Kotimaa Rikos

Arabiaa puhuva mies yritti raiskausta Kuopiossa

court justice
Kuva Pixabay.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi tänään arabiaa puhuvan miehen Kuopiossa kesäkuussa 2019 tapahtuneesta seksuaalirikoksesta.

Raiskauksen yrityksestä tuomioksi tuli 10 kuukautta ehdollista vankeutta, jonka ohella mies määrättiin valvontaan sekä korvauksiin.

Oikeudessa vastaaja, arabiaa puhuva mies, kiisti syytteen ja asianomistajan korvausvaatimukset.

Käräjäoikeudessa kuultiin asianomistajaa ja vastaajaa sekä todistajaa. Käräjäoikeus katsoi asianomistajan kertomuksen ja sitä tukevan muun todistelun perusteella näytetyksi, että vastaaja oli ruumiillista väkivaltaa käyttäen yrittänyt pakottaa asianomistajan sukupuoliyhteyteen. Teko jäi yritykseksi asianomistajan huutamisen ja fyysisen vastarinnan vuoksi. Vastaajan katsottiin menettelyllään syyllistyneen raiskauksen yritykseen.

Teosta aiheutui asianomistajalle kipua sekä mustelmia, ja tapaukseen liittyi myös kiinnipitämistä. Teossa käytetty väkivalta oli kuitenkin vähäistä. Vastaajaa ei ole tuomittu aikaisemmin rikoksista Suomessa.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1999 syntyneen vastaajan raiskauksen yrityksestä 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen, jonka ohella mies määrättiin valvontaan yhden vuoden kolmen kuukauden ajaksi.

Lisäksi tuomittu määrättiin suorittamaan asianomistajalle korvaukseksi tilapäisestä haitasta 300 euroa ja kärsimyksestä 1500 euroa viivästyskorkoineen. Käräjäoikeus tuomitsi vastaajan korvaamaan valtiolle 440 euroa asianomistajan avustamisesta. Miehen omat oikeudenkäyntikulut 3187 euroa jäävät Suomen valtion vahingoksi.

Asia käsiteltiin käräjäoikeudessa tuomarin ja kahden lautamiehen muodostamassa kokoonpanossa suljetuin ovin. Käräjäoikeus määräsi oikeudenkäyntiaineiston ja tuomion ratkaisun lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta pidettäväksi salassa 60 vuotta. Myös asianomistajan henkilöllisyys määrättiin pidettäväksi salassa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähteet Pohjois-Savon käräjäoikeuden julkinen seloste ja tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit