Eurooppa Maahanmuutto

Aquarius vie 629 siirtolaista Espanjaan – Italian sisäministeri Salvini julisti voittoa

SOS Mediterranee, Aquarius. Kuva Irish Defense Forces / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Italian sisäministeri Matteo Salvini julisti voittoa, kun Aquarius-alus suuntasi kohti Espanjaa 629 kyydissään olevan laittoman siirtolaisen kera.

– Olemme avanneet uuden maahanmuuttopolitiikan rintaman maanosaamme, Matteo Salvini julisti, kun Espanjan hallitus oli antanut Aquarius-alukselle luvan saapua 629 siirtolaista mukanaan Valencian satamaan.

Italian sisäministeri Salvini esti aluksen pääsyn italialaisiin satamiin, kun Malta, joka oli lähinnä alusta, oli myös kieltäytynyt päästämästä alusta satamiinsa.

– VOITTO! Salvini julisti twitterissä.

– Tämä on uuden alku. Saimme voittopisteen. Tämä ei kuitenkaan ole loppu, Salvini sanoi viitaten toiseen Välimerellä siirtolaisia etsivään kansalaisjärjestön alukseen, saksalaiseen mutta Alankomaiden lipun alla toimivaan Sea Watch 3:een. Aluksen odotetaan pian pyytävän pääsyä johonkin Italian satamaan.

– Yksikään näistä aluksista ei toimi Italian lipun alla. Jatkamme maalaisjärjen noudattamista, Salvini sanoi ja vahvisti, että Sea Watch 3 ei tule saamaan lupaa saapua italialaiseen satamaan.

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez toivotti Aquariuksen siirtolaisineen tervetulleeksi Espanjaan, Valencian satamaan.

– Velvollisuutemme on estää humanitaarinen katastrofi ja tarjota näille ihmisille turvasatama, Sanchez sanoi.

Lähteet Huffington Post, Matteo Salvinin Twitter, Kansalainen

Shares

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi