Kotimaa Politiikka

Aseharrastajien järjestö helpottaa harrastajien eduskuntavaaliehdokkaan valintaa

Kuvituskuva. Kuva US Air Force / public domain.

Ammunnan harrastamista ja sen turvallisuutta edistävä järjestö helpottaa aseharrastajien eduskuntavaaliehdokkaan valintaa toteuttamallaan vaalitentillä.

Firearms United Finland kertoo olevansa ”poliittisesti sitoutumaton aseturvallisuutta ja vastuullista ammunnan harrastamista edistävä järjestö, joka toimii ilman toiminta-avustuksia pääasiassa talkoovoimin, ja on näin riippumaton ja puoluepoliittisesti neutraali”.

Järjestö helpottaa asemyönteisten äänestäjien ehdokasvalintaa toteuttamallaan vaalitentillä. Järjestö on pisteyttänyt saamansa vastaukset vaalipiireittäin.

– Suomessa on lähes 700 000 harrastajaa, joten kyseessä on melkoinen äänimäärä, järjestön sivustolla muistutetaan.

Kysely on ollut  avoin kaikille ehdokkaille puolueeseen katsomatta ja mittaa ainoastaan ehdokkaanase harrastusmyönteisyyttä sekä asiantuntemusta aselain ja asetekniikan osalta.

Kärkisijalle pisteytyksessä nousi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

– Halla-aho on alan harrastajia ja toiminut erittäin aktiivisesti europarlamentissa direktiivin pahimpien epäkohtien poistamiseksi. Tämä oli usean vuoden työrupeama ja asedirektiivin valmistumisen jälkeen Halla-aho on vaikuttanut valiokuntakäsittelyn aikana esimerkiksi asiantuntijalausunnoilla. Lisäksi Halla-aho oli järjestämässä konferenssia asedirektiivin toteutuksen aikana Brysselissä ja mahdollisti suomalaisten reserviläisten näkökulman esiin tuomisen kyseisessä tilaisuudessa, sivustolla kerrotaan Halla-ahon ansioista.

Koko ehdokaslista on luettavissa Firearms United Finlandin sivuilta.

  • 211
    Shares