Eurooppa Politiikka

Angela Merkelin hallituksen kannatus murenee vauhdilla

Saksan kansan tuki hallitukselle hupenee päivä päivältä.

GroKo-hallituksen muodostaneiden CDU/CSU-liiton ja Saksan demareiden, SPD:n, yhteinen hallitustie on maksanut suuren siivun kannattajakunnasta. Emnid-instituutin Bild am Sonntag-lehdelle tekemästä kyselystä käy ilmi, että CDU/CSU-liitto on historiallisen matalalla 25 prosentin kannatuksellaan, mutta toinen hallituspuolue SPD on saanut nokilleen vielä enemmän ja heidän kannatuksensa on laskenut jo 15 prosentin rajalle.

Lasku jatkuu….

Hallituspuolueiden laskeva kannatus on ollut huolen aihe jo sen muodostamisesta lähtien. Molemmat hallituspuolueet ovat saavuttaneet uuden ”kaikkien aikojen alimman tason” jokaisessa kyselyssä, eikä liukumäen loppua ole näkyvissä.

Saksan Vihreät nousivat tässä kyselyssä kolmannelle tilalle 19 prosentin osuudellaan. Vihreitä seuraa kansallismielinen AfD-puolue 15 prosentin kannatuksella. Liberaalipuolue FDP ja vasemmisto saivat molemmat noin 10 prosentin kannatuksen.

Tämän kyselyn tulos on linjassa Saksan yleisradion ZDF-kanavan ja ARD-kanavan teettämän tutkimuksen kanssa: Saksan hallituksen alamäki jatkuu.

Lähde: Bild

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit