Kulttuuri Muu maailma

Australian sairaanhoitajat joutuvat tunnustamaan ”etuoikeutensa valkoisina”

Kuva Tradimus / Wikimedia Commons / CC BY 3.0
Australiassa sairaanhoitohenkilöstön tulee ajatella ”kliinisen turvallisuuden” lisäksi myös ”kulttuurista turvallisuutta.

Australian sairaanhoitajat ovat raivoissaan uuden työmääräyksen johdosta, kertoo Junge Freiheit. Se pakottaa heidät tunnustamaan ”etuoikeutensa valkoisina”. 1. maaliskuuta voimaan astuneen ”Nursing and Midwifery Boardin” -etiikkakoodin mukaan sairaanhoitajat ja myös kätilöt joutuvat ennen alkuperäisasukkaiden ja muiden vähemmistöjen hoitoa tuomaan esiin valkoisuutensa ja myöntämään väitetyn etuoikeutetun asemansa yhteiskunnassa.

Queenslandin sairaanhoitajayhdistyksen tiedottaja Graeme Haycroft pitää määräystä ”rasistisena”. Määräys koskee kaikkia 350 000 Australian sairaanhoitajaa ja kätilöä. Yli 50% sairaanhoitohenkilöstöstä ilmoitti kyselyssä vastustavansa uutta määräystä. He sanovat, että ”tämä on väärin, tehkää jotakin tätä vastaan!”

”Kulttuurinen turvallisuus”

Määräyksen kannattajat taas viittaavat, että sairaanhoitohenkilöstön tulee ajatella ”kliinisen turvallisuuden” lisäksi myös ”kulttuurista turvallisuutta”. Tästä syystä uuden määräyksen mukaan sairaanhoitohenkilöstön tulee ajatella myös sitä, mikä rooli historiallisilla tekijöillä, kuten kolonisaatiolla, on ollut alkuperäisasukkaiden terveydelle.

– Tällä tullaan vastustamaan rasismia sekä henkilökohtaisella että instituutionaalisella tasolla ja edistetään luottamusta terveydenhoitojärjestelmää kohtaan, todetaan uudessa käytössäännöstössä.

Konservatiivien senaattori Cory Bernardi kritisoi määräyksen olevan ”hölynpölyä” ja ”kehotti keksimään muita tapoja tuoda esiin hyveellisyyttään”.

Jo viime vuonna Nursing and Midwifery Boardin uudet ohjeet aiheuttivat kuohuntaa. Silloin hoitajia edellytettiin tasa-arvon nimissä puhumaan ”henkilöistä”, sen sijaan, että olisi sanottu ”nainen”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa