Eurooppa

Arabialaiset kirjamessut kauppasi juutalaisvastaista kirjallisuutta – Malmön kaupunki katkaisi yhteistyön

Kuva Pixabay.

Malmön kaupunki on päättänyt lopettaa yhteistyön arabialaisten kirjamessujen kanssa. Syynä vetäytymiseen on messusivustolta löytyneet linkit juutalaisvastaiseen kirjallisuuteen.

– Tietoomme on tullut, että kirjamessujen sivustolla vieraileville tarjotaan ostettavaksi juutalaisvastaista kirjallisuutta, mitä ei voi mitenkään hyväksyä … siksi olemme päättäneet välittömästä yhteistyön lopettamisesta, kertoo Malmön kulttuurijohtaja Pernilla Conde Hellman.

Malmön kaupunki ehti myöntää arabialaisille kirjamessuille 150 000 kruunua tämän vuoden tapahtumaa varten. Edellisvuosina kaupunki ei ole tukenut kyseisiä messuja. Conde Hellman kertoo, että Malmön kaupunki selvittää nyt, kuinka rahat saadaan takaisin.

– Tutkimme, onko se lain mukaan mahdollista kun ei täytetä luvattuja ehtoja … En osaa sanoa, kuinka tässä käy mutta lakiasiantuntija tutkii asiaa.

Kulttuurijohtajan mukaan kaikkia tuen hakijoita on vaikea tarkistaa läpikotaisin. Toiminta perustuu pitkälle molemminpuoliseen luottamukseen, mutta ”heti kun saamme indikaatioita, että luottamus on rikottu, toimimme voimallisesti ja nopeasti”.

Tiedotteessa Malmön kulttuurijohtaja kertoo, että kaupunki peruu kaikki tapahtumat arabialaisten kirjamessujen kanssa ja toivoo, että muutkin tekevät samoin.

Arabialaisten kirjamessujen koordinaattori Esaat Estabrak ei osaa sanoa, millaiseen juutalaisvastaiseen kirjallisuuteen Malmön kaupunki viittaa.

Lähde Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa