Eurooppa

Amsterdamilainen moskeija äänekkäistä rukouskutsuista valittaneille: ”Pitää tottua ääneen”

Kuva Torange.biz / CC-BY 4.0

Amsterdamilaisen moskeijan naapurit ovat valittaneet äänekkäistä ja häiriötä aiheuttavista rukouskutsuista, joita kaiutetaan viisi kertaa päivässä.

Amsterdamissa Zuidoostissa sijaitsevan Taibah-moskeijan läheisyydessä asuvat ovat valittaneet moskeijan jokapäiväisten rukouskutsujen olevan liian äänekkäitä. Islamin lait edellyttävät viittä päivittäistä rukoushetkeä, ja Taibah-moskeija on muslimien pyhän kuukauden ramadanin aikana uskollisesti kaiuttanut kovaäänisillä kaikki viisi rukouskutsua joka päivä.

Moskeijan hallitus vahvistaa, että muslimit ovat asentaneet uuden kaiutinjärjestelmän, jotta islamilaiset uskovaiset varmasti kuulevat rukouskutsut COVID-19 -pandemian aikana, jolloin fyysinen osallistuminen Allahin palvontaan moskeijassa ei ole mahdollista.

– Ääni on niin kova, että se kuuluu kaikkialla naapurustossa ja lähialueilla, asukkaat ovat valittaneet.

Kaikkia äänekkäät rukouskutsut eivät häiritse, mutta poliisi vahvistaa saaneensa useita valituksia. Moskeijasta kiistetään, että rukouskutsut olisivat liian äänekkäitä.

Moskeijan hallituksen mukaan äänenvoimakkuutta on jo laskettu asteittain useaan otteeseen. Nyt ”naapureiden pitää tottua ääneen uudelleen”, moskeijasta kerrotaan.

Moskeijan hallinto muistuttaa, että moskeija on laskenut äänenvoimakkuutta hyvää hyvyyttään, sillä islamilaiset rukouskutsut ovat Alankomaiden lakien mukaisia eikä naapureilla ole laillisia perusteita vastustukseen.

Lähde AT5.

  • 1.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset