Kotimaa Rikos

Bakteerikammoinen pyysi tungettelevaa irakilaismiestä häipymään – seurauksena oli rasismisyytöksiä ja kivisade

Kuva Shutterstock.

Kesäkuussa 2019 kaksi henkilöä oli Espoon keskuksessa asemalla odottamassa junaa, kun ilmeisesti Irakista lähtöisin oleva maahanmuuttaja tunkeutui seuraan.

Toinen tungettelun kohteeksi joutunut pyysi irakilaismiestä poistumaan bakteerikammon vuoksi, jolloin tämä pillastui mutta poistui hetkeksi vain palatakseen pian takaisin.

Irakilainen haukkui kaksikkoa rasisteiksi, hyppäsi junaraiteille ja heitteli sieltä kiviä. Sisuuntunut maahanmuuttaja uhkasi kivittää bakteerikammoisen ja tämän perheen hengiltä. Varmemmaksi vakuudeksi irakilainen töni ja sylki päälle.

Poliisi saapui paikalle, ja jossain mellakan vaiheessa irakilainen ehti hajottaa Espoon vanhan asemarakennuksen kaksi ikkunaa nyrkillä lyömällä.

Poliisi kuljetti aggressiivisen irakilaisen Jorvin sairaalaan, jotta tämän kädessä oleva haava saataisiin tikattua umpeen.

Irakilainen oli edelleen pahalla tuulella ja puri sairaalan vartijaa haalarin läpi käteen. Vartija luonnehti oikeudessa pureman olleen niin kova, että ”tuntui kuin hampaat olisivat menneet haalarista läpi”.

Kahden vartijan pidellessä irakilaista aloillaan hoitotoimenpiteet saatiin suoritettua loppuun.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vähän alle nelikymppiselle irakilaismiehelle pahoinpitelystä, vahingonteosta ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta 60 päiväsakkoa, mistä miehen tuloilla kertyy maksettavaa 360 euroa.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa