Eurooppa Politiikka

Alankomaiden tiedustelupalvelu: ISIS käyttää Turkkia tukikohtanaan

Kuva ISIS.

Alankomaiden tiedustelupalvelu kertoo Turkin toimivan ISIS-terroristijärjestön tukikohtana.

Alankomaiden tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu AIVD kertoo raportissaan islamilaisen valtion (ISIS) käyttävän Turkkia uudelleen järjestäytymisen strategisena tukikohtana. AIVD:n mukaan ISIS:n toiminnasta Turkissa aiheutuu Euroopalle vakava turvallisuusuhka, kertoo Greek Reporter.

AIVD:n mukaan Turkki on ollut Syyrian konfliktin alusta saakka toiminut ponnahduslautana kaikkialta maailmasta saapuville Lähi-itään matkaaville vierastaistelijoille.

– ISIS ja Al-Qaida käyttävät Turkkia strategisena tukikohtana. Siellä ISIS voi elpyä, järjestäytyä uudelleen ja muokata alueen maanalaista taistelutoimintaa, raportissa kerrotaan.

AIVD myös kertoo ISIS:n pystyneen käyttämään hyväkseen Turkin suhteellista rauhan tilaa vahvistaakseen edelleen kansainvälistä toimintaansa.

Raportin mukaan Turkki ei koe ISIS:n jihadistien edustavan uhkaa itselleen.

– Tosiasia, että Turkin edut terrorismin vastaisessa taistelussa eivät aina ole linjassa Euroopan prioriteettien kanssa, on ongelmallista, raportissa todetaan ja huomautetaan, että vaikka Turkki joskus toimii ISIS:iä ja Al-Qaidaa vastaan, se kuitenkin asettaa kurdit ensisijaiseksi vihollisekseen.

– Seurauksena molemmat järjestöt saavat liikkumatilaa ja vapautta säilyäkseen.

  • 548
    Shares