Eurooppa Rikos

Arlandan lentoasemalla on vakavia turvallisuuspuutteita – karkotettava, laittomasti maassa oleskeleva ja etsintäkuulutettu mies työskenteli turvaluokitellulla alueella lentokoneiden parissa

Arlanda. Kuva Wikimedia Commons.

Arlandan lentokentällä Tukholmassa on paljastunut lyhyen ajan sisällä jo kaksi vakavaa turvallisuuslaiminlyöntiä.

Dagens Nyheter kertoi viikonloppuna, että turistiviisumilla maahan saapunut venäläismies oli työskennellyt viikkojen ajan Arlandan lentoasemalla turvaluokitellulla alueella lentokonemekaanikkona. Siirtolainen on työskennellyt valtio-omisteisen Swedavian palkkalistoilla.

Jo keskiviikkona Arlandassa paljastui toinen vastaava tapaus. Swedavian palkkaama mies oli jäänyt laittomasti maahan karkotusmääräyksen jälkeen. Mies oli kaiken lisäksi viranomaisten etsintäkuuluttama.

Miehelle oli myönnetty kulkulupa, jolla hän pääsi turvaluokitellulle alueelle, missä hän toimi lentokoneiden parissa. Mies on pidätetty ja hänet tullaan karkottamaan maasta.

Swedavia ja Ruotsin kuljetushallitus eivät niele kritiikkiä taustojen tarkastamisen laiminlyönneistä. Heille ei kuulu, onko jollain henkilöllä oikeus oleskella Ruotsissa vai ei.

Korjattu otsikko 15:11 klo 19:28

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit