Kotimaa Rikos

Arabianrannan lapsimurhasta epäilty on vangittu

Kuva Pixabay.
Arabianrannassa myöhään jouluaattoiltana tapahtuneen henkirikoksen epäilty tekijä on vangittu.

Jouluaattoiltana Arabianrannassa Helsingissä tapahtuneesta murhasta epäilty mies on määrätty vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa tänään perjantaina 28. joulukuuta.

Poliisi tutkii tekoa murhana, sillä tekotapa on ollut poikkeuksellisen raaka ja julma, ja uhri on ollut nuoren ikänsä vuoksi puolustuskyvytön.  Henkirikoksen epäilty tekijä on 36-vuotias Zulfigar Ali S. ja rikoksen uhri 7-vuotias poika.

Epäilty on uhrin eno. Teon aikaan jouluaattona hän oli uhrin perheen vieraana Brysselinkadulla sijaitsevassa asunnossa. Tapahtumahuoneistossa oli teon alkaessa paikalla kaksi perheen aikuista ja uhrin lisäksi myös toinen alaikäinen lapsi.

Tapahtuma on saanut alkunsa yllättäen. Zulfigarin aloittama teko ehti kertaalleen keskeytyä ja uhrille oltiin hankkimassa apua, mutta Zulfigar onnistui saamaan uhrin haltuunsa ja lukkiutui tämän kanssa huoneistoon.

– Tilanne on edennyt niin nopeasti, ettei siihen ole ehditty väliin. Epäiltyä on päästy kuulemaan esitutkinnassa kerran, ja hän on kertonut harhoistaan, jotka ovat toimineet vaikuttimena tekoon ryhtymisessä. Teossa on käytetty teräasetta, ja tappamisen tarkoitus on ollut ilmeinen, kertoo teosta tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Teko oli yksittäinen, eikä epäilty kohdistanut väkivaltaa muihin paikalla olleisiin.

Poliisi otti Zulfigarin kiinni tapahtumapaikalta, ja kiinniotto sujui rauhallisesti. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että epäilty olisi ollut tekohetkellä päihteiden vaikutuksen alaisena.

Uhrin perheelle on järjestetty kriisiapua, ja heidän kuulemisensa on edelleen kesken. Perheen lasten kouluihin ollaan yhteydessä, jotta kouluissa voidaan valmistautua tukemaan lapsia sekä antamaan kriisiapua.

  • 244
    Shares

Liity kannattajajäseneksi