Eurooppa Rikos

Arabit ja somalit puukkotappelussa Ruotsissa

Kuva Gunnar Creutz / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Viime maanantaina Boråsissa loukkaantui neljä henkilöä puukkotappelussa, johon osallistui parikymmentä nuorta miestä. Kyseessä oli kahden jengin välienselvittely. Osallisina olivat Hässleholmenin arabijengi sekä Norrby-jengi, joka koostuu lähinnä somaleista ja eritrealaisista.

Poliisi ilmoitti tapauksen jälkeen, ettei syytä puukkotappelulle tiedetä. Nyheter Idag -julkaisun saamien tietojen mukaan aiheena oli pitempään jatkunut kiista huumekaupan reviireistä. Tappelu käytiin Norrbyn kaupunginosassa, Boråsin keskustan läheisyydessä. Hässleholmen/Hulta sijaitsee Boråsin itäpuolella.

Poliisi pitää näitä kaupunginosia eräinä pahimmista jengikeskittymistä Ruotsissa. Viranomaisten työtä vaikeuttaa muun muassa, että koston pelossa asukkaat eivät tohdi tehdä rikoksista ilmoituksia. Väkivaltauutisia myös puukotuksista saadaan tuon tuostakin.

Poliisi sai tiedon tappelusta maanantaina klo 19 aikaan. Silminnäkijöiden mukaan siihen osallistui noin 20 nuorta miestä. Viranomaisten saapuessa oli neljästä haavoittuneesta vielä kaksi paikalla. Kaksi muuta oli myös toimitettu sairaalaan. Viisitoistavuotiasta poikaa oli puukotettu rintaan, 25-vuotiasta miestä kainaloon.

Poliisi on pidättänyt yhden haavoittuneista kuulusteltavaksi. Toista kuulustellaan sairaalahoidon jälkeen. Poliisi jatkaa todistajien ja asianosaisten kuulemista. Tapahtumapaikan tutkinta on saatettu päätökseen. Tutkittavana ovat myös valvontakameroiden nauhoitukset.

Lähteet SVT, Polisen, Nyheter Idag

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit