Kotimaa

Asianajajaliitto liittyi Helsinki Priden platinakumppaniksi ja julkaisi logonsa sateenkaaren väreissä – ”Millä tavalla provokatiiviseen ja voimakkaasti politisoituneeseen tapahtumaan osallistuminen edistää asianajajien yhteenkuuluvuutta” kysyy liiton jäsen

Kuva Piqsels.

Suomen Asianajajaliitto on perustettu vuodelta 1958 peräisin olevalla ”lailla asianajajista”, ja sen on julkista valtaa käyttävä ja asianajajia valvova julkisoikeudellinen yhdistys.

Nyt Asianajajaliitto kertoo olevansa sukupuoli-ideologisen Helsinki Pride -viikon platinakumppani.

Kumppanuuttaan korostaakseen liitto on lisännyt Twitter-profiiliinsa sateenkaarivärisen version Defensor Legis -symbolistaan.

Kuvakaappaus Asianajajaliiton Twitter-tili.

Asianajajaliiton omissa sitovissa ohjeissa logon grafiikasta todetaan, että ”Tunnuksen typografiaa, värejä tai suhteita ei saa muuttaa, eikä tunnukselle tai logolle saa tehdä heittovarjoja tai muita efektejä.”.

Ohjeissa määritellään logon kuvion väri: se saa olla vain ja ainoastaan sininen tai musta.

Liiton ohjeet ovat osa hyvää asianajajatapaa, jonka rikkomisesta asianajajaliiton jäsenille voidaan määrätä sanktiona huomautus, varoitus, seuraamusmaksu tai asianajajaliitosta erottaminen, joka tarkoittaa myös asianajajana toimimisen oikeuden menettämistä.

”Tämä on operatiivista toimintaa”

Suomen Asianajajaliiton pääsihteeri Niko Jakobsson, liitolla on ohjeet logon käytöstä, ja Twitter-tilille lisätty sateenkaaren värinen symboli ei vastaa ohjeistusta. Mistä on kyse?

– Asia liittyy siihen, että Asianajajaliitto on Helsinki Pride -viikon platinakumppani, ja kaikki kumppanit ovat tehneet vastaavanlaisia. Tässä pitää toki tarkistaa ohjeet ja jos noin on, korjataan menettely.

Onko tarkoitus muuttaa ohjeita vai korjata logo entiselleen?

– Selvitetään ensin ohjeiden sisältö ja katsotaan sitten, mitä sille voi tehdä. Se on sitten erikseen tarkasteltava asia.

Onko tässä Asianajajaliiton hallitus laiminlyönyt valvontavastuunsa?

– Operatiivinen asiahan tämä on, katsotaan ensiksi ohjeet ja sitten mitä asialle voi tehdä. Mihin ohjeisiin viittaat logon käytön osalta?

Viittaan logon käyttöä koskeviin ohjeisiin, jotka löytyvät Asianajajaliiton sivuilta.

– Tämä on liiton jäsenille tarkoitettu ohje.

Ja se ei sido Asianajajaliittoa?

– Tämä on lähtökohtaisesti tarkoitettu Asianajajaliiton jäsenille eli asianajajille ja heidän logon käyttöön. Asianajajaliitolla on sitten logo, jota se tarjoaa jäsenilleen. Kaikki asianajotoimintaa koskevat säädökset ja ohjeet on tehty nimenomaan jäseniä varten ja liiton logon käytöstä jäsenille.

Eli ohjeistus ei sido Asianajajaliittoa?

– Ei, tämä on nimenomaan jäseniä varten tehty ohjeistus.

Eikö tässä ole ristiriita, että ohjeistus koskee jäseniä mutta ei liittoa?

– Tietysti Asianajajaliitto käyttää omaa logoansa vastaavalla tavalla, mutta nyt Asianajajaliitto on Priden kumppani, ja hyvin vakiintuneesti kaikki Priden kumppanit ovat vastaavalla tavalla värittäneet logonsa. Tämä on yleisen käytännön ja Pride-viikon mukainen menettely.

Kuinka paljon Priden platinakumppanuus maksaa Asianajajaliitolle?

– Kumppanuussopimukset Helsinki Priden ja kumppanin välillä ovat osapuolten välisiä ja salassapidettäviä enkä voi valitettavasti yksityiskohtia kertoa, mutta taso, jolla Asianajajaliitto on mukana, on huomattava.

Mikä taho Prideen osallistumisesta on päättänyt, hallitus vai kenties valtuuskunta?

– Tämä on operatiivista toimintaa eli käytännössä kyseessä on pääsihteerin päätös.

Onko jäsenistöltä kysytty asiasta, onko mielipidettä kartoitettu?

– Tästä on keskusteltu [liiton] hallituksen kanssa, hallituksen ja pääsihteerin välillä on kommunikoitu, ja tosiaan kyseessä on operatiivisella tasolla tehtävä päätös.

Ovatko muiden Pohjoismaiden vastaavat liitot osallistuneet Pride-hankkeisiin?

– Pohjoismaissa enemmänkin toimistot ovat aktiivisesti mukana Pridessä. Olen lähettänyt kirjeen pohjoismaisille asianajajaliitoille ja siinä yhteydessä tuonut esille meidän kumppanuutemme, Jakobsson toteaa ja kertoo, että ainakin kansainvälinen asianajajaliitto Englannin ja Walesin The Bar Council sekä Yhdysvalloissa toimiva American Bar Association ovat tällaisissa hankkeissa mukana.

Minkä takia Asianajajaliitto ottaa kantaa tällaiseen poliittiseen asiaan?

– Tämä ei ole varsinaisesti poliittinen asia, vaan kysymys on perus- ja ihmisoikeuksista. Asianajajaliiton ydintehtävänä on huolehtia perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta ja oikeusturvasta kaikille. En koe tässä olevan mitään ongelmaa vaan päinvastoin: tämä on muistutus siitä, että jokaisen henkilön tulee saada oikeudellisia palveluita ja asiansa käsiteltäväksi riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä.

Jos palataan logoon, onko Asianajajaliitolla vapaus muuttaa sitä haluamallaan tavalla ottamaan mahdollisesti kantaa johonkin toiseen asiaan?

– Asianajajaliitto voi vapaasti määritellä logonsa, ja oikeudenpuolustajan logo on ollut perinteikäs liiton toiminnassa. Logon muuttamista ei ole tässä yhteydessä erikseen pohdittu eikä havaittu erityisiä muutostarpeita. Värimaailma, joka siihen esimerkiksi Twitter-tilillä on laitettu, osoittaa sitoutumista Pride-kumppanuuteen ja meneillään olevaan Pride-kuukauteen.

Kuinka yhtenäinen liiton jäsenkunta on asian suhteen, vai jakaako tämä jäsenkenttää?

– Ainuttakaan negatiivista kommenttia asiaan liittyen en ole liiton jäsenistöltä kuullut. Voi olla, että on henkilöitä, jotka näkevät asian toisin. Näkisin tämän isompana perus- ja ihmisoikeuskysymyksenä kuin kumppanuuskysymyksenä.

 ”Ovatko nämä täysin sivuutettavia seikkoja?”

Nimettömänä esiintyvä asianajaja kertoo omista ajatuksistaan järjestönsä kannanottoon liittyen. Hän kertoo kummastelevansa, miksi jäsenistön näkemyksiä ei ole tiedusteltu. Myös liiton suhtautuminen Prideen liittyviin kritisoitaviin näkökohtiin kuten lapsen oikeus adoptiokysymyksissä ja ydinperheen suoja jäävät avoimiksi.

– Ovatko nämä täysin sivuutettavia seikkoja? asianajaja ihmettelee.

Asianajajaliitto on tässä eräänlainen kummajainen, sillä kuten myös pääsihteeri Jakobssonin kommenteista kävi ilmi, Pohjoismaissa muut vastaavat liitot eivät ole lähteneet mukaan sukupuoli-ideologisiin kannanottoihin. Liiton jäsenenä asianajaja myös ihmettelee, missä liiton ja sen jäsenten etu Pride-platinakumppanuudessa oikein piilee.

– Millä tavalla provokatiiviseen ja voimakkaasti politisoituneeseen tapahtumaan osallistuminen edistää asianajajien yhteenkuuluvuutta?

Logon muuttaminen Pride-väreihin herättää närää. Asianajaja ei ole samaa mieltä pääsihteeri Jakobssonin kanssa siitä, että liitto voi vapaasti muuttaa logoa.

– Mielestäni voidaan lähteä hyvin siitä, että muuttamiselle on löydyttävä sääntöperusta, koska vakiintuneesti on ajateltu logon olevan muuttumaton. Ei liitolla itsellään ole – ainakaan operatiivisena asiana – mitään eri vapautta lähteä muuttamaan logoa.

Ulkoasua muutettu 29.6 klo 23:30
Lisätty linkki Suomen Asianajajaliiton graafisiin ohjeisiin 30.6 klo 12:27

Tilaa
Ilmoita
guest
27 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Otto Flick

Sateenaarijuristit islamin asialla. Hyvä tulee.

Jussi Hämäläinen

Minulla on valtava määrä ystäviä, tuttavia, sukulaisia, työtovereita, kollegoja, asiakkaita, harrastuskumppaneita ja monia, monia muita ihmisiä, joiden kanssa olen tekemisisissä.

Näistä ihmisistä en ollenkaan tiedä, ovatko heteroja tai jotain muuta, tai ehkä eivät ole mitään tässä suhteessa. En piittaa tästä asiasta, sillä ei ole minun asiani ollenkaan. Uskon, että tuttavanikaan eivät minusta tiedä, eivätkä korvaansa lotkauta minun tälle yksityisasialleni.

Kaikista näistä ihmisistä olen mieltä: Aikuiset tehkööt, mitä vapaaehtoisesti ja pakottamatta haluavat tehdä keskenään tai suuremmallakaan porukalla. Näistä asioista ei ketään tule vainota, pilkata, kiusata tai millään lailla haitata, nämä ovat jokaisen yksityisasioita. Ja tämän vastapuolena vaadin, että ole mitä olet, mutta älä tule tekojasi ja uskomuksiasi, touhujasi hieromaan minun kuonooni. Älä riehu millään ominaisuudellasi, äläkä sitä käytä lyömäaseena muihin.

Elä ja anna elää, elä rauhassa ja anna elää rauhassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jussi Hämäläinen
Juha 06

Pride-väki haluaa että heitä suvaitsemalla suvaitaan moninkertaisesti, erityisesti ja jatkuvasti. Ei riitä että heitä suvaitaan ja kohdellaan tasa-arvoisesti ja tasapuolisesti kuten lempeän ja ystävällisen ihmisen kuuluukin ilman tätä Pride-rummustustakin, vaan vaatimuksena on suvaita oikein kunnolla, koko ajan ja kaikkialla. Suvaitse vielä vähän lisää. Eikä siinä vielä kaikki: pitäisi muuttaa omaa puhettakin jopa omasta ja puolisonsa identiteetistä ja lastenkin identiteetistä ja puhua vain näiden Pride-ihmisten vaatimalla tavalla – eli he syyllistyvät itse syrjintään ja eriarvoistamiseen ja itsensä ilmaisun tukahduttamiseen eli juuri siihen mitä he väittävät vastustavansa.

Neiti Marple.

Islam uskonto ei hyväksy Pride-kulttuuria. Iranissa, homot jotka tunnustavat Pride ilosanomaa, heidän yllensä langetetaan kunniamurha.
Suomi ei ole Iran tai Irak. Seksuaalinen identiteetti on jokaisen henkilökohtainen asia.Homot saavat kaikessa rauhassa lymyillä kaapissa. Seksuaalista suuntautumista ei tarvitse kirkossa kuuluttaa.
Pride-viikkoa vietetään joka kesä. Me heterot, valistuneet heterot. Pride-suuntautuneet, meidän puolesta saavat ilakoida ja karkeloida Pride-tapahtumissa. Me heterot tarkkailemme sivusta Pride juhlijoita.
Suomessa ei ketään vainota jos ei satu olemaan hetero. Herää kysymys onko Pride-tapahtuman tarkoitus jotenkin syyllistää meitä heteroja suvaitsemattomaksi? Tarkennan sanomaani, seksuaalinen identiteetti on jokaisen henkilökohtainen asia.

Varjele ydinperhettä

Moni ajattelee, että Pride edustaa vain sitä että on ok olla avoimesti homo tai muuhun sukupuoli/seksuaalivähemmistöön kuuluva. Vähemmälle huomiolle jäävät liikkeen ympärillä pyörivät henkilöt jotka haluavat normalisoida lasten seksualisoimista ja vaientaa tämän jo nyt käynnissä olevan kehityksen kritisoijat leimaamalla heidät ”ihmisoikeuksien vastustajiksi” ja metapoliittisen toiminnan sekä jo valmiiksi rikoslaissa olevien ympäripyöreästi määriteltyjen tunnusmerkistöjen avulla tehdä kritisoinnista rikollista. Pride ei ole irtisanoutunut näistä asioista kertaakaan eikä toimittajat uskalla asiasta kysyä

Naurettavaa

Aika naurettavaksi on homma mennyt jo tässäkin. Joka paikkaan tätäkin on pakko näköjään tunkea, sekä kaikki tukemassa. Myös autovalmistaja BMW, oli tukemassa tuota myös.

Ilkka

Palstan pitäjälle:
Minua vähän häiritsee se että jos tykkään jostakin kommentista sen saama tykkäysmäärä saattaa nousta viisi pykälää. Onko tähän jokin järkevä syy. Ovatko nämä alustat niin harvinaisia että niitä ei todellakaan saada toimimaan oikein. Vähän epäilen. Vähän vaatimattomasti itsekkin ohjelmointiasioita ymmärrän vaikka tuota ikää jo on, niin ei se voi mennä noin että alustat tekevät omiaan kun lähes kaikki toimii nykyään reaaliaikaisesti.
En edes voi sanoa että nimimerkki: Olisi kiva tietää mutta kun kaiken jo minusta tiedätte, ainakin mikä netissä roikkuu.

kasimir

En ole aivan varma, mutta luulen että tuossa on käynyt niin että kun sä näet jossakin kommentissa esim 3 tykkäystä ja sitten kun painat tuota peukkua, niin se kommentti on ehtinyt saada sen viisi tykkäystä lisää sillä välin kun olet pysynyt sillä ko. sivulla. Siis muut lukijat ovat juuri samoihin aikoihin peukuttanut kommenttia. Siksi se 3 tykkäystä hyppää useamman pykälän ylöspäin. Jos sä et ole päivittänyt sivua muutamaan minuuttiin niin muut lukijat ovat ehtineet peukuttaa sitä lukemaasi artikkelia tällä välin. Painaessasi sitten itse sitä peukkua, tuo peukunkuva päivittyy sinunkin screenillä (vaikka itse sivu ei päivittyisikään) ja näyttää oman tykkäyksesi lisäksi ne muidenkin lukijoiden sillä välin antamat tykkäykset.

En siis ole mikään ylläpitäjä tms. Kunhan muuten vastasin. Olen huomannut itsekin tuon.

Ilkka

Nyt on sitten nähty miten paljon asianajajaliitolla on tekemistä oikeuden kanssa. ”All is lost”.

Ilkka Forsten

Aika lupaavalta kuulostaa. Asianajajat ei tiedä edes omaan logoonsa liittyviä määräyksiä. Uskallanko nyt olettaa ettei Suomen laitkaan ole oikein hanskassa, tai ehkä nekin on ” pride ” väritettyjä.

Juukeli

Tulikohan ny hinttariliitto

Ilkka Forsten

Tästä seuraa että ryhmän sankariksi nousee älykäs koiraeläin ” hintintin” ja koko koaliittio alkaa matkustamaan ” geyhound ” yhtiön busseilla, koska niiden kyljessä on juokseva ” hintikoiran ” kuva. Voi tätä rikkautta, jota ylläpitää 0.03 % koko kansasta nimittäen sitä suureksi enemmistöksi.

Vieno Huttunen

Itse seksuaalivähemmistöön kuuluvana koen, että vähemmistön oikeudet toteutuvat parhaiten tasaveroisella kohtelulla. Minusta me olemme ihmisiä ja ihmisyys kattaa kokonaisvaltaisesti monta muutakin osa-aluetta kuin seksuaalisuuden ja sukupuolen. Yksi osa-alue ihmiselämää on laki ja oikeus, joihin tavallinen ihminen onneksi harvoin törmää Mikäli joutuisin turvautumaan asianajajaan, luottamukseni herättäisi tietysti osaava ja asiallinen asianajaja asiaankuuluvan arvokkaine liiton tunnuksineen. Riemunkirjavat värit Asianajajaliiton logossa taas eivät herätä luottamusta – pikemminkin päinvastoin. Pitäisin siis erilaiset perinteiset tunnukset ja symbolit erillään pride-tunnuksista.

Ilkka Forsten

Oletko muuten huomannut ettei kukaan toinen kommentoija ole sanonut sinusta mitään negatiivista ? Tarkoitan tällä yksinkertaisesti sitä että jos olisimme sitä mitä meidän väitetään olevan, siis suvaitsemattomia ja sisäänpäin kääntyneitä ” äärioikeistolaisia ”, voisi olettaa vastausten olevan aivan muuta kuin ymmärrystä.
Muistat mahdollisesti sen kun kommentoin sinun kirjoitustasi vuosia sitten, jolloin sanoin että mahdumme kyllä kulkemaan samalla puolella katua. Se oli sitä silloin, ja se on sitä yhäkin. En koe ongelmaksi sitä mitä ihmiset ovat yksityiselämässään tai mikä on heidän mieltymyksensä, sillä aikuiset pystyvät itse määrittelemään rajat joiden sisällä eletään.
Läpi ihmiskunnan historian on ollut homoja, lesboja yms vähemmistöjä kaikissa yhteisöissä ja yhteiskuntaluokissa. Niin saa ollakin. Se ei ole keneltäkään pois mitä kaksi aikuista päättää keskenään tehdä, mutta silloin mennään jo pahasti väärälle puolelle rajaa kun luodaan käsitteistö minkä kautta määrätään muut hyväksymään mitä tahansa. Ja tätä on nykyinen politiikka, joka värittyy katukuvaan esityksinä mitkä eivät olekaan enemmistön näkemys asiasta, vaan propadandistinen mielikuvarypäs johon on sotkettu kaikki mahdollinen.
Jos mukana on joku ruskean etnisyyden edustaja, vaaditaan rajoittamatonta maahanmuuttoa jolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa että kysessä olisi seksuaalisen vähemmistön oikeudet. Siinäkin kulttuurissa mistä hän tulee, on valtaväestö jotain muuta kuin prideintoista joukkoa. En siis sulata sitä miten käsitteet sekotetaan tarkoituksella, ja lopputulemana on huuto jossa ilmaistaan rasismi ongelmaksi. Eihän homous, noin esimerkiksi ole rotu. Jotakin rotua edustava henkilö voi olla homo, mutta rotukysymysten ja seksuaalisten mieltymysten niputtaminen yhteen on sama kuin ymppäisi tikkeperin ja omenapuun toisiinsa. Hedelmä joka sitä syntyy ei ole kenellekään mieleen.
Noin yleistyksenä voisi sanoa että minua ei ole koskaan ahdisteltu miltään taholta seksuaalisesti, mutta poliittisesti näkemyksiäni pidetään vääränä mikä on antavinaan oikeutuksen nimittelyyn. Jos nyt joku väittää ettei pride tai muu tapahtuma ole polittinen luonteeltaan, hän valehtelee. Se on vähemmistöjen asian sisään tungettu vasemmistolainen aate. Sitä aatetta vastustan, tulen aina vastustamaan, mutta seksuaalisten vähemmistöjen oikeutta omaan identiteettiinsä en halua kieltää.

” Me mahdumme kulkemaan samalla puolella katua,” olemme mahtuneet tähänkin asti. Tasa-arvoa kannatan sekä työelämässä että seksuaalisissa asioissa. Ainoa asia mitä haluan korostaa on, etten hyväksy seksuaalisuuden politisoimista yhden aatteen peruspilariksi millä oikeutetaan eriävän mielipiteen bannaaminen.
Hyvää kesänjatkoa sinulle.

Kata

Näinpä tismalleen!Asuin aikanaan 18 vuotta lesboparin naapurina ja he eivät koskaan olisi tuohon groteskiin marssiin osallistuneet.He elivät elämäänsä kuten me muutkin ja that’s it!Toki joku aina jotain nassutti mutta pääsääntöisesti kaikki meni hyvin.Ja aikaa on jo kulunut joten tämä nykyhulluus kaikkine konttaavine mieskoirineen ja mitä sekoisammat asut tai asuttomuus niin miksi näin?Eikö se riitä että marssitaan lippujen kanssa?Banderolleja voi olla mutta ne riipputissit ja paljaat paikat EI KUULU katunäkymään!Lasten nähden!PISTE!
Ja tämä jokapaikan sateenkaari plus parit muut värit tyrkytys on niin ärsyttävää!Kuten Vieno sanoikin,ihminen on muutakin kuin seksuaalisuus ja sukupuoli!

Ilkka Forsten

Ihminen on tätä nykyä 32 sukupuolinen joten emme tiedä kuinka paljon sitä muuta jää jäljelle. Toisaalta, jos niitä muitakin ominaisuuksia on sama lukumäärä, ihmettelen että me yhä asumme tällä planeetalla.

Ilkka

Mliloin tästä on tullut koko elämää määrittävä tekijä. Ei ennenkuin vihervasemmito teki sen. Terveisiä kaikille ystävilleni joiden suuntaukesta en edes ollut kiinnostunut, olivat vain hyviä tyyppejä, eikä mikään muuta sitä.Love You., En todellakaan nk. luule muutavanj.lailliseti valittua hallituskoalitiota. Vihervasemmistolla on paniikki pällä.Toivottavasti se säilyy. Ainainen optimistu.

Vieno Huttunen

Ilkat ja Kata, hyviä kommentteja. Ja kyllä muistan tuon kadunpuolijutun Lyhykäisesti, minusta nämä oikeisto – vasemmisto ja seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuolen käsitteet ovat kyllä venyneet oudolla tavalla. Tai sitten päässäni on vikaa. Minusta LGBT-liikkeen tavoite on ollut lisätä tasa-arvoa ja pride ymmärtääkseni merkitsee ylpeyttä olla se, mikä on. Itse olen kuvitellut tämän niin, että osoitetaan ihmisille, joilla on ennakkoluuloja, että olemme normaaleja ihmisiä. Tämä ei todellakaan tapahdu hillumalla tissit paljaana ja taluttamalla partneria talutushihnassa ja läpsimällä tätä pakaroille. Tämä kääntää koko prideajatuksen nurin: yritetään tuoda ylpeydenaiheena esille käytöstä, josta kukaan normaalin kotikasvatuksen saanut ei voi olla ylpeä. Itse uskon, että tämä on tarkoituksellista liikkeen hyväksikäyttöä tiettyjen marginaali-ilmiöiden valtavirtaistamiseksi.

Sama pätee tähän oikeisto – vasemmistojakoon. Olen kasvanut vihervasemmistolaisessa kodissa. Molemmat isoisät kaatuivat sodassa, äidinisä kuului suojeluskuntaan. Vaikkei isänmaallisuutta mitenkään korostettu kasvatuksessa, kyllä se kuitenkin selvästi välittyi. Itse koen poliittisen suuntauksen enemmän liittyvän omaan sosiaaliseen ja taloudelliseen viitekehykseen kuin että se olisi kaiken määrittävä ideologia. Tässä ollaan menossa – ja uskon senkin olevan tietoista ohjailua – siihen että puolue ja politiikka määrittää ihmisen ja ihmisarvon.

Vieno Huttunen

Lisäisin vielä, että pelkään nykytrendien pikemminkin kääntyvän LGBT- ja prideliikettä vastaan. Esim. natsi-Saksassa vallitsi vielä 20 – 30 – luvuilla seksuaalivähemmistöjen suhteen hyvin liberaali ilmapiiri, mutta jokin muuttui. Ilmeisesti sota ja vähemmistöjen vasemmistosympatiat ja vihollisen näihin kohdistama tai pelätty värväystoiminta. Suhtautuminen lesboihin, ”sivistyneisiin homoihin” sekä homoudesta matalaa profiilia pitäviin miehiinkin säilyi melko myönteisenä.

Ilkka Forsten

Olet asian ytimessä. Vähemmistöt ( seksuaaliset ) ei olleet ” kohde ” johon AH:n puolue olisi erityisesti huomionsa kohdistanut, mutta kun vasemmistosympatiat kasvoivat kyseisten ryhmien sisällä muuttui suhtautuminen. Aivan samoin toimittiin suurten ja varakkaiden saksalaissukujen kohdalla. Sallittiin poikkeamat mikäli aate osui yksiin.

Tämäkin oli tavallaan luonnollinen seuraus, koska valtapolitiikassa, etenkin silloin kun se tähtää yksinvaltaan ei suvaita näkemyksiä joissa asia kyseenalaistetaan. Näin on kaikkialla. Ei yksin Saksan kohdalla vaikka siitä onkin tehty kaiken pahan alku ja juuri.

Ernst Röhm oli paitsi Sturmabteilungin johtaja, myöskin tunnettu homoseksuaali. Se ei estänyt häntä nousemasta valta-asemaan kun AH kehitti omaa valtakuntaansa kohti totalitarismia. Röhm tosin kohtasi kuoleman ” omien ” toimesta ” mutta syy ei ollut hänen seksuaalisuutensa. Syy oli se ettei hän enää suostunut toimimaan käskyjen mukaan, eli luovuttamaan omaa valtaansa ja organisaatiotaan Heinrich Himmlerin valtikan alle. Tätä ei juurikaan haluta muistaa, mutta se ollaan muistavinaan että homous olisi ollut peruste hänen syrjäyttämiselleen. Röhm ei takuulla ollut ainoa jolla oli se taipumus, mutta koska seksuaaliset vähemmistöt olivat profiloituneet vasemmiston kannattajiksi heidät alettiin laskemaan viholliseksi valtakunnan sisällä.
Jossakin vaiheessa, en tarkalleen ottaen tiedä milloin luotiin määräykset joissa homoseksuaalisuuskin alettiin lisätä ei toivottujen listalle, mutta silloinkin näkisin että he eivät olleet ensisijainen kohde. Juutalaiset ja Slaavilaiset kansat olivat koko systeemin näkyvin vihollinen, ja jos siitä ryhmästä löytyi, kuten on luonnollista myöskin homoseksuaaleja, saatiin yhdellä kertaa kaksi epätoivottavaksi luokiteltavaa asiaa pois päiväjärjestyksestä. Näin ollen nykyiset puheet äärioikeiston homovihasta tai suvaitsemattomuudesta eri ryhmien välillä voidaan toki luokitella todeksi, mutta vieläkin väitän että suurin syy skismoihin ei ole seksuaalisuus vaan seksuaalisen sanoman sekaan työnnetty äärivasemmistolaisuus.

Jos prideväki haluaisi tehdä pesäeron vasemmiston kanssa, sillä ei olisi vaikeuksia toimia. Ne puheet homoja pahoinpitelevistä äärioikeiston katujengeistä on puppua, mutta ne puheet palvelevat oikein hyvin vasemmiston agendaa jossa homot yms ryhmät ovat olevinaan hyvin tärkeä tekijä. Muistutan vielä siitä että kommunistisessa Neuvostoliitossa homous oli laissa kielletty, ja se on vieläkin jotain mitä ei haluta katukuvaan, että se siitä vassareiden suvaitsevaisesta ilmapiiristä.

John Quiman

Asianajajaliitto: ”Tämä ei ole varsinaisesti poliittinen asia, vaan kysymys on perus- ja ihmisoikeuksista.”

Kyseessä on puhtaasti poliittinen asia ja nuo mainitut ”perus- ja ihmisoikeudet” ovat poliittisesti määriteltyjä. Se on poliittinen asia alusta loppuun.

Voiko asianajajaliittoon luottaa, kun se alkaa politisoitua?

Voiko asianajajiin luottaa, kun niiden oikeuksia valvova liitto politisoi valvonnan?

Riittää jo!

”Pitää toki tarkistaa ohjeet”. Onpahan taas luottamusta herättävää, että liitto ei tunne omia ohjeitaan.

Nestori Lundahl

Kyllä tuo Aisankannattajaliiton logo onkin selkeästi aivan liian maskuliininen.
Kumma kun sitä ei ole jo muutettu sukupuolineutraaliksi aikakauden vaatimusten mukaan.
https://www.google.com/search?q=asianajajaliitto+logo&rlz=1C1PRFC_enFI684FI684&sxsrf=ALeKk01Ecr_9JMJNcu8h5bjL2BnxT4-ilQ:1624979560102&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi0sMnLkL3xAhUhpIsKHSPLATUQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1093&bih=500&dpr=1.25

Kata

No on tosiaan,aivan gauheeta…Voi tätä pösilöyttä!

John Quiman

Nyt varmaan maksavat taantumuksellisuutensa velkaa ja nöyrtyvät sateenkaarihullutteluun.

manu

Millonkahan Suomen lippu?

John Quiman

Jos tämä aika olisi ollut jo Halosen aikaan, kaipa sekin olisi sateenkaaritettu.