Eurooppa Politiikka

Alankomaissa vaaditaan siviilivihkimistä ennen islamilaisia häitä

Kuva Shutterstock.

Alankomaissa pyritään rajoittamaan rinnakkaisyhteiskuntien muodostumista ja parantamaan naisten oikeuksia estämällä uskonnolliset avioliittoseremoniat ennen siviilivihkimistä.

Islamilaisten seremonioiden kautta naimisiin ennen siviilivihkimistä menevät saavat Alankomaissa jatkossa sakot. Dutchnews kertoo liberaalin VVD-puolueen ja vasemmistovihreän GroenLinks-puolueen tehneen asiasta aloitteen Alankomaiden parlamentissa.

Lakialoitteen tähtäimessä ovat nimenomaan islamilaiset häät, ja pyrkimyksenä on estää rinnakkaisyhteiskuntien muodostuminen, joissa islamilainen laki ylittää Alankomaiden lain, kertoo VVD:n parlamenttiedustaja Jeroen van Wijngaarden.

Nykyään imaamit saattavat saada sakkorangaistuksen, jos he vihkivät parin ennen näiden siviilivihkimistä, mutta silti jotkut imaamit eivät noudata sääntöjä.

VVD ja GroenLinks toivovat, että muuttamalla sääntöjä naisten asemaa voidaan parantaa avioerotilanteessa. Lakimuutoksen myötä järjestetyt ja pakkoavioliitot hankaloituvat.

Alankomaiden voimassa olevan lain mukaan parin täytyy olla vähintään 18-vuotiaita eivätkä he saa olla naimisissa kenenkään muun kanssa. VVD- ja Groenlinks -puolueet vaativat oikeusministeriötä ottamaan tiukemman asenteen sääntöjä rikkovia imaameja kohtaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa