Eurooppa Rikos

Antifa tunnusti moskeijan tuhopolttoyrityksen Saksassa

Antifan logo. Kuva Wikimedia Commons / public domain

Saksan Kasselissa tehtiin 25.03.2018 tuhopolttoyritys turkkilaiseen moskeijaan. Rakennuksen pihalle ilmestyi kello 4.33 neljä naamioitunutta ihmistä polttopullot mukanaan. Oheisesta valvontakameravideosta näkyy kuinka yksi tekijöistä rikkoo rakennuksen ikkunan ja muut kolme yrittää heittää rakennuksen sisään polttopulloja.

Tekijäksi on tunnustautunut vasemmistoradikaali ryhmä. Ilmoitus julkaistiin Antifa Internationalin nimissä Saksan vasemmistoradikaalien tiedotuskanavalla Indymedia.org.

Antifa kertoo tiedotteessaan, että ”isku tehtiin turkkilaisten fasistien tapaamispaikkaan Kasselissa”. Tiedote kertoo, että tiloissa toimii ATB-yhteisö (Avrupa Türk Birliği, ATB), joka kuuluu turkkilaisen kulttuurin Euroopan liittoon. ATB on tiedotteen mukaan myös turkkilaisen islamistisen oikeistoradikaalipuolueen BBP (Büyük Birlik Partisi, BBP)  jäsen. BBP taas on tiedotteen mukaan turkkilaisesta nationalistisesta MHP-puolueesta (Milliyetçi Hareket Partisi, MHP) eronnut osa.

Tiedote syyllistää BBP:n Turkin Istanbulissa tehtyyn journalistin murhaan. Lisäsyyksi tiedote kertoo, että rakennuksessa olevissa tiloissa on fasistiseksi luokitellun ”Harmaiden susien” (Grauen Wölfe) symboleja sekä BBP-johtajan Muhsin Yazicioglu:n kuva seinällä. Yazicioglu:n kerrotaan tehneen Alparslan Türkes:in kanssa verisiä iskuja 80- ja 90-luvuilla aleviittien (Turkissa toimiva islamin suuntaus), kurdien ja sosialistien joukossa.

Teon kerrotaan myös olevan osa militanttia mielenosoitusta Turkin tekoja vastaan Afrinissa ja Rojavassa. Tiedote kertoo tilassa harrastetun ”rukoushetkiä Turkin armeijan ja näiden islamististen sekä fasististen murhajoukkojen suorittamien Syyrian operaatioiden puolesta”.

Antifan turhautumisen voi todeta, sillä tiedote kertoo useista rauhanomaisista mutta tuloksettomista mielenosoituksista, jotka eivät ole muuttaneet Saksan hallituksen suuntaa suhteessa Turkkiin ja sen johtajaan Erdoganiin. Tästä turhautumisesta johtuen tiedote lupaa lisää militantteja toimia, kunnes Turkki lopettaa hyökkäyksensä Syyrian kurdeja vastaan.

Tiedote sisältää lopuksi varoituksen ”kaikille, jotka tukevat Turkin laitonta hyökkäystä”. Tuki ei ilmoituksen mukaan jää rangaistuksetta. Uhkakuvaa terästetään uhkauksella:

– Se joka kiihottaa  ja rukoilee sotaa, jossa tapetaan syyttömiä siviileitä, sille tuomme sodan heidän kotiinsa ja ympäristöönsä.

Lähde: Indymedia Antifa International

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa