Eurooppa Rikos

Ammattiliitto kieltää vartijoiden työskentelyn Rinkebyssä yhden haavoituttua luodista

Kuljetusalan ammattiliitto kieltää vartijoiden työskentelyn Tukholman pahamaineisessa maahanmuuttajalähiössä.

Maanantaina kaksi vartijaa oli toimessaan Rinkebyssä, Tukholman maahanmuuttajavaltaisessa lähiössä, kun heitä vastaan avattiin tuli. Toinen vartijoista sai Aftonbladetin mukaan osuman jalkaansa.

Kuljetusalan ammattiliitto, johon vartijat kuuluvat, katsoo nyt Rinkebyn liian vaaralliseksi alueeksi, jotta vartijat voisivat työskennellä siellä.

Ammattiliitto on vaatinut kaikkia turvallisuusalan yrityksiä lopettamaan työskentelyn Rinkebyssä, kertoo SVT.

– He tuntevat, että siellä työskentely on liian vaarallista, Martin Miljeteig liitosta perustelee.

Keskiviikkona poliisi ja turva-alan yritykset järjestivät kriisikokouksen. On kuitenkin mahdollista, että työskentelykielto ei kestä pitkään.

”Kun poliisi on siellä, se toimii kuten asevoimat”

Ruotsin poliisin järjestäytyneen rikollisuuden vastaisen yksikön johtaja kertoi puolitoista vuotta sitten, että Rinkeby vastaa viranomaisten näkökulmasta sotatoimialuetta.

– Kun poliisi on siellä, se toimii kuten asevoimat, Tamm painotti.

Ruotsin poliisi joutui lopettamaan poliisiaseman vuonna 2014 Rinkebystä, kun poliisilaitosta oli palopommitettu.

Ruotsin Ambulanssiliiton puheenjohtaja vaati keväällä 2017 henkilöstölleen sotilasvarusteita, koska lääkintähenkilöstö joutuu vaaraan hälytystehtävissä no go -alueille. Osan ambulanssihenkilöstöstä kerrottiin kärsivän posttraumaattisen stressin oireista pelon vuoksi.

Myös media on joutunut Rinkebyssä vaaraan. Helmikuussa 2016 australialaisen Channel Nine -kanavan kuvausryhmä joutui somalinuorukaisten hyökkäyksen kohteeksi keskellä kirkasta päivää.

  • 597
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset