Muu maailma

Australia: Vasemmisto ei sulata pikaviisumia Etelä-Afrikan maanviljelijöille

Kuva Wikimedia Commons / Lachlan Fearnley / CC BY-SA 3.0
Australian maahanmuuttosta vastaava ministeri Peter Dutton ilmoitti haluavansa mahdollistaa Etelä-Afrikan valkoisille maanviljelijöille pikaviisumiin. Ilmoitus on nostanut vastarintaa Australian vasemmiston suunnasta.

Etelä-Afrikan parlamentti päätti muutama viikko takaperin karkottaa valkoiset maanviljelijät heidän omilta mailtaan. Ehdotuksen teki marxistinen puolue ”Taloudellisen vapauden taistelijat”.

Sovinnon aika on ohi. Nyt on aika oikeudenmukaisuudelle!, puolueen puheenjohtaja, entinen ANC-politiikko Julius Malema sanoi parlamentille Pretoriassa.

Australian maahanmuttoministerin Peter Duttonin mukaan Etelä-Afrikan maanviljelijöitä on kohdannut viime aikoina silmitön väkivalta, jota Australia ei voi jättää huomiotta. Dutton ilmoitti valmistelevansa lakia joka oikeuttaa Etelä-Afrikan maanviljelijät saamaan pikaviisumin Australiaan.

– He tarvitseva apua sivistyneestä maasta, kuten meiltä. Ihmiset joista puhumme ovat valmiita tekemään lujaa töitä ja muuttamaan Australiaan, sanoi Dutton.

– Lisäksi on huomattava, että nämä ihmiset tarvitsevat apuamme. Me haluamme, että ihmiset jotka maahamme muuttavat kunnioittavat lakejamme ja haluavat integroitua, tehdä työtä ilman hyvinvointivaltion antamia etuja, sanoi Dutton.

Kansalaisjärjestöjen ja vasemmiston vastaisku

– Etelä-Afrikan valkoisten maanviljelijöiden sijaan Duttonin tulisi kuunnella Manu- ja Nauru-saarien ihmisten hätää. Nämä ihmiset ovat myös paenneet vainoa,  Australian Human Right Watch:in johtaja Elaine Pearson puolestaan sanoi.

Kansainvälinen oikeus ei anna oikeutta valita pakolaisia ihonvärin mukaan, kirjoitti Pearson Twitterissä.

Kuvakaappaus Twitter

Mike Stuchbery on kertonut Twitterissä olvansa kirjailija, opettaja, kolumnisti, journalisti ja Antifa-aktivisti. Hän kirjoittaa Duttonin suunnitelmista:

– Jos ette vielä tiedä, niin Australian maahanmuuttoministeri Peter Dutton sai eilen erittäin huvittavan rasistisen ajatuksen antaa pikaviisumi valkoisille etelä-afrikkalaisille farmareille.

Kuvakaappaus Twitter

Jopa amerikkalaiset lehdet ovat kirjoittaneet aiheesta. ”Australian Trump uskoo, että Etelä-Afrikan valkoiset farmarit on pelastettava!”. Artikkelin on kirjoittanut etelä-afrikkalainen journalisti Sisonke Msimang, joka ei tunne myötätuntoa valkoisia farmareita eikä Duttonia kohtaan.

– Se, että Dutton on kiinnostunut valkoisten ihmisten hyvinvoinnista kaukaisessa maassa eikä ole huolissaan oman maansa mustista tai ruskeista ihmisistä kertoo, että hän tukee globaalia valkoisten yhteisöä, kirjoittaa Msimang.

– Vaikka Dutton pyyytäisi anteeksi, tämä ei tee suurta eroa. Hänen kommenttinsa oli virhe. Kommentti alleviivasi Australian hallituksen linjan pitää mustaihoiset kaukana ja laskea valkoiset sisään. Tämä valkoisen Australian politiikka päätettiin lopettaa vuonna 1973. Nyt yli neljäkymmentä vuotta myöhemmin Duttonin lausunto kertoo miten vähän lopulta on muuttunut, kirjoittaa Msimang.

Lähteet: The Guardian, Washington Post, Huffington Post

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit