Eurooppa Maahanmuutto

Balkanilla aavistellaan uutta siirtolaisvyöryä – Slovenian rajapoliisille Keski-Euroopan maista vahvistuksia

Slovenian ja Kroatian rajaa vuonna 2016. Kuva Wikimedia Commons.

Poliisivirkailijoita kolmesta Keski-Euroopan maasta saapuu auttamaan slovenialaisia kollegoitaan Kroatian rajan vartioinnissa. Apu tulee tarpeeseen, sillä alueella aavistellaan laittomien siirtolaisten kasvavaa liikehdintää sääolojen parantuessa.

Yli miljoona laitonta siirtolaista lähinnä Lähi-idästä ja Afganistanista saapui Euroopan unioniin Balkanin reitin kautta vuosina 2015-16, mikä pakotti Balkanin tiukentamaan rajavalvontaa.

Nyt laittomat siirtolaiset pakkautuvat Kroatian ja Slovenian rajalle. Tämä johtuu siitä, että vaikka Kroatia on EU-jäsen, se ei kuulu Euroopan vapaan liikkuvuuden Schengen-alueeseen.

EU-maa Slovenia puolestaan kuuluu Schengen-alueeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Sloveniaan päässeet laittomat siirtolaiset voivat matkustaa paljon helpommin vauraampiin EU-maihin, joiden joukossa Saksa on suosituin kohde.

Slovenian hallitus ilmoitti maaliskuussa ottavansa käyttöön yhteiset rajapartiot muiden EU-maiden virkamiesten kanssa Kroatian rajalla osana laitonta maahanmuuttoa estäviä toimia. Nyt rajavahvistuksia saapuu paikalle.

Maanantaina 10 puolalaista, kuusi liettualaista ja viisi virolaista poliisia aloittavat työnsä Kroatian ja Slovenian rajalla.

Balkanilla Länteen pääsyä odottelee arviolta 170 000 laitonta siirtolaista.

Lähteet Reuters, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit