Eurooppa Maahanmuutto

Asepalvelus Syyriassa oikeuttaa turvapaikkaan Ruotsissa

Syyrian armeijan sotilaita. Kuva Valery Melnikov / Wikimedia Commons / CC BY 4.0

Jos jotakuta uhkaa asepalvelus Syyriassa, hän voi saada turvapaikan Ruotsista, on Ruotsin maahanmuuttoviranomainen linjannut.

EU-oikeuden tuoreen, jäsenvaltioita oikeudellisesti sitovan päätöksen mukaan Syyrian armeija on toistuvasti syyllistynyt sotarikoksiin.

Lehdistötiedotteessaan Ruotsin maahanmuuttoviranomainen kertoo, että EU-päätöksen mukaan kaikki asepalvelukseen joutuvat osallistuvat sotarikoksiin suoraan tai epäsuorasti. Myös YK on syyttänyt Syyrian armeijaa sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

– Kaikki varusmiehet ovat nyt vaarassa joutua tekemään sotarikoksia tai osallistumaan niihin, sanoo oikeuden vs. puheenjohtaja Carl Bexelius.

Uusi linjaus tarkoittaa sitä, että ”henkilöillä, jotka Syyriaan palattuaan ovat vaarassa tulla kutsutuksi asepalvelukseen Syyrian armeijassa, on vaara joutua vainon kohteeksi. Lähtökohta on siis se, että heille olisi myönnettävä pakolaisasema Ruotsissa.”

Syyriassa 18-42 -vuotiaat miehet voivat joutua armeijaan.

Ruotsin maahanmuuttovirasto kuitenkin huomauttaa, että voi olla poikkeustapauksia, joissa henkilöllä ei katsota olevan sellaista sotilaallista asemaa, jossa kyseinen henkilö olisi vaarassa joutua osallistumaan sotarikoksiin tai rikoksiin ihmiskuntaa vastaan. Tällaiset asiat käsitellään tapauskohtaisesti.

Lähde Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa