Eurooppa

Balkanilla laittomat siirtolaiset aiheuttavat huumeongelmia

Kuva Pixabay.

Merkittävä määrä Balkanille saapuvista siirtolaisista on lähtöisin maista, joissa opiaattien käyttö on laajalle levinnyttä. Tällaisia maita ovat muun muassa Pakistan ja Afganistan.

Siirtolaiset tuovat Balkanille lukuisia ongelmia. Turvallisuusongelmien lisäksi myös huumeongelmat nousevat otsikoihin.

Vastikään Bosnian poliisi pidätti ratsiassa huumediilerin, jonka asiakkaina oli pääasiassa algerialaisia, pakistanilaisia ja marokkolaisia laittomia siirtolaisia. Myös Lipan, Biran ja Miralin vastaanottokeskuksiin tehdyissä ratsioissa on löydetty suuria määriä erityyppisiä huumeita.

Useimmat laittomista siirtolaisista ovat lähtöisin Pakistanista, Bangladeshistä, Irakista, Afganistanista, Iranista ja Syyriasta. Erityisesti pakistanilaiset ja afganistanilaiset ovat ongelma, sillä nämä maat ovat maailman mittakaavassa huumeiden tuottajien ja jakelijoiden kärjessä.

Pakistanin kautta kulkee jopa 45 prosenttia Afganistanin tuottamista opiaateista. Yksinomaan Pakistanissa on 6,7 miljoonaa huumeiden väärinkäyttäjää.

Sarajevon kantonin sisäministeri Ismir Jusko muistuttaa laittoman siirtolaisuuden todellisuudesta.

– Voimme todistaa, että Bosnia-Hertsegovinaan laittomasti saapuvien siirtolaisten mukana tulee lukuisia ongelmia. Väkivaltaa, aseita, varkauksia, huumeita, kaikkea tätä saapuu siirtolaisten mukana, Jusko sanoo.

Lähde Avaz.

  • 295
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset