Eurooppa Maahanmuutto

Baijeri vaatii rajavalvontaa Saksan kaikille rajoille

Kuva Bobby Hidy / Flickr.
Baijerin sisäministeri vaatii rajavalvontaa kaikille Saksan rajoille.

Baijerin sisäministeri Joachim Herrmann (CSU) vaatii rajavalvonnan käyttöönottoa kaikilla Saksan rajoilla.

On käsittämätöntä. että Saksan länsi- ja itärajoilla ei ole kunnollista rajavalvontaa. Kuka hyvänsä voi saapua tänne Ranskasta, Belgiasta, Puolasta, Tsekeistä tai Alankomaista kenenkään häiritsemättä, Herrmann sanoi.

Saksan liittovaltion poliisi on suorittanut Baijerissa rajavalvontaa Itävallan vastaisella rajalla vuoden 2015 siirtolaiskriisin jälkeen. Päivittäin noin kolmannes rajan yli pyrkivistä käännytetään takaisin väärennettyjen henkilöllisyystodistusten vuoksi.

Rajavalvonta on osoittanut tehonsa, sillä turvapaikanhakijoista noin 25% saapuu Saksaan Itävallan kautta. Loput 75% saapuvat valvomattomien Saksan itäisten ja läntisten rajojen kautta.

Herrmann pelkääkin, että jatkossa suurin osa turvapaikanhakijoista pyrkii maahan Ranskan, Luxembourgin, Belgian, Alankomaiden tai idästä Puolan ja Tsekin kautta.

Saksan liittovaltion sisäministeri Thomas de Maizière (CDU) ilmoitti 12. lokakuuta, että Saksa jatkaa rajavalvontaa Itävallan vastaisella rajalla, mutta Saksan poliisiunioni otti tiedon ristiriitaisin tuntein vastaan.

Esimerkiksi idässä rajat ovat auki kuin ladon ovet. Myös Ranskan ja Belgian rajavalvonta lyödään laimin. Tämä on edesvastuutonta, totesi unionin varapuheenjohtaja Jörg Radek.

Passauer Neue Presse

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa