Eurooppa Politiikka

Baijerin sisäministeri varoittaa turvapaikanhakijoiden väkivaltaisuudesta

Joachmim Herrmann. Kuva H-stt / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Baijerin sisäministeri varoittaa, että turvapaikanhakijoilla on merkittävästi korkeampi taipumus väkivaltaisuuteen kuin kantaväestöllä. Hän vaati päättäväistä toimintaa rikollisuutta vastaan, asianmukaisia tuomioita sekä myös todellista valmiutta maastakarkotuksiin kun niihin on aihetta.

Baijerin sisäministeri Joachim Herrmann (CSU) sanoi haastattelussa Passauer Neue Presselle (PNP), että maahan tulee ihmisiä kulttuureista, joissa väkivallattomuutta ei vaalita siten kuin Saksassa. Ihmiset ovat myös kokeneet enemmän väkivaltaa arjessa. Seurauksena saksalaiseen väestöön kohdistuu kohonnut väkivallan riski. Rikostilastot ovat yksiselitteisiä, sanoi sisäministeri.

Maahanmuutto synkentää rikostilastoja

Herrmann huomautti, että Baijerissa väkivaltatilastot ovat samalla matalalla tasolla kuin 30 vuotta sitten. Mutta ilman maahanmuuton vaikutusta ne olisivat vieläkin alemmalla tasolla. Tämän vuoksi on niille, jotka sinisilmäisesti uskovat maahanmuuton tuovan vain hiukan lisää ”multikultia” (monikulttuurisuutta), on sanottava: kyllä, meillä vallitsee oikeus turvapaikan hakuun, mutta kaikkia emme voi vastaanottaa. Meitä ylikuormittaa, että jokainen tulija on lisäriski turvallisuudelle.

Kuten arvata saattaa satelee Herrmannille vastalauseita. Lausunnon taustalla on Frankfurtin tapaus, jossa Sveitsissä asuva eritrealainen työnsi 8-vuotiaan pojan junan alle.

Kristillisdemokraattisen CDU:n puoluehallituksen jäsen Serap Güler sanoi, että tekijä ei ole enää turvapaikanhakija eikä ole asunut Saksassa. Pitäisi keskustella, ketkä integroituvat, ketkä eivät. Liberaalipuolue FDP:n liittopäiväryhmän varapuheenjohtaja Stephan Thomae arvosteli kokonaisten ihmisryhmien leimaamisesta. Vasemmistopuolue Linken liittopäiväryhmän johtajiin kuuluva Jan Korte sanoi, ettei missään maassa ole sallittua työntää ihmisiä junan alle tai tappaa kadulla. ”Jos sellaista väittää, levittää rasistista kiihkoa”.

Faktantarkistus osoittaa Herrmannin olevan oikeassa

Viikkolehti Stern otti tehtäväkseen faktantarkistuksen Herrmannin väitteistä.

Tilastoista kävi ilmi, että turvapaikanhakijoina maahan tulevien osuus henkirikoksista viime vuonna oli 14,3 prosenttia (15 pros. v. 2017). Väkivallan ja ryöstöjen kohdalla osuus oli 10,7 prosenttia (10,3 pros.v. 2017). Seksuaalirikoksissa osuus oli 11,8 prosenttia (11,9 pros. v. 2017).

Maahanmuuttajan statuksella maassa asuu noin 1,8 miljoonaa ihmistä eli hiukan yli 2 prosenttia Saksan väestöstä. Kun otetaan huomioon tulijoiden ikä ja sukupuoli (eli korostunut nuorten miesten osuus), oli Sternin johtopäätös: Herrmannin väitteet pitävät ehdollisesti paikkansa.

Lähteet PNP, PNP, Junge Freiheit, Stern

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa