Muu maailma

Australia toivottaa Etelä-Afrikan vainotut maanviljelijät tervetulleeksi – ”Mitä enemmän, sen parempi”

Kuva Pixabay.
Australia valmistelee lakimuutoksia Etelä-Afrikan vainottujen maanviljelijöiden vastaanottamiseksi ja toivottaa heidät tervetulleeksi.

Australian hallituksen lainopillinen neuvonantaja Christian Porter lupasi keskiviikkona Australian toivottavan eteläafrikkalaiset farmarit tervetulleeksi maahan, kertoo Breitbart.

Etelä-Afrikan vainotut maanviljelijät kamppailevat heitä kohtaavan väkivallan ja vainon kanssa. Porterin omassa vaalipiirissä on jo ennestään yli 5 000 eteläafrikkalaissyntyistä asukasta.

– He ovat kovia tekemään työtä ja tuovat merkittävän panoksen paikalliseen yhteisöön, hän painotti. Hän sanoi virastonsa auttaneen jo viiden vuoden ajan eteläafrikkalaisia maahanmuuttoa koskevissa asioissa.

”Mitä enemmän eteläafrikkalaisia yhteisöissämme, sen parempi”

Australian sisäministeri Peter Dutton haluaa myös helpottaa eteläafrikkalaisten maanviljelijöiden maahanmuuttoa helpottamalla viisumimääräyksiä ja ottamalla vastaan 10 000 väkivallan ja vainon kohteeksi joutunutta farmaria. Porter ei tätä vastusta.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että ottaen huomioon heidän panoksensa, mitä enemmän eteläafrikkalaisia yhteisöissämme, sen parempi, Porter jatkoi.

Etelä-Afrikan parlamentti päätti helmikuussa 2018 karkottaa valkoiset maanviljelijät heidän omilta mailtaan. Ehdotuksen teki marxistinen puolue ”Taloudellisen vapauden taistelijat”.

Sovinnon aika on ohi. Nyt on aika oikeudenmukaisuudelle! puolueen puheenjohtaja, entinen ANC-politiikko Julius Malema julisti parlamentille Pretoriassa. Suuri osa ANC-puolueen edustajista äänesti ehdotuksen puolesta.

Etelä-Afrikan valkoisista maanviljelijöistä, buureista, ja heidän ahdingostaan on tehty myös dokumenttielokuva.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit