Muu maailma

Badri 313: Talibanin erikoisjoukot korkean teknologian varusteissa

Kuva: Taliban

Taliban uudistuu. Kuvia Kabulissa partioivasta erikoisyksiköstä on alkanut tulla julkisuuteen.

Badri 313 on nimetty Badrin taistelun mukaan, jonka uskotaan olevan islamilaisen maailman ensimmäinen sota, joka käytiin profeetta Muhammedin johdolla ja joka on mainittu koraanissa.

Badri 313 -pataljoonan joukot ovat kokonaan toisenlaisessa univormussa kuin aiemmin kuvissa esiintyneet maanviljelijöitä muistuttavat taistelijat. Lisäksi pataljoona on varustettu uusimmalla sotilaskalustolla.

Näyttää siltä, ​​että pataljoonan käyttämä asearsenaali on yhdistelmä Yhdysvaltain armeijan kalustosta, jota Afganistanin joukot ovat käyttäneet. Todennäköisesti laitteet on saatu sotasaaliina Nato-joukkojen vetäytyessä maasta.

Islamic Emirates -ryhmän julkaisemissa videoissa Badri 313 -sotilaat nähdään varustautuneina sotilaskypärillä ja aurinkolaseilla sekä luotiliiveillä tavanomaisten mustien turbaanien ja kylpytakkien sijaan. Aseina komeilevat huippumodernit taktiset kiväärit.

Taliban ei vaikuttaisi enää olevan sekalainen joukko maanviljelijöiltä näyttäviä islamisteja vaan ainakin ulkoasultaan ammattimainen sotilaallinen joukko.

Intialainen kenraalimajuri GG Dwivedi sanoo, että Talibanit ovat erittäin ideologisia ja heidän motiivinsa kumpuaa uskonnollisesta kiihkeydestä.

– Tämä on vaara koko alueelle, kenraalimajuri huomauttaa.

Lähde The Siasat Daily.

Tilaa
Ilmoita
guest
57 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

EU Talibanille: Tunnustamme teidät, jos otatte hallitukseenne naisia. Tässä kiintiöt.
Taliban: Mutta meillä on naisia hallituksessa, katsokaa.
EU: Miksi he ovat teillä parrakkaita?
Taliban: Entäs teillä?

John Quiman

Hauska vitsi 🙂

Kaino-Vieno Huttunen

Suomen erikoisjoukoilla on Afganistanissa yhdysvaltalaisvalmisteiset erikoisasut, joissa on olkavarressa Suomen lippu. Rauhaa turvatessa asu oli suomalaine, mutta olkavarressa oli naton tunnukset.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008216064.html

Kaino-Vieno Huttunen

Turkki lähetti kuljetuskoneita Afganistaniin heti talibanin valtaannousun jälkeen, ennen kuin USA ja sen liittolaiset aloittivat evakuointeja. En enää löytänyt tuota uutista, mutta Erdoganin poika oli mukana ISIS-öljybisneksissä, joten Turkki on perinteisesti ajellut kaksilla rattailla ääri-islamin suhteen. Ja on myös natomaa. Myös Turkin liittolaisen Azerbaistanin sotilaita on häärinyt Afganistanissa.

Tupauuno

USA:lta jäi aikoinaan Vietnamiin valtava määrä aseistusta. Ehkä enemmän kuin nyt Afganistaniin. Onko niitä näkynyt kovinkaan paljon Vietnamin armeijan aseistuksena? Eipä juuri mitään. Onhan siitä tosin aikaakin, varmaan käyttökelpoiset ajoneuvot ja sellaiset käytettiin loppuun. AK-47 oli siihen aikaan paljon parempi ase kuin M16. On ehkä vieläkin modernisoituna nykyaikaan kuten Suomalaiset rynnäkkökivääritkin. Teletapeille tulee varmaan jossain vaiheessa huolto-ongelmia kaikkien aseiden suhteen ja sitten onkin mukava palata vanhaan ja turvalliseen. Voitettiinhan niillä vanhoilla aseillakin tämä 20 vuotta jatkunut sota.

Ilkka Forsten

Nytpä tuleekin mieleen ajatus siitä, ketä nämä oikeasti on ? Eihän islam, siis se tiukempi variaatio siitä mitä talebanitkin edustaa, salli sen paremmin oikeauskoiselle miehelle kuin naisellekaan poikkeamia asusteisiin. Vai näyttikö Profeetta tuolta ? Jihadistinhan tulee muistuttaa kaikelta olemukseltaan profeettaa muu on haram.

Pienenä yksityiskohtana kehotan katsomaan tarkasti vasemmalta lukien ylärivissä kolmantena seisovaa ” talebania .” Ihmeen paljon lätyn väri muistuttaakin ihan muuta kuin perinteistä allahua.

Niin ikään kysyn, mihin se liehuparta on sullottu, sillä tuon potan sisällä se ei voi olla. Yksikään jätkä ei tuossa ilmastossa pysty pitämään kypärää päässään täyden naamarin kanssa tukehtumatta karvoihin. Väitän että nyt haisee kakka ja vahvasti, mitä tulee siihen ketä nuo oikeasti on. Ja vielä. Miksi USA:n armeija olisi vienyt uudenkarheaa välineistöä niin tolkuttomat määrät kivikautiseen maahan, ja sitten ” kiireessä ” joutunutkin jättämään ne ” vihollisen ” käsiin. Nuo vermeet ovat ihan uusia. Liian hyvää ollakseen sattumalta saaliiksi saatua.

Venäläiset lähti vähintään yhtä kiireellä matkoihinsa afganistanista, eikä taakse jäänyt kuin ruosteisia T-55 panssareita ja jotain muuta krääsää. Mutta jenkit lähti sattumalta niin että mitään ei ” ehditty ” edes puoliksi tuhota.. Tämä juttu ei ole sitä miltä se näyttää. Miksi USA sotilasviranomaiset jotka oli alueella, ei osaa selittää tapahtunutta ? Eivätkö he osaa, vai eivätkö he saa osata ? Tuo oli tarkoituksellinen teko, ja aika näyttää mihin sillä lopulta pyrittiin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Niin

Tänä päivänä mikään ei olisi kovin yllättävää, sen verran omituista on meno maailmassa.

Ilkka Forsten

Omituista on, sillä muistan varsin hyvin kun ISIS mellasti Syyriassa ja länsi vaahtosi että nyt ei saa antaa tuumaakaan periksi islamille, niin samaan aikaan Israelilaisessa sotasairaalassa hoidettiin ISIS:n haavottuneita. Niin niin, joku nyt tietysti sanoo, että hoidettavat olivat haavottuneita joita on geneven sopimuksen mukaan hoidettava samalla tavalla kuin omiakin, mutta kuvassa oli myöskin yksi erikoisuus. Siinä näkyi silloinen israelin puolustusministeri kättelemässä yhtä jihadistia joka siis oli hoidettavana ? Sitä hymy suupielessä kättelemistä ei sopimukset edellytä, ja tuskin israelin puolelta tunnettiin niin suurta empatiaa ” vastustajaa ” kohtaan, että se kuva piti ottaa.

Sanoin tuolloin ettei ISIS voinut mitenkään olla muslimien oma luomus, sillä sen mahdollisuudet toimia ja tapa millä toimittiin, muistutti luvattoman paljon israelin armeijan toimintamallia. Niillä oli dronet ilmassa, joilla voitiin kuvata super HD kuvaa esimerkiksi autopommi-iskuista mitä suoritettiin. Mistähän rääsyläisarmeija oli silloin saanut niin hyvälaatuiset varusteet, ja opin kuinka niitä käytetään ?

Ja ettei koko juttu menisi ihan vaan minun foliohattuilun piikkiin, niin samaa ihmetteli Amerikkalaiset TV toimittajat ja reportterit. En nyt ala väittämään mitään, mutta sen kuitenkin sanon että israelin toimissa ei aina ole niin puhtaat jauhot pussissa kuin voisi olettaa. Ortodoksijuutalaiset, siis sikäläiset ääriuskovaiset ei esimerkiksi pidä kristittyjä missään arvossa. Me olemme heille ihan yhtä lailla vääräuskosia kuin muslimeillekin. Kannattaa miettiä kaikkia vaihtoehtoja kun heistä tulee kyse.

John Quiman

Maailma on niin paksussa valheessa, että piti sitten totena mitä tahansa, voi olla väärässä. Suvakkien touhuista voi helposti olle oikeassa ainakin siitä, että ne valehtelevat sumeilematta siinä kuin muslimitkin. Mitä israelilaisiin tulee, voi sitä pohtia monella tavalla, mutta ei voi sivuuttaa sen kansan eliitin julkituomia seikkoja tavoitteista alistaa koko maailma heidän valtaansa, vaikkapa alla olevan linkin haastattelussa, joka ei suinkaan ole ainoa, mutta on kuitenkin aivan huipulla olevan kertomaa:

https://www.islam-radio.net/finish/power/rosenthal.htm

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Tämä oli hurja juttu.jotenkin maailma taas kääntyi ..jonnekin suuntaan.

Kata

Totta haastat,näin on.He eivät tosiaankaan pidä kristittyjä missään arvossa.Erikoista värinää ilmassa….

John Quiman

Koska verhojen takana touhuava eliitti haluaa päästä valkoisesta eurooppalaisperäisestä irti, tarkoittaa se sitä, että heidän mielestään eurooppalaisperäiset valkoiset ovat heille liian vaikeita, kun eivät ilmeisesti taivu kiltisti heidän suunnittelemaansa orjuuteen.

Mikä kummallisinta, lukemattoman monet eurooppalaisperäiset hurraavat ja palvelevat Schwabin tapaisten päämääriä innolla. Hyvä esimerkki tapaus on eräs Sanna (nimeä ei ole muutettu), jota pitää pystyssä media silkkihansikkaineen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Saat kaiken kuulostamaan siltä että kaiken takana olisi muutakin kuin Bidenin dementia. En tiedä. Kuulemani mukaan sotilaspiirit kyllä olivat noin nopeaa vetäytymistä vastaan mutta takana on myös selkeä käskyjärjestys.

Ilkka Forsten

Siihen nimen omaan viittaan ettei asia ollut mikään bidenin dementtiakohtauksen tuotos. Otetaan nyt vähän turhankin kaukaa toinen asia johon haluaisin kernaasti saada vastauksen.

Adolf Eichmann etsittiin Etelä – Amerikasta mossadin toimesta ja tuotiin Israeliin sotarikostuomioistuimen tuomittavaksi. Tähän asti melkein normaali järjestys, mutta eikö eichmann olisi pitänyt tuomita jossain muualla, sillä ei niitä muitakaan syyllisiä raahattu israeliin tuomiota kuulemaan.

Ja sokerina pohjalla on kysymys, mitä hän kertoi kuulusteluissa, kun VIELÄKÄÄN niitä asiakirjoja ei uskalleta julkistaa. Ne on luokiteltu salaiseksi.. Miksi ? Kertoiko eichmann jotain mikä ei sopisikaan siihen koko maailmalle tarkoitettuun uhrimonopoliin, ja jos kertoi, ketähän siinä tuli mainituksi. Ei nimittäin ole salattua tietoa että eräät seemiläiskansaan kuuluvat tekivät hartaasti yhteistyötä natsien kanssa, ja edesauttoivat omiensa joutumista ” uuniin.”

Israel ei ole mikään pyhä maa eikä se ole mikään valittu kansa. Heillä on valtio joka luotiin palestiinalaisten alueelle kysymättä mitään lupaa palestiinalaisilta, joten se siitä pyhyydestä, ja kansana he ovat sitä samaa aavikkoheimoa joka paimensi lampaita kedolla kun ”taivahalle syttyi kirkas tähtönen joka osoitti messiaan syntymäpaikkaan.” Näin siis tarinan mukaan jos siihen haluaa uskoa, mutta kerrottakoon nyt sekin, että jeesuksen syntymähän tapahtui Joulukuussa, jolloin lampaita EI PIDETTY kedolla edes itämailla.. Että mistähän ne muutamat sinne olivat eksyneet tähtiä tiirailemaan lampaidensa kanssa ?

Tätä messiashuttua syötetään ihmisille, jotka ei sitten uskalla sanoa mitään poikkipuolista sanaa vaikka nykyiset ” lammaspaimenet ” tekisi mitä huvittaa kuten he tekevätkin.

John Quiman

Jospa Kiina halusi, että talibaaneilla olisi sellaiset aseet, että kukistaisivat Pohjoisen rintaman, joka on herännyt jälleen eloon. Jos talibaneilla on koko maa hallinnassa, on se Kiinalle edullisempaa. Onhan Kiinalla Biden.

Horace Smith

Tosiasiassa tuo kama on ihan jenkkiarmeijan standardiaseitusta.100% varmuudella jenkit eivät jätä mitään sellaista taisteluvälinettä jälkeensä, mitä olisi jotenkin salaista. Nuo eivät ole muuta kuin talipääsekopäitä uudella kuorrutuksella.
Eikä se yksistään auta vaikka olisi kuinka taktinen kivääri. Sitä pitää osata käyttää, eikä vaan poseerata ja näyttää taktiselta. Lentohärveleillä talipäät eivät tee mitään. Apinat eivät varmasti osaa niillä lentää, saati huoltaa. Ja vaikka osaisivat lentää, taistelulentäminen on asia erikseen. Aika nopsaan talipallerot tulevat myös huomaamaan, että M16 pitää huoltaa paljon useammin, kuin AK47. Mahtaako onnistua…

Ilkka Forsten

Ehkä ne sai myöskin takuun ja huolto-ohjekirjan samassa kaupassa ?

Horace Smith

Voihan sitä tietysti Joelta käydä kyselemässä, mutta luulen että takuu on mallia perävalo… Huolto-ohjeesta ei taas ole mitään hyötyä, jos ei ole tehty lasten värityskirjaksi. Jos on paljon tekstiä, niin jää rynkyt huoltamatta…

Ilkka Mänttäri

Mutta eivät osaa lukea.

Ilkka Forsten

Sanalla taktinen luodaan tietämättömille kuva jostain äärimmäisen hi-tech voittoisesta aseesta. Todellisuudessa ne ei poikkea normaalista kivääristä muilta osin kuin siinä, että tähtäiminä on punapistetähtäin, perä sattaa olla säädettävää mallia ja etutukki on pistoolikahva. Samalla etutukkiiin on tehty loveuksia joihin voi kiinnittää lamppuja yms leluja. Sillä ei siis osu yhtään tarkemmin kuin perus-asellakaan.

Meri Kreikan

Voihan sitä pukea apinankin vaatteisiin mutta ei se siitä ihmistä tee…

Ilkka Forsten

Kuvan oikeassa alakulmassa onkin Chiquitan merkki.

Vasemmisto tekee tod. maailmasta paremman paikan

Hienoa kun USA:n vasemmistohallitus jätti jälkeensä miljardien arvosta huippuaseistusta ja näin tukevat niin ihkua islamilaista liikettä. Varmasti talipalleroiset saa hyvin myös rahaa, kun myyvät huippukalliita asejärjestelmiä Kiinalle.

kiina ei tee yhdysvaltojen rojuilla yhtaan mitaan, eikohan venaja ja kiina ole jo ohittaneet teknologiassa alati sotivan usan

Miksi ei kiinnostaisi

Millä perusteella Kiina ei niillä tekisi mitään. Luulen että ovat varmasti kiinnostuneet vastapuolen asejärjestelmien tekniikasta, miten ne toimivat. Auttaahan sekin tieto omien järjestelmien kehittämiseen kanssa. Miksi sitten sellaistakin on olemassa, kuin yritysvakoilu.

Ilkka Forsten

Turkki pudotettiin pois F-35 hävittäjään liittyyvässä alihankinta asiassa, koska he kertoivat harkitsevansa Vanäläisten IT ohjusten ostoa. Sillä on kuule vieläkin iso merkitys mitä annetaan tulla julkisuuteen ja mikä halutaan salata.

Katsopas miltä näyttää Venäläisten ja Kiinalaisten ” häivehävittäjät ”.. Outoa eikö totta, mutta ovat ulkoisesti kovin USA;n vastaavan näköisiä.

Kopio kiina

Kiina kanssa on kopionut monia eri automerkkejä ja malleja kanssa kovastikin. Mikä kertoo paljonkin myös.

Jupi

Kiinalainen hävittäjä on suora kopio Israelin suunnitteleman hävittäjän piirustuksesta. Israel kun osti jenkeistä, ja joku myi piirustukset kiinalle

John Quiman

Kiina ja Venäjä eivät ole ohittaneet USA:aa sotateknologiassa, eivätkä tule ohittamaan pitkään aikaan. Kiina on vielä alkutaipaleella sotateknologiassa, Venäjä on kehittänyt joitain yksittäisiä edistyneempiä ratkaisuja, mutta USA saa pian vastaavat. Kokonaisuutena USA on kaukana edellä.

No, on Kiinalla yksi ase, joka voi vahingoittaa rajusti USA:aa, mutta se ei ole teknologiaa, vaan Biden.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Jupi

Kiinan salainen ase on triljoona dollaria arvopapereita jotka voivat myydä pilkkahintaan niin romahtaa dollari arvottomaksi.

John Quiman

Vähän noinkin, mutta romahtavat sitten itse samalla. Silloin loppuisi vienti kuin seinään.

Minäkö tyhmä, en ymmärrä?

Tuo Badr 313… Hmmm, 313 on Aku Ankan auton rekisterinumero…

John Quiman

Ehkä he ajattelevat saaneensa varusteensa Aku Ankalta?

Ilkka Forsten

Ehkä ne saikin sillä Walt Disney oli seemiläiskansaa.

Ilkka Forsten

Niin ja auton merkki on Bantam..EI OLE SITTEN VITSI, sellainen auto on ollut olemassa.

Hekku

Niillä on nyt Nato yhteensopiva varustus, kuten MV:ssä eilen esiteltiinkin varustusta: https://mvlehti.net/2021/08/24/talibanin-loikka-asemahtien-karkeen-sotasaalillaan-suomen-armeijakin-kalpenee-vertailussa-umv-raportti/

timo

Jos sotavarusteita ei ehditä/voida ottaa mukaan ne tuhotaan jotta ne ei jää viholliselle. Tämä on ihan perusprotokolla. Eli jotain hämärää tai tarkoitushakuista tässä nyt on.

Hekku

Vai olisiko paikallinen perinne; ”Antaa hyvän kiertää”? Afganistanin ns. armeija sai varusteet lahjoituksena ja ehkä paikallisen perinteen mukaan lahjana saatu tavara pitää lahjoittaa eteenpäin?

Nih

Se ois rasismia tuhota asejärjestelmät, koska talipaanit tarvii niitä.

Fat I M Diarra

Luultavimmin näitä varusteita kuitenkin käytetään vastuullisesti rauhan turvaamiseen eikä eri mieltä olevien kukistamiseen tai uusien alueiden valtaamiseen.

Toivottavasti nyt on alueelle löytynyt isäntä..

Niin se menee

Ensin ne tappaa eri mieliset ja sit kun niitä ei oo niin toisiaan.

Ilkka Mänttäri

Oikein. Noille takibanaaneille ei saa antaa mitään periksi. Puhuvat ja valehtelevat kyllä kun pitää saada varoja. Katsokaa vaan niin suomikin jollakin verukkeella jatkaa kehitysapuaan vaikka sitä ei olisi edes pitänyt aloittaa. Valehteleminen on nykyisin kansantauti kaikkialla, mutta etenkin islamilaisissa maissa.

John Quiman

Nyt niillä on aseet, joilla ne voivat lyödä lyttyyn Pohjoisen liiton, joka pyrkii kokoamaan uudestaan armeijansa ja vastustamaan talibaanihallintoa. Kuka tietää, josko Biden halusi, että niillä on sellaiset asevoimat, että Pohjoinen liitto ei pärjää. Se olisi ainakin Kiinalle mieleen.

John Quiman

Voi olla näin jälkeenpäin vaikeaa hakea leluja takaisin. Tuosta puuttuu banderolli, jossa tulisi lukea ”Thank’s Biden”.

Ilkka Mänttäri

Niin ja me kaikki tiesimme tuon jo kun Biden valittiin. Huomatkaa että YLE tai suomen valtamedia ei ole kirjoittanut sanaakaan Yhdysvaltojen vaalivilpistä vaikka se on jo tosiasia.On kyllä aika kumma media kun ei edes tosiasiat ei kiinnosta. Eivät ole oikean sorttisia.Ehkä se on niin että suomessakin tuohon voitaisiin alkaa kiinnittää huomiota, sen sijaan että aina sanotaan että suomea rehellisimpiä vaaleja ei olekkaan. Todella alkaa ihmetyttämään. Käyttäkää nyt kaikki kansalaisjärjestöt kaikki voimanne että menette tarkistuslaskemaan kaikkien vaalien työn josta olette edes vähimmässä määrässä kiinnostunut. Teillä on siihen oikeus, lain mikaan, saattaahan se olla että vihervassarit sitäkin muuttaa jos näkevät että sitä aletaan käyttämään. No niinhän se taitaa olla perustuslain kohdallakin.Saattaa suomessakin jotakin muuttua kun hyväveliverkosto ei kontrolloi kaikkea.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
ro1

Näi se on olut valitettavasti jo itsepäisyyden alusta alkaen. ja yhteenlaskenta on suoritettu viimeiset 50v tietsikalla! Olin nimittäin paikalla!

Ilkka Forsten

Tietsikallakin pystyy suttaaman yhtä ja toista. Se on ihan käyttäjästä ja ohjelmasta kiinni.

Ilkka Forsten

Väitä siis että vaalien tulos on laskettu tietokoneella jo 1971. Aika kova väittämä, kun tietsikat tulivat peliin mukaan joskus 1980 luvulla, ja silloinkin niillä pystyi pelaamaan korkeintaan tasohyppelyitä.

John Quiman

Kyllä 70-luvulla oli tietokoneita. Oli sellaisia huoneen täyttäviä IBM:n suurtietokoneita, jotka pystyivät vähempään kuin sinun kotitietokoneesi. Jo 50-luvun lopulla oli myös kiintolevyjä, joissa muistikapasiteetti oli joitakin megatavuja ja niitä siirrettiin trukilla.

Minun ensimmäinen tietokone oli sikäli edistyksellinen, että siinä oli kiintolevy, jota ei tavannut vielä silloin olla kaikissa. Sen kiintolevyn kapasiteetti oli 20 MB ja se oli suunnilleen maitotölkin kokoinen. Tuo tosin muuttui vuoden parin sisällä aivan toisiin sfääreihin.

Oli 70-luvulla myös reikäkorttitietokoneita, mutta niitä tuskin olisi käytetty, koska olisi pitänyt tehdä ne kortit jokaiselle äänelle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

No siihen juuri viittasin kun kirjoitin ettei 1970 luvulla ollut mitään MTV3:n vaalistudiota, jossa ” Ratti Mönkä ” istuu kraka suorana kuulakärkikynää hypistellen, ja kertoo minuutin välein missä äänestyskertoimet nyt menee.

Tietokoneet oli alunperin ja kuinkas muuten, sotilaskäyttöön suunniteltuja aivan kuten GPS. Jos Suomen armeija hakkasi vielä yksisormijärjestelmällä mekaanista kirjoituskonetta vääpelin kansliassa, niin ei niitä ollut millään vaalivalvojaisporukallakaan.

” Ömerikkalaiset ” ratkaisivat sen reikäkorttijärjestelmän ihan kotikutoisesti. Sukkapuikkoa muistuttavalla piikillä painettiin läpyskään reikä sille kohtaa missä oli ehdokkaan numero. Ajattele, me täällä pienessä periferiassa saimme sentään lyijykynät kätösiimme ja oikeuden äänestää demareita.

Jupi

Mun eka kone oli IBM (mallia en muista) mutta oli Windows 3.11 ja peräti 80mb kovalevy. Äänikortti oli 8 bittiä eli sillä ei musiikkia kuunnellut. Näyttö oli kotimainen Nokia, niitähän ne valmisteli aikoinaan

John Quiman

Tietokoneilla suoritetun äänestyksen äänien luotettava tarkistaminen on vaikeampi asia kuin paperilipukkeilla suoritetun. Tosin ei pitäisi käyttää lyijykynää, vaan kynää, jonka jälkeä ei saa tuhrituksi, eikä poistetuksi.

Ohjelmisto voidaan tehdä tavalla, joka on luotettava, mutta ihmiset voivat muuttaa sen tuloksia kenenkään tietämättä, jos ohjelmistossa on siihen mahdollisuus tai ajetaan jotain toista ohjelmaa, joka tekee ”parannuksia”.

Ilkka Forsten

Auttaako jos huutaa rajalla Asylum ?

John Quiman

Ehkä ei, mutta jos huutaa Allahu akbar, ne hämmentyvät ja laskevat aseensa ainakin hetkeksi.

Kata

😀

Ilkka Forsten

Mita me silloin teketä ?

John Quiman

Ei me teketä, me tykitetään ja käydään päälle ennen kuin huomaavat menneensä halpaan. Siinä voi olla pitkä tovi aikaa. Ovat sen verran yksinkertaisia, että tuota samaa voi käyttää monta kertaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman