Kolumnit

Alpakkatapahtuma paljastui haitantekoyritykseksi

Ehkäpä ensi vuonna järjestetään lastentapahtuma, jossa pääsee ratsastamaan emulla? © Janne J. M. Muhonen

Alkuperäisen suunnitelman mukaiselta kovalta katukivetykseltä, hämärästä ja fasiliteeteiltaan muutoinkin kohtalaisen vaatimattomalta Töölöntorilta alpakan töppösille huomattavasti miellyttävämmälle nurmikolle, laajalle sekä rajatulle alueelle ja loistoluokan valaistuksen sekä sisävessojen äärelle siirtymään joutuneen itsenäisyyspäivän lastentapahtuman kaapista löytyi kuin löytyikin luuranko.

Takuulla enemmän kuin kotivaroiksi paskaa vasemmistokavereiltaan niskaansa ottava tuottaja/DJ Heikki Eskola paljasti blogissaan, että yksi tapahtuman primus motoreista, Aleksi Pahkala, suunnitteli jo marraskuussa salaisessa keskusteluryhmässä toista tapahtumaa estämään ikään kuin sattumalta kansallismielisen 612-soihtukulkueen kokoontumisen Töölöntorilla.

Suomen Uutisten artikkelista.

Epäuskottavalta Pahkalan vakuuttelut tietämättömyydestään toki kaiken aikaa vaikuttivat, sillä ei mennyt aikaakaan, kun ”netsit” löysivät vuoden takaa hänen Twitter-tililtään näyttöä siitä, ettei Töölöntori 612-soihtukulkueen aloituspaikkana ollut suinkaan hänelle tuntematon.

En yleensä ole vahingoniloinen persoona, mutta nyt, kun minua tapahtumana eilen kirjoittamani tekstin mukaisesti miellyttänyttä 612-soihtukulkuetta yritettiin kaikin keinoin leimata ääriliikkeiden masinoimaksi natsimarssiksi, myös arvovaltaisen koomikko Iikka Kiven siunauksella, suorastaan hykertelen tyytyväisyyttäni ”salaliittoteorian” osoittauduttua täydeksi todeksi.

Niin ahkerasti kuin valtamediat todella yrittivät jos eivät nyt suoraan niin vähintään rivien välissä saada lukijoitaan uskomaan soihtukulkue ääriluontoiseksi ja alpakkatapahtumaa spontaanisti samaan paikkaan kaavailluksi lastenjuhlaksi, voisin kuvitella, että sitäkin haluttomampia ne ovat tarttumaan Eskolan blogitekstiin korjatakseen jakamansa disinformaation.

Jos näin nyt sattuukin käymään, ei vaatine kovin kummoisia ennustajan lahjoja odottaa pienehkön artikkelin lopussa lukevan:

  ”[Sijoita tähän mediatalo] ei tavoittanut Aleksi Pahkalaa kommentoimaan asiaa.”

Sitäkin vähemmän odotan minkäänlaisia oikaisuja vilpittömästi lankaan lennähtäneiltä kanssakirjoittajilta.

Jori Eskolin julisti seuraavaa itsenäisyyspäivän vieton jälkimainingeissa:

  ”Lasten tapahtuma sai väistyä, sillä poliisin mukaan tapahtuman turvallisuutta ei olisi kyetty takaamaan. Ja silti tämä marssi saa luvan, vaikka luulisi jonkun kellon soivan, kun julkisessa tilassa on tapahtuma, joka on liian vaarallinen ja luulisi tämän jo osoittavan, miten miten natsimarssi ei voi olla sallittua julkisessa tilassa.
  Mutta natseilu nyt vaan on niin siististi cool Suomessa vuonna 2017, että lapset ja alpakat saavat väistyä, mokomat ääripäät ja siksi Suomi häätää nuo salaliiton välikappaleiksikin väitetyt luontokappaleet pois, jotta esimerkiksi kielletty natsijärjestökin saa marssia rauhassa”

Saku Timonen puolestaan lausui näin:

  ”Entä sitten se toinen ääripää eli alpakat, jotka perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ja Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkilan mukaan yritettiin härskisti valjastaa vetämään punavihreiden ja Töölön tärähtäneistön propagandavankkureita? Ne jolkotteliva [sic] tyytyväisinä noin 5 000 osallistujaa keränneessä lastentapahtumassa.”

Kyllähän ne alpakat kaiketi tyytyväisinä jolkottelivat, saivat kovasti rapsutuksia ja osallistujamääräkin pitänee kutakuinkin paikkansa.

Tämä ei kuitenkaan ole pointti. Pointti on se, että kun tarkoituksen annettiin pyhittää keinot, lopputulos ei välttämättä näytä kovin mieltäylentävältä.

Näin jälkeenpäin ajateltuna kaikki meni oikeastaan aika hyvin. 612-soihtumarssi sai lähteä alkuperäiseltä ja totutulta paikaltaan sekä kulkea määränpäähänsä saakka, vaikkakin osallistujat joutuivat väistelemään kananmunia sekä kuuntelemaan herjoja.

Lisäksi töölöläiset ja muidenkin kaupunginosien lapsiperheet saivat huomattavasti mukavamman itsenäisyyspäiväjuhlan Telia 5G Areenalla kuin mitä se mahdollisesti olisi ollut – paikkaa sinänsä mollaamatta – Töölöntorilla.

 • 479
  Shares

Tietoa julkaisijasta

Janne J. M. Muhonen

Janne J. M. Muhonen

Kansallismielisyyden ja oikeudenmukaisuuden nimiin vannova kirjoittaja Keski-Suomen sydämestä, Jyväskylästä.

Kannatussivu Facebookissa: https://www.facebook.com/jannenfoorumi/

Lisää kommentti

Lisää kommentti