Eurooppa Rikos

Antifa ylpeilee hyökkäyksillä

Kuva antifa 8973ag / Flickr / CC BY 2.0

Saksassa äärivasemmistolaisen Antifan hyökkäykset poliittisten vastustajien kimppuun kiihtyvät osavaltiovaalien lähestyessä.

Leipzigin Antifa kertoi 6, elokuuta tiedotteessaan viime aikojen tuhotöistä kansallismielisen Alternativ für Deutschland -puolueen (AfD) ehdokkaina vaaleissa olevia henkilöitä vastaan. Tuhotyöt käsittivät iskuja Leipzigin eteläisestä Connewitzin kaupunginosasta. Antifa julkaisi kyseisten henkilöiden nimet, kuvat, osoitteet sekä osalta auton rekisterinumerot. Kunkin teon kohdalla kerrottiin, mitä oltiin tehty.

Aviopari Frank ja Helga Droesen kohdalla oli sytytetty ulko-ovi tuleen. Aiheena teolle oli ehdokkuus AfD:n listalla. – Siitäs saivat! uhottiin tiedotteessa.

Andreas Zwickerin auton renkaat oli puhkottu sekä maalattu uhkausviestejä asuinrakennuksen ulkoseinään. Zwicker on AfD Leipizigin yrittäjäjärjestön perustaja.

Dagmar Rüden synniksi oli luettu ehdokkuus AfD:n listalla kaupunginvaltuustoon. Hänen asuntonsa ulko-oveen suihkutettiin maalia, samoin kuin asunnon rikottujen ikkunoiden kautta summittaisesti asuntoon.

Thomas Steinert asuu naapurikaupungissa , mutta hänen Connewitzissa sijaitsevan autokorjaamonsa ikkunat oli isketty sisään. Hän on Markkleebergin kaupunginvaltuutettu.

Lisäksi on Markkleebergissä isketty säpäleiksi ikkunat Thomas Illigin asunnosta. Syynä ilmeisesti se, että paikallisesti tunnettu AfD-poliitikko André Poggenburg oli ollut asunnossa kyläilemässä. Iskun yhteydessä ”maalattiin” myös julkisivua.

Antifa sanoo tekevänsä Connewitzistä kaupunginosan, jossa ”maa polttaa jalkojen alta” kaikenlaisille fasisteille. AfD:n kimppuun voidaan käydä, nimet ja osoitteet ovat tiedossa. Saamme teidät kaikki kiinni, jäsenistä kansanedustajiin! uhkaa Antifan tiedote.

Antifan tempaukset lähes päivittäisiä vaalien lähestyessä

Erilaisten Antifa -ryhmien tempaukset ovat lähes päivittäisiä. Tällä hetkellä niille antaa aihetta edessä olevat osavaltiovaalit Sachsenissa, Thüringenissä ja Brandenburgissa. AfD on kiinni suurimman puolueen asemassa. Se kilpailee Thüringenissä Linken, Sachsenissa CDU:n ja Brandenburgissa tasapäisesti SPD:n, Linken, CDU:n ja vihreiden kanssa suurimman asemasta.

Dresdeniin on näissä merkeissä kutsuttu koko Saksaa käsittävä mielenosoitus 24. elokuuta. Kutsun on esittänyt Ums Ganze – kommunistisches Bündnis, jolla on toimintaryhmät suurissa kaupungeissa.

Äärivasemmistolainen järjestö käyttää jyrkkää retoriikkaa. Se kuuluu Saksan suojelupoliisin määritelmissä väkivaltaisuuksiin valmiisiin ryhmiin. Pitkässä mielenosoituskutsussa muun ohella määritellään AfD ”uuden fasistisen liikkeen organisointikeskukseksi”.

Lähteet Indymedia, Indymedia

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Antifa ylpeilee hyökkäyksillä […]

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa