Muu maailma

Australian uusi laki sallii palautettavien pakolaisten pidättämisen ennalta määräämättömäksi ajaksi

Kuva Pixabay.

Australian hallituksen mukaan uuden lain tarkoituksena on vahvistaa maasta poistettavien palautusprosessia, mutta kriitikot väittävät lain sallivan pakolaisten pidättämisen määräämättömäksi ajaksi.

Lakiehdotus kansainvälisten maastapoistamisvelvoitteiden selkeyttämisestä jätettiin parlamentin käsiteltäväksi maaliskuun lopussa ja siitä äänestettiin torstaina. Myös työväenpuolue Labor kannatti lakiesitystä.

Hyväksytty laki sallii hallituksen pidättää toistaiseksi henkilöt, joilta on peruttu oleskelulupa mutta joita ei ole voitu palautettu kotimaahan, koska heitä odottaisi siellä vaino.

Australia voi perua oleskeluluvan useista syistä – turvallisuussyistä, rikostuomioiden vuoksi, mutta myös kuulumisesta ryhmään, jota pääministeri epäilee väärinkäytöksistä.

Uusi laki antaa myös pääministerille laajan oikeuden peruuttaa henkilön pakolaisasema, jolloin tämä voidaan palauttaa maahan, josta hän on paennut sotaa ja vainoa.

Hallituksen valvoma parlamentaarinen komitea pelkää, että pidätyksestä voi tulla määräämättömän pituinen.

Lainsäädäntöä voidaan tällä hetkellä soveltaa 21 pakolaiseen, jotka on joko tuomittu vakavista rikkomuksista tai saaneet huonoja turvallisuusarvioita.

Termillä ”No Way” tunnettua Australian tiukkaa siirtolaispolitiikkaa on mainostettu erinomaisena esimerkkinä siirtolaisvirtojen hallinnasta. Australia kerää kaikki maasta turvapaikkaa hakevat Papua-Uusi-Guineaan sekä Naurun saarelle odottamaan turvapaikkapäätöstä.

Lähteet The Guardian, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

masters dissertation writing https://dissertations-writing.org/

trackback

dissertation help service my https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

guidelines for dissertation writing https://help-with-dissertations.com/

trackback
trackback

free kronos slots for fun https://download-slot-machines.com/

trackback

free slots black widow igt https://slotmachinesforum.net/

trackback
trackback

las vegas slots free https://2-free-slots.com/

trackback

2ability