Eurooppa Politiikka

Baijeri ottaa käyttöön jatkuvan rajavalvonnan

Baijeri ottaa käyttöön jatkuvan rajavalvonnan Saksan ja Itävallan välisellä rajalla, kertoi Baijerin sisäministeri Joachim Herrmann Kronen-Zeitungille.Baijerin sisäministeri Joachim Herrmann (Kristillissosiaalinen unioni, CSU, Christlich-Soziale Union) on ilmoittanut jatkuvan rajavalvonnan aloittamisesta Saksan ja Itävallan rajalla. Passaun, Salzburgin ja Kufsteinin raja-asemilla otetaan 15. joulukuuta käyttöön kauttakulkua koskevat tarkastukset, kertoi Herrmann CSU:n hallituksen kokouksessa Münchenissä.

Laajentaakseen valvontaa kattamaan myös öisen ajan, Baijerin poliisi vahvistaa tarkoitukseen varattua poliisiosastoa. Hermannin mukaan tähtäimessä ovat pakolaisten salakuljettajat, huumekauppiaat, varkaat sekä terrorismista epäillyt.

Itävalta vähemmän innostunut

Laittomien maahantulijoiden määrä on vähentynyt viime kuukausina, sillä koko ajan enemmän jää kiinni tavarajunien rajatarkastuksissa. Itävallan sisäministeri Wolfgang Sobotka (Itävallan Kansanpuolue, ÖVP, Die Österreichische Volkspartei) ei ole kovinkaan tyytyväinen tiukennettuun rajavalvontaan: ”Me suoritamme vastaavaa rajavalvontaa Unkarin rajalla, ja sen pitäisi riittää.”

Junge Freiheit

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa