Kotimaa Politiikka

”Asiantuntijat” vaativat syrjimätöntä mielenterveyshoitoa ja sukupuolen korjausta ulkomaalaisille sateenkaari- ja transihmisille

Kuva Shutterstock.

Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP), THL:n tutkija Mercedesz Czimbalmos, Setlementtiliiton projektityöntekijä Hassen Hnini, sukupuoleen, seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen erikoistunut psykologi ja psykoterapeutti Aleksi Jalava, MIELI ry:n toiminnankehittäjä Kristian Wahlbeck sekä Juho Aalto ja Pauliina Lukinmaa Setan kansainvälisten asioiden toimikunnan puolesta vaativat yhteislausunnossaan parantamaan mielenterveyspalveluiden saatavuutta Suomessa oleilevien ulkomaalaisten sateenkaari-ihmisten kohdalla ja takaamaan sukupuolen korjaushoidot Suomeen maahanmuuttaneille transihmiselle.

Mielenterveyspalvelujen saavutettavuuden vaikeus on tunnistettu ja siitä keskustellaan laajalti Suomessa. Edellä mainitut tiedotteessa itseään ”asiantuntijoiksi” kutsuvat henkilöt toteavat, että ”vähemmistöjen kohtaamia moninaisia esteitä psykososiaalisen hoidon piiriin pääsyssä ei kuitenkaan ole otettu esille julkisessa keskustelussa.”

Erityisesti muut kuin suomalaiset LHBTIQA+ (lesbot, homot, biseksuaalit/panseksuaalit, transihmiset, intersukupuoliset, queerit ja aseksuaalit) -ihmiset ovat ”haavoittuvassa asemassa”.

– He kohtaavat monia ongelmia niin mielenterveyspalveluiden saatavuudessa kuin itse palvelujen piirissä. Nämä ongelmat kertovat kiireellistä tarpeesta intersektionaaliselle lähestymistavalle terveydenhuollossa ja niiden tuotannon suunnittelussa. Intersektionaalisuudella tarkoitetaan tietoisuutta risteävien sosiaalisten luokkien, kuten etnisen taustan, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ja varallisuuden vaikutuksesta syrjinnän kokemisessa.

”Asiantuntijat” vaativat, että ”vähemmistöjen erityiset mielenterveyspalveluiden tarpeet otetaan vakavasti.”

– Tarvitsemme kansallisen toimintasuunnitelman, jossa nimetään konkreettiset tavoitteet tilanteen parantamiseksi. Toimintasuunnitelma on sisällytettävä mielenterveyspalvelujen suunnitteluun ja tarjoamiseen osana kansallista Sote-uudistusta.

Ensinnäkin pääsy mielenterveyspalveluihin on taattava kaikkein haavoittuvimmille LHBTIQA+ -ihmisille. Terveydenhoitohenkilökunnan osaamisen puute kieli- ja kulttuurierojen ymmärtämisessä ja kohtaamisessa pahentaa ulkomaisten LHBTIQA+ -ryhmien tilannetta Suomessa.

Toiseksi hoidon jatkuvuus on taattava maahanmuuttaneille transihmisille. Maahanmuuttaneiden transsukupuolisten on usein aloitettava sukupuolenkorjaushoitonsa alusta Suomeen saavuttuaan, mutta ongelmaksi muodostu transpoliklinikan pitkittynyt odotusaika Suomessa. Tästä aiheutuu ulkomaisille transihmisille valtavia psykologisia ongelmia.

Kolmanneksi terapeuttikoulutukseen on sisällytettävä pakollinen opintojakso moninaisuudesta ja sensitiivisestä kohtaamisesta. Tällä hetkellä psykoterapiakoulutuksessa heteroseksuaaliset suhteet ja asiakkaat ovat lähtökohtana. Koulutusta seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta, kielellisistä ja kulttuurisista eroista on sisällytettävä tuleviin koulutusohjelmiin. Yksilöitä, joilla on monipuolinen kielitaito ja valtaväestöstä eroava kulttuuritausta, on kannustettava hakeutumaan terapeutin ammattiin. Psykoterapeuttikoulutuksen on oltava mielellään osana yliopistojen järjestämää maksutonta koulutusta.

Neljänneksi intersektionaalinen lähestymistapa otettava mielenterveyspalvelujen lähtökohdaksi.  Vuoropuhelua terveydenhuollon asiantuntijoiden, päättäjien ja kansalaisjärjestöjen välillä on ylläpidettävä, vahvistettava ja kannustettava kaikilla hallinnon tasoilla.

”Asiantuntijoiden” mukaan politiikan on varmistettava intersektionaalinen lähestymistapa mielenterveyspalveluihin käytännön tasolla ja siihen on annettava riittävä rahoitus. Tämän toteutumisen varmistaa konkreettisten tavoitteiden ja toimenpideohjelmien asettaminen kansallisen sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen (Sote) valmisteluun.

Tilaa
Ilmoita
guest
56 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

”Nämä ongelmat kertovat kiireellistä tarpeesta intersektionaaliselle lähestymistavalle terveydenhuollossa ja niiden tuotannon suunnittelussa. Intersektionaalisuudella tarkoitetaan tietoisuutta risteävien sosiaalisten luokkien, kuten etnisen taustan, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ja varallisuuden vaikutuksesta syrjinnän kokemisessa.”

Väärin tai lukijan tarkoituksellinen harhauttaminen. Intersektionalismi on reversiiviseen rasismiin, käänteiseen syrjintään, uusapartheidiin, vaaleapigmenttisten ihmisten vastaisuuteen ja vihaamiseen perustuva destruktiivinen äärivasemmistolainen ideologia. On outoa, että sitä sovellettaan ihan virallisesti Suomessa. Sen tarkoituksena on yksilöiden pikkutarkka ja elinikäinen lokerointi pikkuryhmiin, joista ei ole mitään ulospääsyä ja joissa yksilöiden on noudatettava hyvin stereotyyppisiä ja usein valkoisten hörhöjen keksimiä perinteitä ja käytösmalleja. Intersektionalismi harhauttaa pois vasemmistolaisuuden perustavoitteistaan kuten luokkataistelu sekä (globaali)kapitalismin vastustaminen. Intersektionalismi korvaa luokka-käsitteen rodulla, etnisyydellä, uskonnolla ja identiteetillä. Taistelu jotain rotua, etnisyyttä tai sukupuolta vastaan on fasismia ja räikeässä ristiriidassa klassisen vasemmistolaisuuden luonteen ja hengen kanssa. Intersektionalismi on harhaoppi, keksii yhä uusia ja uusia vähemmistöjä, noudattaa globokraattien ”hajota ja hallitse” -periaatetta ja palvelee globaalien suurkapitalisten ja globokraattien intressejä.  Intersektionalismissa on toki jonkin verran ihan varteenotettavia ja oikeudenmukaisia teesejä ja perusteita, mutta kokonaisuudessaan nykyistä intersektionalismia on kunnolla reformoitava sekä puhdistettava anarkoindividualistisista (esim. yksilön subjektiivisen, usein keksityn/muunneltun kokemuksen yliarviointi ja ohjenuorana pitäminen), trotskilaisista, ihmisvihaisista ja fasistisista piirteistä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
John Quiman

Ollaan luomassa viherfasistien kastijärjestelmää. Suomalaiset ovat sitten niitä kastien pohjalla olevia hylkiöitä.

Lieväasteinen

Taas aivan turha projekti, rahan tuhlausta ja vielä yksi ohituskaista. Entä syrjittyjen asunnottomien kantasuomalaismiesten oikeudet ja hoidot? Ei niitä tarvitse, koska kyseessä on noiden miesten ”oma valinta”?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
John Quiman

Suomalaiset ovat värikartan väärässä päässä.

Lieväasteinen

Tuo johtanee siihen, että ohituskaistoja tulee niin paljon, että niilläkin joutuu odottamaan kauan ja se, joka ei ole oikeutettu ohituskaistalle (siis kantasuomalainen), ei pääse ylipäätään minnekään tai pääsee vain yksityiselle omalla rahallaan.

Ilmari

Jospa he ovatkin Suomen puolella? Kun mies ”korjataan” naiseksi, se merkitsee hänen kastroimistaan.

Hannele Korpela

Miksi nämä ”asiantuntijat” eivät vapaaehtoisvoimin järjestä niitä mielenterveyspalveluita? Siinähän olisi jo valmiiksi ”asiantuntijoita”, ei tarvitsisi koulutukseen lisätä mitään sensitiivisyys ekskursiota erikseen. Tuli vaan mieleen ja biudee voi mennä vaikka pitämään kädestä istuntoihin.

Jari Sporttila

Eikö mielenterveyshoidon pitäisi poistaa tarve sukupuolen korjaukselle?

marko

Kyllä he voivat mennä vaikka mihin leikkaukseen kunhan maksavat siitä.

Anonyymi

Kun on pitkät jonot niin mielenterveyspalveluihin kuin leivän saantiin, jotkut hörhöt kehtaavat esittää jotakin näin älytöntä! Mutta kyllähän he kehtaavat! Onko olemassa enää mitään maan ja taivaan väliltä, joita ei muualta tulleille tarjottaisi ilmaiseksi? Biaudet ja muut elämästä vieraantuneet ilmeisesti kuvittelevat, että Suomi on kuin Saudi-Arabia, jossa rahaa riittää jokaisella kullattuihin vessanhanoihin ja tallit ovat täynnä loistoautoja! Ylijäämärahalla voitaisiin sitten puuhastella kaikkea kivaa ja mukavaa, etteivät vieraat vaan loukkaantuisi tai lähtisi muualle.

Minä vaan

Kansalta pitää kysyä mihin sen rahoja saa käyttää. Ituhipit ja vastaavat eivät saa jakaa meidän rahoja keskenään

John Quiman

Suomeen kansainvälinen sukupuolenvaihdoskeskus, joka on ilmainen koko maailmalle?

Sukupuolta ei voi vaihtaa, se on tosiasia. Kehonsa voi kyllä tärvellä, mutta siinä ei vaihdu sukupuoli.

Olisi tehokkaampaa keskittyä hoitoon, jolla henkilö voi kohdata sen kehon, joka mhänellä on ja sitten löytää itsestään se, mikä mahdollistaa elämän täysipainoisesti siinä sukupuolessa, jota keho edustaa. Tosin kukin maa hoitakoon omansa. Mitään ulkomaisille suunnattuja ilmaishoitoja ei pidä edes harkita.

Nämä, jotka ajavat ulkomaisille ilmaishoitoja, uskovat olevansa hyviä ihmisiä, tajuamatta kuinka suuriin vahinkoihin se johtaa Suomelle. heillä ei ole koskaan missään asiassa kykyä nähdä mihin jokin johtaa, eikä vähääkään realismia.

He puhuvat ”Suomessa oleilevista sateenkaari-ihmisistä”. Eivät halua kertoa, että jos sellainen toteutetaan, tulevat maailman kaikki köyhät sateenkaari-ihmiset Suomeen saamaan ”hoitoa”.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

https://www.foxnews.com/world/europe-surge-illegal-migration
Ja näitä tulee riittämään sillä perusteella että ollaankin transuja ja teletapit ei tykkää …siis kun kuulevat tämän eevan niin ihqun esityksen.
SIIS kaiken muun hädän keskellä mitä nyt vyöryy esiin niin tämä halavatun hömelö päästää suustaan tällaista!

Sen. Cotton slams Afghanistan chaos“The fiasco in Afghanistan wasn’t just predictable, it was predicted,” Arkansas Republican Sen. Tom Cotton said in a statement Saturday evening. ”Joe Biden’s ill-planned retreat has now humiliated America and put at risk thousands of Americans left in Kabul. At a minimum, President Biden must unleash American air power to destroy every Taliban fighter in the vicinity of Kabul until we can save our fellow Americans. Anything less will further confirm Joe Biden’s impotence to the world.”

Tästäkö taas lähetään…mutta Joe lähti lomalle eilen! 😀

Lieväasteinen

Olen ajatellut, milloin suvakit keksivät seuraavan — että ihminen ei ole syntynyt väärään kehoon, vaan myös väärään kansallisuuteen. Esim. henkilö on syntynyt igboksi tai jorubaksi, mutta omien sanojensa mukaan on aina kokenut itsensä suomalaiseksi. Koska intersektionalismissa uhrihierarkian huipulla olevan (suvakkien kiertoilmaisuna ”haavoittuvimmassa asemassa olevan”) yksilön kokemisella (sic!, ei kokemuksella, juuri kokemisella) on ensisijainen merkitys, tällainen ”kokemussuomalainen” saa suvakilta Suomen passin kouraan, veronmaksajien kustantaman lentolipun Helsinkiin ja sitten kaikkea muuta kivaa ohituskaistoilla ja veronmaksajien pussista. Halutessaan kokemussuomalainen saa veronmaksajien kustantaman ihonvaalennuksenkin, mutta suvakki selittää, että siihen ei ole tarvetta, koska nykysuomalaiset ovat kaikenvärisiä ja -rotuisia ja että vielä 10.000 vuotta sitten suomalaiset olivat pikimustia. Kuulostaako tuo pähkähullulta? Ei hätää, 10 vuoden päästä tuo on uusi normaali.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Eka Kettunen

Islamistisissa maissa on erittäin tehokkaita hoitokeinoja ratkaista nämä ongelmat.

Kaitsu

Tässä tapauksessa näille ”asiantuntijoille” ja suuresti ihannoimilleen sateenkaari ym pervolaumalle tarvis kyllä järjestää jonkin sortin hoitoa.
Paras ja kustannustehokkain hoito olis se vanha kunnon saunan taa jäljet johtavat,ja sinne päättyvätkin tehohoito.

Timi

Lääkäri kun tekee diagnoosin tälläisestä hoitotarpeesta niin lähete lähimpään varuskuntaan, sieltä löytyy kahta eri kokoista pilleriä vaivaan 9×19 tai 7.62×39

Ilkka Forsten

Löytyy kolmaskin 12.7 x 108 NSV

haloilmiö

80 % noiden ehdotuksen tarkoituksesta on ihan vaan haistattaa veronmaksajille.

Timi

100 %

haloilmiö

80 % noiden ehdotusten tarkoituksesta on ihan vaan vittuilla veronmaksajille.

Ilkka Mänttäri

Olen joskus ajatellut mitä tavallinen ihminen voi tehdä jos hallitus ja virkamiehet rikkovat jatkuvasti lakia. Pitäisikö sitten mennä oikeuteen, siihen oikeuteen joka ei ole edellisistäkään rikkomuksista välittänyt. Kuten olen joskus maininnut, alan ymmärtämään mistä nämä kansannousut alkavat. Myös Suomi on sillä tiellä. Ihminen nyt kai vaan on sellainen että se ei kykene ajatteluun jossa otettaisiin edes oman maan kansalaisten asiat huomioon prioriteetillä yksi. Ainoa mikä vaihtelee on kansannousujen frekvenssi. Hankalimmissa maissa niitä tapahtuu useammin, edistyneemmissä maissa harvemmin. Mikään maa kuitenkaan nähdäkseni niiltä välty koska ei se ollut leikillä sanottu että valta turmelee.

John Quiman

Eivät välitä laeista, kun huomaavat, että voivat niin tehdä. Uskovat voivansa tehdä mitä vaa, ilman vastuuta kenellekään. Ajattelevat vaan lyhytnäköisesti, sillä jossain ajassa sellaiset aina joutuvat tuomiolle, vaikka vallankumouksen kautta, jos ei muuten.

Ilkka Mänttäri

Saisivat mennä tarkistuttamaan oman mielenterveytensä. Mieluummin itse maksaen koska jo maalikko ymmärtää että eivät ole täysillä matkassa.

John Quiman

Suomen poliittinen johto ja viherfasistiset ajatukset ruokkivat noita, koska ovat pyrkineet normalisoimaan tuon kaltaisia käsityksiä. Siksipä niiden jutut sen kuin paranevat, siis pahenevat.

vesku

tää on melkoinen vaikuttaja,,, ollut jo jonkin aikaa,, tämä EEVA BIAUDET,, Monessa mukana ja ns. Sönkkäys taito on kohonnut vuosien varrella aivan huippuunsa,,,mitähän tuon vaalean naaraan päässä liikkuu,, noin niinku arkisin,,,,

Mirkku

Olisiko tukka?

Timppis

Joillakin pää on vain hatunpitämistä varten.kukahatun tässä tapauksessa

Ilkka Forsten

Henkilö minkä suusta en koskaan kuullut yhtään järkevää lausetta. Kaikki mitä hän tuottaa on jotain mystistä tajunnanvirtaa ja puoliksi umpihullua kuvitelmaa.

John Quiman

Suvakismi johtaa siihen, eikä sitä osata lääkitä.

Kaino-Vieno Huttunen

Tiedoksi suvakeille, somalimiehet, joilla on mekko, eivät ole terapian ja ymmärryksen tarpeessa. He ovat imaameja.

Esim. transgendereitä on jonkun tutkimuksen mukaan noin 0.5% väestöstä, interseksuaaleja 0.018%. aseksuaaleja 1.7%, panseksuaaleja 1% ja ”en tiedä” 0.4%. Yhden aseksuaalin saamiseksi terapoitavaksi veronmaksaja pääsee helpolla, maahan ei tarvitse ottaa kuin reilut 50 kehitysmaalaista. Myös panseksuaalit kurittavat taloutta vähän. Yhden löytämiseen tarvitaan vain 100 maahanmuuttajaa. Transgenderin seulominen heinäsuovasta vaatii jo 200 läpsytelijää. Interseksuaalin auttamiseen olisi sitten jo oltava 5000:n hengen otos. Ihan eivät Liettuan ja Valko-Venäjän rajalla olevat riitä. Ryhmä ”en tiedä” tuskin tuottaa maahanmuuttajien suhteen ongelmia lapsilauman kokoja ja rikostilastoja katsoen. Nämä luvut olen kaivanut tähän asiapitoiseen kommenttiini tällä kertaa, koska ne selittävät suuria maahantulijamääriä. Seksuaaliterapiasta on kyse.

Lieväasteinen

”Myös panseksuaalit kurittavat taloutta vähän. Yhden löytämiseen tarvitaan vain 100 maahanmuuttajaa.”

Minusta noista miehistä enemmistö on panseksuaaleja. Kaikki kelpaa(vat), ilmeisesti pan troglodyteskin.

Irmeli

Kyllä, kantasuomalaiset ruokajonoihin, mielenterveysjonoihin ja leikkausjonon hännille. Että muualta tulleet saa ensiluokkaisen avun…Sehän on nykyhallituksen motto: omakansa ensin ajattelu on vahingollista…Eli transut ensin, nehän tätä maata pitää pystyssä.

Pata

Menköön kotimaahansa korjailemaan.

Kaksi niitä on

Tällaiseen sitten täytyy kanssa rahaa olla käyttämässä. Olen kyllä sitä mieltä vieläkin että on vain nainen ja mies, sukupuolena. Ei muita.
No mutta, muistakaa toki jatkossakin äänestää SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, Keskusta ja Kokoomus. Sillä tämäkin jatkuu.

Kata

Ei jumankekka ja surseenpeti ja pippelit pois ja tissit tilalle…tämä on NIIN absurdia vaahtoamista kun veronmaksajat ja heidän lapsensa ovat jo korvia myöten veloissa elvyttäessä Välimeren maita niin nyt sitte on varmaan sateenkaarilapsia pilvin pimein ja KAIKKI KORJATAAN!MIKÄ on ilmaista minulle tässä maassa…no kävely toistaiseksi ja Jopolla ajo…mutta jos haluaisinkin ”korjata” jotain niin maksat ja sillä siisti!
MINÄ en tue tätä sontaa!
Auttakaa omia vanhuksiamme NYT!

Nuo on siis ihan sekoja!Nuo ei ajattele kuin alapäitä,onko siellä täitä ja ovatko etiäisenne setiäisiä vai tätiäisiä!

Nyt taas suututtaa nin helevetisti!

Ilkka Forsten

Edistyt. Olen pitkään odottanut koska se ensimmäinen oikein lausuttu kirosana tulee ja nyt tuli. kihomatoyhteisön pitää taas saada jakamattomat oikeudet kun Eva Biaudet sanelee veronmaksajille mitä pitää suvaita.

Kata

Joo tuli se ko niin meni hermo heikkoon kuntoon!Kuinka tuo muija kehtaa?ihmisillä on pikku yritykset kaatuneet,työttömiä muutenkin,rajoitukset jatkuu ja jatkuu mutta HUOLI jos jollain tulijalla on väärät vehkeet housuissaan!

Aivan uskomatonta vattuilua kansalle kuten ”Haloilmiö” sanoo tuolla alussa.VALTA se on meillä meinaa bidee,yhtä toope kuin Rapakon takanakin bidee.

Ilkka Forsten

Ovat ehkä kaukaista sukua, ja KAMALAA on molempien taustalla.

John Quiman

Voi olla, että meillä on vaikeuksia tottua tähän uuteen normaaliin, koska terveenpuoleinen järki ainakin vielä vastustaa.

Kata

Niin se tekee ja en minä ajatuksistani luovu ellei tule sellainen ”uudelleenkoulutus”kuin vaikkapa 1984-teoksessa…Polpottikin osasi kaikkea kivvaa hyi hitto….ja aatu ja josiffi ja moni muu.
Ja japsit myös…Louis Zamberinin,olympiaurheilijan, elämänjano oli kova…ja myös kyky antaa anteeksi.
Talttui ne japsitkin sitten…

John Quiman

Vielä eivät ajatuksia kykene lukemaan. Jos oppivat, pitää harjoitella mieltä siten, että on selvä näkemys, mutta ajatuksista tyhjä mieli. Siinähän sitten ihmettelevät.

Kata

Niinpä!Pitää harjoitella jo!

Ilkka Forsten

Pitää harjoitella mitä ?

John Quiman

Sitä, että ei ole mitään. Siitä on jatkossa hyötyä. Vielä kun voisi tulla näkymättömäksi, niin eivät saisi edes valvontakameraan napatuksi.

Lieväasteinen

”Polpottikin osasi kaikkea kivvaa”

Polpotti on vihreän unelman varsinainen toteuttaja. Hymyilikin kuin eräs Pekka.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Tuumailija

MV! Nyt kehitellään ohituskaistaa mielenterveyspalveluihin ja superkalliisiin hoitoihin, samaan aikaan yhä kasvavampi joukko nuoria on sekaisin kuin seinäkello ja tarvitsisi kipeästi mt palveluja (kiitos hedonististen vanhempien ja kult.marx. koulutusjärjestelmän).
Bidé on saanut vihiä hyvästä busineksesta tällä alueella ja informoinut huuhaa porukkaa thl:stä, kulttuurimarxistit Jalavan, Aallon, Lukinmaan ja Wahlbeckin tukemaan agendaa.
Kaikille itämaan miespuolisille tietäjille voisi tehdä sen korjauksen automaattisesti, johan se on silpomisella aloitettu (vaikkei omasta tahdosta) niin siitä on hyvä jatkaa loppuun saakka naisoletetuksi. Näin asia palvelisi montaa tyttöä ja poikaa jotka joutuisivat hyväksikäytön, oikeusjärjestelmän vähättelyn kohteeksi. Jalava ja Aalto voisivat näyttää esimerkkiä etulinjassa ja jakaa konkreettiset kokemukset sitten tänne tuleville.

juu

LHBTIQA+ (lesbot, homot, biseksuaalit/panseksuaalit, transihmiset, intersukupuoliset, queerit ja aseksuaalit) ”
Mitä vielä? Kyllä minun puolesta voi jokaiselta katkaista pilin rajalla, ja antaa ne vaikka eva biudeelle, mutta ei siitä ihan kauheasti pitäisi suomalaisten joutua maksamaan.
Sen jälkeen tietysti takaisin rajan yli ettei jää tänne elätettäväksi.
Mielenterveysongelmat on vakava asia, mutta miksi vasemmisto luo niitä lisää eikä yritä hoitaa? Miksi mielenterveyspotilaille uskotellaan että olet jotain 37 sukupuolta, kun sellasta ei edes ole.

Minäkö tyhmä, en ymmärrä?

LHBTIQA+ sisältää myös tuon +merkin. Se tarkoittaa muita syrjittyjä seksuaalivammaisia, kuten pedoja, zoofiileja, nekrofiileja, kannibaaleja. Kaikkien näiden ongelmat koko maailmassa pitää ratkaista Suomen KELAn rahoilla.

Lieväasteinen

Koprofiilit, missä koprofiilit?

Ilkka Forsten

Eva Biaudet siis on taas sanelemassa mitä suvaitaan. Hän ITSE EI OPETA lapsilleen suomen kieltä, koska ” olisi hyvin vaikeaa tulla toimeen kaksikielisessä perheessä, puhumme vain ruotsia.”

Miettikää nyt hartaasti onko sillä mitään kanttia puhua mistään mitään, saati opastaa meitä olemaan monikulttuurisia ?

Mika Salo

Bidee on itse siinä joukossa joka tarvitsee ensimmäisten joukossa psykiatrista hoitoa. Suljetulla osastolla.

juu

Biudet on niin vastenmielinen stereotypia noista suomenruotsalaisista kuin vain voi, häneltä on myös vuosien mitaan kuultu lukematon määrä älyttömiä ja myös suomalaisia loukkaavia lausuntoja.

Ilkka Forsten

Niillä oli ne MT ongelmat jo tullessa, joten meillä ei ole mitään velvoitetta korjata niitä. ja taas kerran ON ANNETTAVA RIITTÄVÄ RAHOITUS… Jumal****a minä en ala enää olemaan mikään sateenkaarikuukerien paijaamon sponsori.

Se että joku idiooteista koostuva lauma mitä lie lyhenteellä olevia mankuu meiltä saatavia on niin absurdia, että lataan pistoolin jo tänään ja aamulla lähden tekemään lööppejä…

Kata

Kyllä niin vitautas täälläKIN!Voi PRKL!

Horace Smith

”Jumal****a minä en ala enää olemaan mikään sateenkaarikuukerien paijaamon sponsori” 🤣🤣

Jossain kohtaa on varmaan lopetettava rehellinen työnteko, ja alettava hankkimaan rahat kirjanpidon ohi, jos aikoo välttyä bideen unelman rahoittamiselta.

Tuolla edellä mainittiin, että siirtoloisilta voisi irrottaa lerssin, ja luovuttaa bideelle. Hyvä idea. Sillä olisi satavarma positiivinen vaikutus raiskausten määrään, kun työkalut olisi takavarikossa.