Eurooppa Maahanmuutto

Alankomaiden suurin puolue haluaa mini-Schengenin, jonka rajat on suljettu turvapaikanhakijoilta

Kuva Will Bakker / Flickr.

Vapauden ja Demokratian Kansanpuolue VVD  on Alankomaiden suurin puolue. Nyt VVD haluaa luoda mini-Schengen -alueen EU:n vapaan liikkuvuuden Schengen-alueen sisälle. Turvapaikanhakijoilla mini-Schengen -alueelle ei olisi pääsyä.

Vapauden ja Demokratian Kansanpuolue VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) haluaa pienemmän Schengen-alueen, johon Schengen-alueen sisällä liikkuvilla turvapaikanhakijoilla ei olisi pääsyä. Tällä hetkellä EU:n vapaan liikkuvuuden Schengen-alueelle päässeet turvapaikanhakijat vaeltelevat esteettömästi ja asettautuvat itse valitsemaansa maahan. Useiden turvallisten maiden halki kohti vauraimpia EU-maita vaeltavia turvapaikanhakijoita pidetäänkin elintasosiirtolaisina.

Bente Becker (VVD). Kuva Yannick van Riet / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 4.0

Ajatuksen on tuonut julki VVD-puolueen parlamenttiryhmän maahanmuutto- ja turvapaikka-asioiden tiedottaja Bente Becker. Hän uskoo, että monet Kreikasta ja Italiasta ”ylivuotavat venepakolaiset” valitsevat vauraat maat kuten Alankomaat kohteekseen.

Beckerin mukaan uusi EU:n turvapaikkajärjestelmä tarvitaan, mutta rajojen vahvistaminen on onnistunut vain kriiseissä. Tiedottaja uskoo, että EU:n uusi suunnitelmakaan ei ole tässä riittävän tiukka.

VVD ajaa ratkaisua, jossa Alankomaiden ja sen kumppaneiden luoma mini-Schengen voisi halutessaan, esimerkiksi siirtolaisvyöryn aikana, sulkea uudet ”ulkorajat”.

VVD haluaa myös Alankomaiden kansallisten rajojen sulkemista ja rajavalvonnan käyttöön ottamista milloin tahansa kun hallitus näkee sen tarpeelliseksi.

– Se on realistisempi vaihtoehto siirtolaisongelmaan kuin ”Nexit” [Alankomaiden EU-ero], Becker toteaa.

Eurooppaa kurittaneiden islamististen terrori-iskujen jälkeen EU:n ulkorajojen vahvistaminen on taas noussut laajasti esille. Myös Ranska haluaa tiukentaa rajavalvontaa omilla rajoillaan sekä EU:n ulkorajoilla.

Lähteet SchengenvisaInfo, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit