Eurooppa Maahanmuutto

Alankomaissa moskeijoissa toimivat ääri-islamilaiset koulut opettavat lapsille sharia-lakia

Kuva Shutterstock.

Nieuwsuur– ja NRC -lehtien tekemä tutkimus paljastaa, että alankomaalaisissa moskeijoissa toimivissa ääri-islamilaisissa kouluissa muslimilapsille opetetaan sharia-lakia ja sen ylivaltaa Alankomaiden laista.

Alankomaalaisten tutkivien journalistien mukaan moskeijoissa toimivat koulut opettavat lapsia kääntämään selkänsä eurooppalaisille arvoille. Muiden uskontojen arvoja kannattaville oikea kohtelu on kuolema, kertoo Dutch News.

Opetusaiheena islamilainen sharia-laki

Moskeijakoulun oppilaiden vanhemmiksi tekeytyneet tutkivat journalistit onnistuivat saamaan käsiinsä noin 70 tunnin verran audio- ja videomateriaalia, josta paljastuu muun muassa ”vihollisille” ja homoseksuaaleille annettavien sharia-lain mukaisten rangaistusten ylistämistä.

Kouluissa kysyttiin lapsilta monivalintatehtävien avulla sopivia rangaistuksia eriasteisiin rikoksiin. Vastausvaihtoehdoissa oli mukana muun muassa kivittäminen, pään irrottaminen miekalla sekä ruoskinta.

Monet moskeijakouluista kehottivat myös oppilaitaan jättämään Alankomaat ja muuttamaan islamilaisiin maihin.

Ääri-islamia tuodaan Alankomaihin Persianlahden maiden taloudellisella tuella

Volkskrant kertoi keväällä Alankomaiden tiedustelupalvelu AIVD:n raportista, jonka mukaan ääri-islamilainen salafismi valtaa jatkuvasti enemmän alaa moskeijoiden yhteydessä toimivissa kouluissa.

Viime vuonna Nieuwsuur ja NRC paljastivat, että monet Alankomaissa toimivat islamilaiset järjestöt ovat saaneet rahoitusta Persian lahden maista. Alankomaiden viranomaiset ovat huolissaan ääri-islamin tuomisesta Alankomaihin Lähi-idän maiden taloudellisen tuen avulla.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit