Kotimaa Rikos

Asiakkaansa Helsingissä vuonna 2016 raiskannut taksikuski tuomittiin ehdottomaan vankeuteen

Kuva Pixabay
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 20.11.2018 Veeranjaneya Reddy Sanivarapun taksissa suoritetusta raiskauksesta 1 vuoden 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen sekä maksamaan uhrilleen 3 500 euroa korvausta.

Veeranjaneya Reddy Sanivarapu otti 8.10.2016 Helsingin keskustassa kuljettamansa taksin kyytiin tulevan uhrinsa ja toisen asiakkaan. Toinen asiakas jäi taksin kyydista Munkkivuoressa, josta taksi jatkoi matkaa Turunväylää pitkin kohti uhrin kotia.

Seksuaalinen ahdistelu alkoi Sanivarapun ajaessa taksia

Sanivarapu alkoi kuljettaessaan taksia ensin puhumaan etupenkillä istuneelle uhrille seksuaalissävytteisesti, minkä jälkeen hän siirsi uhrin käden omien housujensa päälle peniksen kohdalle. Uhri otti kätensä pois, mutta Sanivarapu avasi housunsa ja siirsi uudestaan uhrin käden paljaalle, erektiossa olleelle penikselleen tehden samalla uhrin kädellä edestakaista liikettä. Uhri veti taas kätensä pois, mutta Sanivarapu toisti menettelynsä useita kertoja.

Tämän jälkeen Sanivarapu tunki kätensa uhrin paidan sisälle ja kouri tätä rinnoista. Uhri otti vastaajan käden pois ja suusanallisesti kielsi Sanivarapua. Tämän jälkeen Sanivarapu työnsi kätensä uhrin housujen sisälle ja edelleen työnsi sormensa uhrin emättimeen. Uhri otti jälleen Sanivarapun käden pois ja pyysi tätä lopettamaan.

Uhri pakeni takapenkille, mutta Sanivarapu seurasi perässä

Sanivarapu pysäytti taksin, jolloin uhri pakeni taksin takapenkille. Sanivarapu kuitenkin seurasi uhria ja kaatoi tämän selälleen auton takapenkille. Sanivarapu riisui asianomistajan housut ja yritti työntää peniksensä asianomistajan haarojen väliin, mutta asianomistaja onnistui estämään tämän työntämällä Sanivarapun pään kauemmaksi samalla kieltäen tätä. Tämän jälkeen Sanivarapu yritti useita kertoja työntää penistään uhrin emättimeen, mutta uhri onnistui estämään tämän käsillään.

Uhri pääsi pakenemaan taksista Munkkivuoren ostoskeskuksella, jonne Sanivarapu ajoi ostamaan kondomeja.

Sanivarapulle tuomio rangaistusasteikon alarajalta ja uhrille 3 500 korvausta raiskauksesta

Sanivarapu kertoi kuulusteluissa, että uhri oli tullut oma-aloitteisesti taksin etupenkille, kertonut seksin puuttesta ja puhunut rasistiseen sävyyn, jolloin Sanivarapu oli ollut peloissaan.

Käräjäoikeuden mielestä uhrin kertomus tapahtumista oli uskottavampi. Hätäkeskustallenteen perusteella hän oli ilmeisen hätääntynyt, ja itkuisuudesta ja hätääntymisestä ovat kertoneet myös Munkkivuoreen tehtävälle saapuneet poliisitodistajat.

Raiskauksen rangaistusasteikko on yhdestä kuuteen vuotta vankeutta. Käräjäoikeus totesi, että teko oli erityisen tuomittava syytetyn toimiessa teon aikana taksinkuljettajana, sillä taksin käyttäminen mielletään lähtökohtaisesti turvallisuutta lisääväksi. Tuomittavuutta lisää käräjäoikeuden mukaan myös se, että Sanivarapu jatkoi tekoa emätinyhdynnän jälkeen auton takapenkillä tilanteessa, jossa uhri ei kyennyt pakenemaan.

Käräjäoikeus tuomitsi Veeranjaneya Reddy Sanivarapun 1 vuoden 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen sekä maksamaan uhrille 3 500 euroa korvausta raiskauksesta.

Sanivarapu oli valinnut lahtelaisen oikeusavustajan tuttavansa suosituksesta. Koska Sanivarapu olisi ollut oikeutettu oikeusapuun ilman omavastuuosuutta, oikeusavustajan palkkio jää valtion vahingoksi. Sanivarapu velvoitettiin korvaamaan uhrin oikeudenkäyntiavustajalle maksettu palkkio.

Lähde Helsingin käräjäoikeuden tuomio 20.11.2018

Liity kannattajajäseneksi

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa