Kotimaa Rikos

Balkanilainen raiskasi Turussa – 1 vuosi 7 kuukautta vankeutta

Turun oikeustalo. Kuva Petri Saarela.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Balkanilta lähtöisin olevan miehen yhden vuoden ja seitsemän kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen raiskauksesta.

Asianomistajalle tuomittiin vahingonkorvausta henkisestä kärsimyksestä 3000 euroa. Raiskaus tapahtui Turussa maaliskuussa 2018.

Osapuolet olivat riidattomasti olleet sukupuoliyhteydessä. Asiassa oli kysymys siitä, osoittiko esitetty näyttö riittävällä varmuudella miehen syyllistyneen raiskaukseen. Kysymys oli myös siitä, oliko asianomistaja humalatilasta tai huumaavien aineiden vaikutuksesta johtuen kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsitteli asian lautamieskokoonpanossa. Puheenjohtaja oli erimielinen lautamiesten kanssa, sillä hän katsoi, ettei asiassa esitetty riittävää näyttöä syyllisyydestä.

Asia käsiteltiin yleisön läsnä olematta, koska käsittelyyn liittyi erityisen arkaluonteisia asianomistajan yksityiselämään liittyvia seikkoja. Samalla perusteella jutun asiakirjat ja ratkaisu lopputulosta lukuunottamatta julistettiin määräajaksi salaisiksi. Myös asianomistajan henkilöllisyys salattiin.

Ratkaisu ei ole lainvoimainen.

Lähde Varsinais-Suomen käräjäoikeuden julkinen seloste.

  • 136
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset