Eurooppa Kulttuuri

Alankomaissa syyrialaiset kristityt kannattavat Geert Wildersin islamkriittistä Vapauspuoluetta

Geert Wilders.
Alankomaissa suuri osa syyrialaisista kristityistä tukee Geert Wildersin islamkriittistä Vapauspuoluetta.

Alankomaissa järjestetään keskiviikkona 21. maaliskuuta aluevaalit. Geert Wildersin Vapauspuolue (Partij voor de Vrijheid, PVV) osallistuu vaaleihin 30 kunnassa. Useat syyrialaiset kristityt tukevat islamkriittistä Vapauspuoluetta, kertoo alankomaalainen NOS.

Eräs Euroopan suurimmista syyrialaisten kristittyjen yhteisöistä sijaitsee Enschedessä. Edellisissä vaaleissa Vapauspuolue sai runsaasti ääniä alueen 8 000 kristityltä syyrialaiselta.

Vapauspuolue ymmärtää, kuinka vaarallisia muslimit ovat, sanoo enschedeläinen yrittäjä Gabriel.

Gabriel vastustaa Enschedeen kaavailtua uutta moskeijaa.

Niin suurelle moskeijalle ei ole tarvetta, me kristityt pakenimme muslimien vuoksi. Pitää joko integroitua tai lähteä, Gabriel painottaa.

Aramealaisten liiton puheenjohtaja Erwin Ilgun toteaa, että Wildersin Vapauspuoluetta tullaan äänestämään.

Vapauspuolue on saavuttanut suosiota viime vuosina, hän sanoo ja jatkaa, että keskustelu kaupunkiin kaavaillusta uudesta moskeijasta käy kuumana.

Kristitty turkkilainen pakolainen ei ole lainkaan yllättynyt Vapauspuolueen suosiosta.

Syyrian ortodoksikristityt pakenivat islamilaisesta maailmasta. Pakenimme koska uskontomme oli kielletty. Meitä on aina alistettu, mies toteaa.

Tutkija Jan Schukkinkin tekemä kartoitus paljastaa, että syyrialaiset kristityt ovat erittäin hyvin integroituneita toisin kuin muut ei-länsimaiset väestöryhmät.

  • 204
    Shares