Kolumnit

Aseistetut vartijat suomalaisiin kouluihin

Koulukiusaaminen on kaikkien aikojen tabu ja kiusaamisen kohteeksi, eli jo yksin rikoslain mukaan törkeiden rikosten kohteiksi joutuneet oppilaat lainsuojattomia. Koulukiusaamisen ehkäisemiseksi kehitellään jos jonkunlaisia hankkeita, työpajoja sekä projekteja. Tosiasiassa koulukiusaamiseen suhtaudutaan väheksyvästi, sillä vallitseva lainsäädäntö ei mahdollista edes sen itsensä mukaisiin rikoksiin puuttumista suojaikärajan johdosta.

Hyväksymätöntä on koko tulokulma koskien sitä, että rikokset, kuten sekä henkinen että fyysinen pahoinpitely tai törkeä pahoinpitely, kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, rikokseen yllyttäminen, rikoksentekijän suojelu ja julkinen sekä pidäkkeetön herjaaminen, jotka johtavat meillä ”aikuisten maailmassa” asianmukaisiin seuraamuksiin painetaan villaisella, mikäli nämä tapahtuvat kouluympäristössä tai sen liepeillä.

Niin ikään täysin ja ehdottomasti hyväksymätöntä on se, että edellä mainitun kaltaisten rikosten uhriksi joutunut yksilö joutuu oikeusturvaa hakeakseen odottamaan suojaikärajan yli pääsyä saavuttaakseen ennalta määrätyn mukaisen yhteiskunnallisen aseman. Lapsilta vaaditaan aikuistumista sekä vastuunkantoa yhä aikaisemmassa elämänvaiheessa.

Se on aikuisten syy.

Ehdotan, että suomalaisille koululaitoksille annetaan mahdollisuus palkata järjestyksenvalvontaan erikoistuneilta yrityksiltä vartijoita, joilla on hallussaan esimerkiksi joukkojenhallintatehtäviin soveltuvia projektiiliaseita, teleskooppipamppuja, etälamauttimia, paprikasumutteita ja käsirautoja sekä vapaus käyttää kyseisiä voimakeinoja mahdollisten järjestyshäiriöiden lopettamiseksi.

Kun nämä erikseen voimankäyttöön valtuutetut toimihenkilöt havaitsevat kouluympäristössä rikosoikeudelliset tunnusmerkit täyttävissä tapauksissa viattomiin yksilöihin kohdistuvaa sadistista väkivaltaa tai mitä tahansa lain määrittelemää kaltoinkohtelua, on heidän tilanteen niin vaatiessa oikeutettua käyttää voimakeinoja joko ennalta ehkäisevässä tai tilanteen eskaloitumisen lopettavassa vaikutuksessa.

Mikäli kurkussasi muljahti tätä lukiessasi ilkeästi, sinulla täytyy olla jotain edellä mainittujen kaltaisia ihmisoikeusloukkauksia ja rikoslain vastaisia tekoja kontollasi joko kouluaikoinasi tai ei.

Kuvittelet, että Muhonen haluaa nähdä, kuinka peruskoululaisia pamputetaan ja väännetään siltaan.

Väärin.

Muhonen haluaa nähdä koulumaailman, jossa ketään ei kohdella kaltoin siten, että kaltoinkohtelu aiheuttaisi syyn puuttua toimintaan millään tavalla.

Esittämäni järjestely aiheuttaisi nykytilanteeseen verrattuna ainoastaan yhden muutoksen, joka olisi pelkästään positiivinen.

Kunnon kuri lopettaa perseilyn. Eivätkä siis välttämättä voimatoimet vaan niiden konkreettinen ja yllä leijuva uhka. Sosialidemokraattinen sekä feministinen lähimmäisenrakkaus ja sen tiimoilta näperrellyt työpajat sun muut tilpehöörit eivät ole saavuttaneet sitä yksinkertaista tavoitetta, joka jokaisella itseään kunnioittavalla itsenäisellä koululaitoksella tulee olla.

Koulu, jossa ketään ei kiusata mistään syystä saati millään tavalla.

Kiltit, tunnolliset ja kuuliaiset oppilaat tulisivat jatkamaan koulunkäyntiään aivan kuten tälläkin hetkellä tapahtuu, koska he ovat oman kunnollisuutensa johdosta kurinpitotoimien ulkopuolella.

Sen sijaan kurittomat sekä luultavasti kelvottomien vanhempiensa antaman kelvottoman esimerkin johdosta luokka- ja muita tovereita piinaavat sadistit pannaan ruotuun kerralla ja kunnolla, joka taas takaa opiskelurauhan kaikille.

Mikäli olet tätä ehdotusta vastaan, puolustat koulukiusaamista ja -kiusaajia. Mikään muu ei selitä sitä, että vastustat oikeita ja takuuvarmasti toimivia keinoja lopettaa koulukiusaaminen. Tässä ehdotuksessa painotetaan nimenomaan kurinpitotoimia kiusaajien osalta. Ei jäännöksettä minkään oppilaitoksen kirjoilla olevien kaikkien oppilaiden osalta.

Tämä on näin yksinkertaista.

Ehkäpä kotikasvatus koskien sitä, kuinka vertaisiaan tulee kohdella, tästä himpun verran terävöityisi.

Koska tiedämme kokemusperäisesti, että mitkään opetussuunnitelmiin sisällytetyt kasvatukselliset metodit eivät ole kitkeneet koulukiusaamista kauttaaltaan, joka on ainoa mielekäs tavoite, on aika siirtyä käyttämään kovia keinoja. Ja – miettikää – niitä samoja, joilla ”meidän aikuisten” maailmassa edistetään sekä ylläpidetään kuria ja järjestystä, sekä rangaistaan niitä, jotka tekevät väärin.

Ostoskeskuksissakin on vartijoita turvaamassa asiakkaiden – niin aikuisten kuin lastenkin – turvallisuuden.

Miksei siis myös kouluissa, jotka ovat julkisen vallan alaisia laitoksia?

Painotan nyt vielä oikein erikseen, että kenenkään yhteisiä sääntöjä, lakeja ja normeja noudattavan kuuliaisen kansalaisen ei ole mitään syytä kokea pelkoa edesvastuuseen joutumisesta, kunhan vain käyttäytyy nuhteettomasti. Tämä ei ole missään määrin kohtuuton vaatimus.

Toivon, että aiemmin mainitsemani kaltainen järjestyksenvalvontaan erikoistunut yrittäjä suostuu lähtemään mukaan uuteen liiketoimintamahdollisuuteen sellaisen mahdollisesti avautuessa, mutta tämän ratkaisevat yleinen poliittinen tahto sekä kouluille asetetut velvoitteet oppimisrauhan takaamiseksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa