Eurooppa Maahanmuutto

Avoimien rajojen aktivistit piilottivat laittomia siirtolaisia Kreikan saarten luoliin

Kuva: Shutterstock

Tiedot Kreikan armeijan Alkmene 2 -operaatiosta osoittavat, että avoimien rajojen aktivistit ja kansalaisjärjestöt edistävät laitonta siirtolaisuutta Kreikassa.

Kansalaisjärjestöjen jäsenet ovat piilotelleet satoja laittomia siirtolaisia ​​Egeanmeren saarten luolissa ja metsissä. Kansalaisjärjestöt ovat näin edesauttaneet laitonta maahantuloa Kreikkaan. Laittomuuksiensa tueksi kansalaisjärjestöt ovat luoneet erityisen Internet-alustan, jonka avulla on autettu veneiden saapumista Lesbosiin ja muille itäisen Egeanmeren saarille.

Kyseessä on neljän kansalaisjärjestön 35 jäsentä. He ovat Saksan, Ranskan, Sveitsin, Itävallan, Norjan ja Bulgarian kansalaisia. Kaksi tutkinnan kohteena olevista kansalaisjärjestöistä sijaitsee Berliinissä samassa osoitteessa.

Kreikan armeijan asiakirjoista käy myös ilmi, että neljä kansalaisjärjestöä oli aktivoinut ”AlarmPhone” -sovelluksen. Sovelluksen numero annettiin sitten siirtolaisille, jotka soittivat siihen ylittäessään merialuetta Turkin rannikolta Kreikan saarille.

Tämän jälkeen kansalaisjärjestöjen jäsenet ottivat yhteyttä rannikkovartiostoon ja vaativat siirtolaisten välitöntä pelastamista. Muussa tapauksessa he uhkasivat julkisuudella. Joissakin tapauksissa he paljastivat valokuvia ja sähköisiä karttoja Kreikan laivaston tai sota-alusten tarkasta sijainnista.

Lopulliset todisteet kansalaisjärjestöjen toiminnasta saatiin 3. helmikuuta. Tällöin yksi Kreikan agentiksi rekrytoiduista siirtolaisista onnistui soluttautumaan ihmiskauppiaiden piireihin. Kyseisessä tapauksessa siirtolaiset kuljetettiin Smyrnan alueelta Ayvalikin merialueelle Kreikan rannikolle. Veneissä mukana ollut agentti kirjasi matkan aikaiset tapahtumat.

Kansalaisjärjestöjen jäsenet olivat antaneet siirtolaisille vuorokauden läpi toimivan kansainvälisen puhelinnumeron ja pyytäneet siirtolaisia lähettämään Signal- ja Telegram-sovellusten kautta veneiden saapumisen ajankohdan. Kansalaisjärjestöjen jäsenet ohjasivat sitten siirtolaiset älypuhelimien avulla luoliin tai metsäisille alueille, missä heidät otettiin vastaan.

Lähde Tovima.gr

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit