Tutkimusyritys Gallupin viimeisimmän mielipidetutkimuksen mukaan niiden ihmisten määrä maailmassa, jotka haluavat lähteä kotimaastaan, on edelleen suuri ja suurempi kuin kymmenen vuotta sitten. Lisäksi joissakin niin sanotuissa rikkaissa maissa huomattavat osuudet ovat tyytymättömiä ja haluavat lähteä.
Tutkimusyritys Gallupin vuoden 2023 muuttoliiketutkimus kattaa 146 000 aikuista 142 maassa ja alueella, ja osallistujilta kysyttiin: ”Jos sinulla olisi mahdollisuus, muuttaisitko pysyvästi toiseen maahan vai jatkaisitko mieluummin asumista tässä maassa?”.
Vuonna 2023 16 prosenttia aikuisista, noin 900 miljoonaa ihmistä, sanoi, että he lähtisivät kotimaastaan pysyvästi, jos voisivat. Vuosiin 2022 ja 2021 verrattuna tämä luku on ennallaan. Vuosina 2011-2018 vastaava luku oli 12-15 prosenttia.
Kvartalin mukaan muuttovirrat OECD-maihin hidastuivat pandemian aikana, mutta nousivat sitten uudelleen uudelle ennätystasolle vuonna 2022. Ecuadorin, Hondurasin ja Dominikaanisen tasavallan kaltaisissa maissa noin 50 prosenttia haluaa muuttaa maasta.
Myös Liberiassa, Sierra Leonessa, Ghanassa, Kongo-Kinshasassa, Nigeriassa, Gambiassa ja Komoreilla yli puolet haluaa lähteä.
Amerikkalaiset ja kanadalaiset tyytymättömiä
Ehkä yllättävääkin on, että maissa, joihin monet ihmiset haluavat muuttaa, on myös merkittävä osa niitä, jotka haluavat lähteä, kuten Yhdysvalloissa ja Kanadassa, joista ennätysmäärä ihmisiä haluaa muuttaa pois.
Kanadassa muuttohalukkaiden osuus on 20 prosenttia, mikä on korkein koskaan mitattu luku ja yli kaksinkertainen verrattuna vuoden 2011 kahdeksaan prosenttiin. Naapurivaltiossa Yhdysvalloissa 17 prosenttia haluaa muuttaa.
Myös Australiassa ja Uudessa-Seelannissa maastamuuttoa haluavien osuus on kasvanut.
Kanada vähentää maahanmuuttoa
Pääministeri Justin Trudeaun johtama Kanadan hallitus ilmoitti lokakuussa, että maa leikkaa jyrkästi maahanmuuttotavoitteitaan pyrkiessään ”pysäyttämään” väestönkasvun. Tämä tapahtuu aikana, jolloin maahanmuuton julkinen tuki on laskussa ja pääministeri Trudeaun suosio on kasvamassa.
Environics-instituutin syyskuussa tekemän mielipidetutkimuksen mukaan ensimmäistä kertaa neljännesvuosisataan selkeä enemmistö kanadalaisista on sitä mieltä, että maahanmuutto on liian suurta.
Maasta poistua haluavien kanadalaisten määrän kasvu vuonna 2021 ei liene sattumaa – silloin Trudeau alkoi puuttua väestöön ja niihin, jotka eivät halunneet altistaa itseään kiistellyille COVID-19-rokotteille.
Mielenosoittajien pankkitilit jäädytettiin, mihin tuomioistuimella ei myöhemmin ollut oikeutta, ja vuonna 2023 maassa rajoitettiin sananvapautta.
Lähde: Samnytt
Lue lisää aiheesta:
Kanadan pääministeri Justin Trudeau syyttää Convoy-mielenosoittajia demokratian estämisestä
Kanadassa meni niin kauan hyvin, kun siellä oli selkeät kriteerit, millaisia ihmisiä oltiin valmiit ottamaan vastaan maahanmuuttajina.
Trudeau pilasi Kanadan, joten ihmettelen, jos enää ikinä saa niin paljon suosiota, että voisi jatkaa politiikassa ylipäätänsä lainkaan.
Jos Kanadasta muuttaisi Suomeen tyytymättömiä, eivät ne olisi liberaaleja, siis suvakkeja, vaan pakenemassa suvakismia. Sellaisten määrän lisääminen olisi Suomessa paikallaan. Kehitysmaalaisia ja suvakkeja tulee karttaa kaikin keinoin.
Kunhan pysyvät helkkarin kaukana euroopasta!
tuntuis ,että ranskaa sössöttävät usan kynnysmatot yhtä tervetulleita kuin somalit..