Eurooppa Politiikka

Anarkovasemmistolaisten uhkailu tehosi: saksalainen talousklubi perui yksityistilaisuuden

Thilo Sarrazin. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Saksassa yleistynyt uhkailu ja painostus poliittisesti epäkorrektien vaikuttajien sananvapautta vastaan tehosi nyt Bremenissä. Sikäläinen talousklubi perui Thilo Sarrazinin luennon anarkovasemmistolaisten esittämien uhkausten vuoksi. Klubi oli huolissaan yksityistilaisuutensa osanottajien turvallisuudesta.

Talouden ja politiikan vaikuttajien kerhon tilaisuus oli määrä pitää 10. joulukuuta. Kutsuttuna ollut Berliinin entinen taloussenaattori Thilo Sarrazin on eräs aktivistien keskeisimpiä inhokkeja. Hänen tilaisuuksiaan on häiritty ja saatu estettyä aiemminkin. SPD:n piirissä toisinajattelijana tunnettu, kolmannen kerran puolueesta erottamisen kohteena oleva talousmies on vaikuttanut saksalaiseen keskusteluun kirjoillaan, joiden painoksia on myyty satoja tuhansia, jopa 1,5 miljoonaa kappaletta.

Talousklubi ”Havanna Lounge” ilmoitti peruutuksesta eilen. Islam-kammoiseksi väitetty Sarrazin on puuttunut paitsi saksalaisen yhteiskunnan tilaan bestseller-teoksellaan ”Saksa tuhoaa itsensä” (”Deutschland schafft sich ab”, 2010), myös eurokriisiin (”Europa braucht den Euro nicht”, 2012) ja kenties kuohuttavimmin islamin kielteiseen vaikutukseen, muun muassa maahanmuuttajien muodostamiin rinnakkaisyhteisöihin, lasten koulutuksen ja työllistymisen heikkouksiin, rikollisuuteen ja suoranaiseen uhkaan demokraattista perusjärjestystä vastaan. Tämä on ollut liikaa niin sanotulle multikulti-yleisölle.

Nyt kirjailijan luentatilaisuuden aiheena olisi ollut hänen teoksensa ”Feindliche Übernahme – wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht” (Kuinka islam estää kehitystä ja uhkaa yhteiskuntaa, 2018). Poliisin tietojen mukaan aktivistit olivat valmistelleet mielenosoitusta yksityistilaisuutta vastaan tunnuksella ”Gegen Rechts”. Iskulauseen merkitys on lähinnä taistelu äärioikeistoa vastaan. Paikalle oli odotettavissa arviolta 250 aktivistia. Yleistynyt toimintalinja vasemman laidan aktivisteilla on suora hyökkäys vastustajia, heidän omaisuuttaan ja kotirauhaansa, samoin kuin toimintatiloja ja tilaisuuksia vastaan.

Saksassa tilanne on herättänyt viime kuukausina runsaasti julkista keskustelua aktivistien sabotoidessa Hampurin yliopiston kansantaloustieteen professori Bernd Lucken (ex-AfD) yliopistolliseen opetusohjelmaan kuuluvia luentoja. Myös Saksan entinen sisäministeri Thomas de Maiziere (CDU) joutui luentatilaisuuden estämistä vaatineiden aktivistien kohteeksi Göttingenin kirjallisuuspäivillä. Asiaan puuttui jyrkästi äskettäin muun muassa liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier (SPD).

Lähde n-tv

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa