Eurooppa Maahanmuutto

Baijerin sosiaalidemokraatit palkitsivat Lifeline-aluksen kapteenin

Kuva Pixabay.
Baijerin sosiaalidemokraattien Eurooppa-palkinto meni Lifeline-pakolaislaivan kapteenille.

Baijerin osavaltiopäivien sosiaalidemokraattiryhmä (SPD) palkitsi Lifeline-pakolaislaivan kapteeni Claus-Peter Reischin Eurooppa-palkinnolla, kertoo Junge Freiheit. Palkinto on suuruudeltaan 2 500 euroa ja se annetaan henkilölle tai organisaatiolle, joka on sosiaalidemokraattien mielestä ”toiminut erityisellä tavalla eurooppalaisen ajatuksen ja Euroopan unionin arvojen puolesta”.

– Ihmisarvon suojeleminen on Euroopan unionin ylin tavoite. Yhä useammin eräät Euroopan poliitikot polkevat tämän periaatteen jalkoihinsa. Urheat ihmiset kuten Claus-Peter Reisch pitävät elossa näitä arvoja, joita varten yhteisömme on olemassa. Ei pelkästään sanoin, vaan myös teoin! Tästä syystä hän on suuri eurooppalainen, kommentoi sosiaalidemokraattien osavaltiojohtaja ja osavaltiopäivien kärkiehdokas Natascha Kohnen palkinnon antamista.

”Meripelastus on käytännön humaanisuutta”

Lifelinen kapteeni nousi Euroopassa otsikoihin kun hänen aluksensa juuttui kesäkuun lopulla Maltan edustalle tuotuaan sitä ennen 234 pääosin afrikkalaista Eurooppaan. Reisch joutuu tämän kuun lopussa Maltalla oikeuteen. Häntä syytetään Maltan vesillä liikkumisesta ilman asianmukaista rekisteröintiä.

– Että tällaista urheaa miestä uhkaa rangaistus oikeudessa, se on ihmisyyden ja myötätunnon konkurssijulistus. Lifelinen on oltava merkki paluusta elävään humaanisuuteen, vaati Kohne.

Sosiaalidemokraattien ryhmäjohtaja Markus Rinderspacher perusteli palkinnon myöntämistä Reischille: – Ihmisarvo on ensimmäisellä sijalla Euroopan unionin perusoikeuskirjassa. Perustavin tapa kunnioittaa ihmisarvoa on ihmishenkien pelastaminen. Meripelastus on käytännön humaanisuutta.

  • 141
    Shares