Kotimaa Politiikka

Ano Turtiaisen uusi puoluehanke vaatii valtaa kansalle

Ano Turtiainen. Kuva Turtiaisen Facebook.

Eduskuntaryhmä Ano Turtiainen on tänään 17.6.2021 vaihtanut eduskuntaryhmänsä nimen. Uusi nimi on Eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle, ja nimen vaihtaminen liittyy uuteen puoluehankkeeseen.

– Saamani palaute kertoo, että ihmiset ovat erittäin kyllästyneitä tähän nykyiseen ja perinteiseen puoluekuritoimintaan, jossa valta on viety kansalta. Minua on jopa kehotettu perustamaan uusi puolue. Olen viime aikoihin saakka sellaisesta kieltäytynyt. Hiljattain joukko puolueaktiiveja on kuitenkin yhdistänyt voimansa yli puoluerajojen, ja siitä on seurannut, että viime perjantaina käynnistyi uusi puoluehanke, perussuomalaisista kuluvan vuoden alussa erotettu Ano Turtiainen kertoo tiedotteessaan.

Juvalla asuvan Turtiaisen lisäksi puolueen perustajajäseniä ovat keskustavaikuttaja Ilkka Tiainen Alavudelta, entinen perussuomalainen Jarno Vähäkainu Vetelistä ja aiemmin puolueettomana toiminut kansalaisaktivisti Suvi Ahonen Saarijärveltä.

Tiainen valittiin juuri kuntavaaleissa Alavuden kunnanvaltuustoon keskustan listalta, mutta hän aikoo perustaa oman VKK-valtuustoryhmän heti valtuustokauden alussa.

– Maalaisliitto on ajanut menestyksekkäästi maamme itsenäisyyttä. Santeri Alkio loi todellisen kulttuurin ja sivistyksen kansanliikkeen, josta tuli Suomen historian tärkein puolue. Keskustan sukupolvia kasvanut puu on nyt kuitenkin kaadettu puolue-eliitin toimesta. Puolueessa rangaistaan lain sekä sopimusten noudattamisesta, ja niiden rikkomisesta palkitaan. Keskustan kenttä on minulle rakas kuin oma perhe, he tekevät tärkeätä työtä tämän maan eteen joka päivä. En kuitenkaan lähtenyt politiikkaan myydäkseni periaatteitani tai omaatuntoani, ja siksi istutan minussa olevat alkiolaiset syvät juuret uuteen hankkeeseen, keskustan viimeaikaisiin linjauksiin tuskastunut Tiainen perustelee ryhtymistään puoluehankkeeseen:

Uuden puolueen tavoitteena on lisätä suoraa demokratiaa esimerkiksi kansanäänestysten muodossa. Päämääränä on myös hallitus-oppositio -asetelman hautaaminen. Turtiaisen mukaan kunkin eduskuntaryhmän täytyy saada valtaa kannatuksensa eli kansalaisten antaman mandaatin painoarvolla. Puolueen pitkän tähtäimen suunnitelmissa onkin perustuslain uudistaminen.

– Demokratia ei ole vielä valmis, vaan siinä on todellakin vielä kehittämisen varaa. Valta kuuluu kansalle – ei puolueille, Turtiainen kiteyttää.

Tilaa
Ilmoita
guest

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

dissertation dedication https://dissertations-writing.org/

trackback

writing acknowledgements for dissertation https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

dissertation help leicester https://help-with-dissertations.com/

trackback

dissertation help leicester https://dissertationwriting-service.com/

trackback
trackback

double down free slots https://www-slotmachines.com/

trackback
trackback

add slots game girls https://beat-slot-machines.com/

trackback

charlestown slots https://slotmachinesforum.net/

trackback
trackback

2integration