Eurooppa Rikos

Antifa suoritti Merkelin vastaisen mielenosoituksen järjestäjän kotiin terrori-iskun

Antifan logo. Kuva Wikimedia Commons / public domain
Merkelin vastainen mielenosoitus ei ollut Hampurissa Antifan mieleen.

Hampurista kotoisin olevan Uta Ogilvie:n kotiin tehtiin sunnuntaiyönä terrori-isku. Uta on ”Merkel muss Weg”-mielenosoituksen järjestäjä. Neidon kotiin iskettiin mm. heittämällä iso värillä täytetty lasipurkki lastenhuoneen ikkunasta sisään.

Terroristien sanoma oli selvä: ”Mieti kahteen kertaan haluatko järjestää Merkelin vastaisen mielenosoituksen!”. Uta ei perääntynyt uhkauksien edessä, ja marssi järjestettiin kaikesta huolimatta.

Rauhallinen Merkel-vastaisuus ei ole Antifalle mieleen

Kaikki alkoi kaksi viikoa sitten. Uta Ogilvie kirjoitti Tichys Einblick-sivustolle artikkelin aiheesta ja käveli yksin Hampurin läpi vaaleanpunaisen kyltin kanssa, jossa luki ”Merkelin on aika poistua!”. Ihmiset kaduilla sympatisoivat nuorta ystävällistä neitoa, ja seuraavana maanantaina hän ei ollut enää yksin.

Viime maanantaiksi oli suunnitteilla isompi voimannäyttö, mutta Antifa ei pitänyt siitä. Ilmassa roikkui vihjeitä Antifan mielipiteestä, joka ei sietäisi Merkelin politiikan arvostelua. Todennäköisin syy kuitenkin lienee pelko siitä, että Hampuriin kehittyy Pegida:a vastaava kansallismielinen liike, kuten Dresdenissä on käynyt.

Väkivallalla luodun pelon uusi ulottuvuus

Sunnuntaiyönä väkivallalla pelottelu sai uuden ulottuvuuden, kun Utan taloon kohdistettiin isku. Talon julkisivu sotkettiin kokonaisuudessaan ruskealla värillä. Seinässä lukee myös suurin kirjaimin kirjoitettuna: ”Tänään paukkuu!”. Väkivallalla pelottelu huipentui suuren maalilla täytetyn lasipurkin lentäessä Utan huoneiston lastenhuoneen ikkunasta sisään.

Kukaan ei loukkaantunut hyökkäyksessä, mutta talolle tehdyn ilkivallan on arvioitu aiheuttavan noin 30 000 euron korjauskulut.

 

Saksan Antifa ilmoitti Twitterissä, että he pitävät Merkelin vastaista mielenilmausta ”natsistisena” ja ”ovat valmiita tekemään mitä tahansa, ettei Hampuriin kehity Pegida-liikkeen kaltaista natsiliikettä”.

Lähde: Jürgen Fritz

  • 131
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset