Kulttuuri

Anna Bono: ”Kyllä, on olemassa kuilu meidän ja afrikkalaisten välillä. Lännen kulttuuri on ylivoimainen”

Torino, Italia. Kuva Paul Keller / Flickr

Jättäisin väittelyn rotujen olemassaolosta akatemialle, väestön etninen muutos tuskin on ongelma, mutta erilaisen kulttuurin ja tradition omaavien yhteisöjen yhteiselo on. Ymmärryksen lisäämiseksi olisi hyödyllistä lukea uudelleen eräitä jo kauan sitten poliittisesti epäkorrekteina syrjään laitettuja tekstejä, koska ne osoittavat lännen kulttuurista ylivoimaa, sivilisaation ylivoimaa, mutta ei rodullista ylivoimaa.

Aiemmin Torinon yliopistossa työskennelleen Afrikan historian ja instituutioiden tutkijan ja valtavirrasta poikkeavan kirjan Migranti!? (Edizioni Segno) kirjoittajan Anna Bonon mukaan Euroopan ja maahanmuuttajia tuottavan kolmannen maailman (jonka yhteydessä Trump puhuu ronskisti ”shithole-maista”) välillä vallitsee kuilu.

Se on länsimaisen kristityn kulttuurin ja muun maailman – ei pelkästään Afrikan – välinen kuilu. Universaalit ja jakamattomat ihmisoikeudet, yksilön vapaudet, jokaisen elämän arvokkuus – nämä kuuluvat lännen traditioihin. Sitten ovat traditiot, joissa oikeudet liittyvät statukseen, jonka määrittävät pääosin sukupuolen ja vanhemman syntymäoikeuden kaltaiset tekijät. Tästä syntyy henkilökohtaisten vapauksien rajoittamisen ja syrjinnän traditio: Afrikassa tribalismi, Intiassa kastijärjestelmä, ja kaikkialla naisten ja lasten alempi asema ja riisto”.

Eurooppa ei ole hyvässä kunnossa assimiloidakseen ihmisryhmiä, joilla on toisenlaiset arvot ja instituutiot, ja jotka ovat osittain vielä yhteensovittamattomia.

Anna Bono

Eurooppaan ja erityisesti Italiaan suuntautuvan massamaahanmuuton osalta Bonolla on vain vähän uskoa integraation onnistumiseen.

Ei Euroopan historian tässä vaiheessa, Italiasta puhumattakaan. Integroitumaan pystyy henkilö, joka löytää säännöllistä työtä, se on ensimmäinen välttämätön askel. Italiasta ei löydy tulevaisuutta sadoille tuhansille ulkomaisille nuorille, me tiedämme kaikki sen. Italian nuorisotyöttömyys saavutti viime vuonna 40% rajan ja ylitti sen. Maasta muuttaa pois joka vuosi kymmeniä tuhansia nuoria italialaisia. Italiaan saapuvien nuorten afrikkalaisten ja aasialaisten valtaosan kohtalo on päätyä pimeille työmarkkinoille, epäsäännölliseen työhön, laittomiin puuhiin, ja he ovat pysyvästi täysin tai osittain riippuvaisia julkisesta tai yksityisestä tuesta. Kaiken lisäksi Eurooppa käy parhaillaan läpi kriisiä, jonka voi yksinkertaisuuden nimissä määritellä identiteettikriisiksi. Eurooppa ei ole hyvässä kunnossa assimiloidakseen ihmisryhmiä, joilla on toisenlaiset arvot ja instituutiot, ja jotka ovat osittain vielä yhteensovittamattomia.

On olemassa rotua suurempi ongelma. Se on taloudellinen.

Italiaan saapuneet yli puoli miljoonaa laitonta maahanmuuttajaa ovat saaneet aikaan sen, että heitä varten on perustettu pääosin julkinen tukijärjestelmä, joka nielee miljardeja euroja valtion budjetista. Tällaista rakennelmaa on vaikea pitää yllä, ja on yhä vaikeampaa saada italialaisia hyväksymään vallitsevaa tilannetta.

Il Giornale

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit