Eurooppa Rikos

”Allahu akbar -väestöryhmä” mellakoi Wienissä: ”Joulukuusi ei kuulu muslimilähiöön!” – VIDEO

Kuvakaappaus Instagram.

Itävallan pääkaupungissa Wienissä poliisi joutui ”Allahu akbaria” huutavan joukon rakettitulen kohteeksi. Kyseisen väestöryhmän mielestä joulukuusi ei kuulu muslimilähiöön.

Vuonna 2019 Wienin asukkaista 17 prosenttia oli lähtöisin kolmansista maista. Syyrialaisia kaupungissa asui tuolloin 25 000. Favoritenin kaupunginosassa 49 prosenttia asukkaista on maahanmuuttajataustaisia.

Kolmansien maiden kulttuurit nousivat esille Wienissä jouluna, kun noin 40 henkilön joukkio mellakoi Favoritenin kaupunginosassa huutaen ”Allahu akbar”. Myös joulukuusi poltettiin. Kuusi poltettiin dieselöljystä ja bensiinistä tehdyn palavan nesteen avulla.

Erään mellakoijan mukaan ”joulukuusi ei kuulu muslimilähiöön”.

Väestöryhmä käytti pyrotekniikkaa laajalti, mutta myös alueella sijaitsevaa koruliikettä vastaan, jonka joukkio yritti ryöstää. Pyrotekniikka oli niin voimakasta, että useita ikkunoita hajosi. Samaan aikaan näyteikkunoita hajotettiin myös heittelemällä roskasäiliöitä.

Mellakoijat pommittivat paikalle saapuneita virkamiehiä raketeilla ja huusivat ”Allahu akbar”. Yhdeksän mellakoijaa pidätettiin.

Lähteet Les Observateurs, Heute.at, Wien.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit