Eurooppa Maahanmuutto

Baltian siirtolaiskriisi syvenee nyt Latviassa – Suomikin taas kohdemaana

Kuva Dickelbers / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Maanantaina 9. elokuuta 86 rajarikollista pidätettiin Latvian ja Valko-Venäjän rajalla. Latvian sisäministeri ehdottaa hätätilan julistamista Latvian ja Valko-Venäjän raja-alueella.

Latvian sisäministeriö kertoi, että 160 laitonta rajarikollista on pidätetty kolmen päivän aikana 7. – 9. elokuuta.

Sisäministeri Marija Golubeva ehdottaa hätätilan julistamista Latvian ja Valko-Venäjän raja-alueella Euroopan unionin ulkorajan suojelemiseksi. Jos hallitus julistaa hätätilan, se määrätään osissa Augšdaugavan ja Krāslavan kuntia.

Hätätila laajentaisi valtion rajavartiolaitoksen toimivaltaa estääkseen laittoman maahanmuuton ja palauttaa rikoksentekijät alkuperämaahan.

Rikollisten rajanylitysten yritykset ovat jatkuneet Latvian naapurimaa Liettuassa.

Tänä vuonna noin 4000 siirtolaista on saapunut tähän mennessä Liettuaan Valko-Venäjän kautta. Yksinomaan viime tiistaina Liettuan viranomaiset käännyttivät 180 laitonta siirtolaista rajalta.

Paikalla vieraillut Iltasanomat kertoi irakilaisesta Saifista, jonka määränpää ei ole Liettua vaan Suomi.

Saif on aiemmin oleillut Suomessa kolmisen vuotta ja nykyinen matka on kestänyt jo kuukauden.

Irakilaismiehen matka alkoi tällä kertaa lentämällä Bagdadista Minskiin ja jatkui sitten autolla Liettuan rajalle. Sitten matka päättyi ainakin toistaiseksi Rudninkain siirtolaisleirille.

– Kun sanoin täällä poliisille, että olin Suomessa ja haluan mennä Suomeen, niin hän alkoi nauraa. En tiedä, miksi hän nauroi. Mutta en halua jäädä tänne, Iltasanomat kertoo Saifin todenneen.

Myös Puola on havainnut kiihtynyttä siirtolaisliikehdintää itäisellä rajallaan.

Puolan sisäministeriön varaministeri Maciej Wasik kertoi, että Puolaan on saapunut vähemmän siirtolaisia kuin Liettuaan, koska sen raja on paremmin vartioitu

Valko-Venältä suuntautuvan laittomien siirtolaisten virran kohteeksi joutuneet maat Baltiassa ja eteläpuolella pyrkivät käännyttämään laittomia siirtolaisia rajoillaan. Poikkeuksen muodostavat suomalaiset alueelle avuksi lähetetyt rajapartiot, jotka eivät palauta siirtolaisia, kertoo yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä Twitterissä.

– Maahantulijoita on kohdeltava heidän perus- ja ihmisoikeuksiaan kunnioittaen kaikissa tilanteissa, Pimiä muistuttaa.

Lähteet lsm.lv, Iltasanomat, Kansalainen (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
52 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
vesku

Olen kuullut että, P-P PETELIUS Avasi suunsa 2 kertaa viime vuonna Eduskunnassa,,,,sanoi huhtikuussa,,,saisiko tuon ikkunan auki kun on niin kuuma,,,ja taasen lokakuussa, saisiko tuon klasin kiinni kun vetää niin kovasti,,,,HEH-HEH,,,Ja melkoinen tollo rahaa ,, kännyyn joka kuukausi,,,,

John Quiman

Ehkä se haluaisi olla edes hauska, mutta ei enää uskalla, koska pelkää, että taas pitäisi pyydellä anteeksi.

Mika Salo

Poliittisin perustein valitulle Pimiälle pitäisi nyt jonkun kertoa pikaisesti että vieraan valtion rajan ylittäminen laittomasti ei ole perus-eikä ihmisoikeus. Se on rikos.

John Quiman

Onpas tuokin apua, kun mennään sössimään rajavatiotoiminta toiseen maahan omilla ehdoilla. Pitää noudattaa isäntämaan tapoja, eikä mennä sinne sotkemaan isäntämaan politiikkaa. Parempi, että lähtevät koti-Suomeen leikkimään ihmisoikeusleikkejä.

Niillä on oikeus hakea turvapaikkaa Valko-Venäjältä, sinnehän ne menivät. Niillä ei ole ”ihmisoikeutta” mennä mihin maahan huvittaa ylittämäällä rajoja laittomasti.

Tässä suomalainen apu on ihmissalakuljettajien avustamista.

Miten voi olla noin pimiää ajattelua? Tämä on sitä samaa, mitä Orpo valehteli aikoinaan, että ei voi estää tulemasta, on pakko laseka ja sitten naureskeli myöhemmin, että ähäkutti, ei olisi tarvinnut otta vastaan, olisi voinut palautta saman tien.

Nuo suomalaiset rajamieht tulisi laittaa keittelemään soppia ja kahveja, niin eivät loisi ongelmia.

Taas ollaan ketunhäntä kainalossa työntämässä valheellista suvakkiajattelua itäisempiin Euroopan maihin.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Tässä suomalainen apu on ihmissalakuljettajien avustamista. Jos noin on heillä ei ole mitään asiaa Latviaan. Latvialaiset rajavartijat ovat määräävässä asiassa, Suomalaiset ovat apuna ja tottelevat mitä heille sanotaan. On jotenkin sama olo kun Koivisto sanoi että ihmiset eivät koskaan tiedä kuinka paljon Suomi auttoi Viron itsenästymisprosessissa, toivon että se on totta. Ehkä joku tietää, kun en oikein luota mihinkään.

Meri Kreikan

Mitä ihmettä suomalaiset tuolla sekoilee? Tulkaa nyt pois sieltä ja antakaa liettualaisten itte hoitaa.

Mirkku

Tuo Lukashenkan provokaatio laajenee laajenemistaan. Ensin Liettua, sitten Latvia ja nyt jo Puolakin. Ja seuraava?
Ihan samaa mieltä kanssasi. Suomalaisten on sanottu menneen sinne avuksi, mutta jos toimivat Pimiän kuvailemalla tavalla, ovatkin myyriä, joiden voi katsoa pelaavan suoraan Lukashenkan pussiin. Vaikea uskoa, että sellaisia noille rajoille halutaan. Vaikea myös uskoa, että sinne lähetetyt suomalaiset avuksi kutsuttuina ottaisivat käskyjä Suomelta tai joltain pimiältä.
Tämänpäiväisessä ISssä on pitkä artikkeli Lukashenkan eilisestä maratoonitiedotustilaisuudesta, kahdeksan tuntia viisitoista minuuttia. Tuo tyyppi ei tule antamaan periksi, päinvastoin, mitä enemmän kokee että häntä painostetaan, sitä enemmän heittää vettä kiukaalle.
Ja miksi ylipäätään jonkun Suomeen pyrkivän irakilaisen hakemusta edes otettaisi käsittelyyn uudelleen? Kerrasta poikki.

Sari Saarela

Jos Suomi ei palauta onnenonkijoita Valko-Venäjälle, niin siitä ei herää kuin yksi kysymys: millä helvetin oikeudella Suomi menee sooloilemaan vieraan valtion maaperällä???
Mitä tulee tuohon Suomi-neidon kamaralle haikalevaan irakiaanoon, niin jos se on jo kertaalleen palannut vapaaehtoisesti Irakiin, ja ON VIELÄ HENGISSÄ, niin minkään valtakunnan turvan tarvetta sillä ei ole (ja sosiaaliturvaa ei lasketa)…
Epäilemättä tämäntyyppinen toiminta alkaa Suomen satamissa vilkastua:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viranomaisoperaatio-kaynnissa-helsingin-lansisatamassa-epaillaan-laitonta-maahantuloa/8207984#gs.818ei5 090821
Merivartiosto etsi ajoneuvoon kätkeytyneitä laittomia maahantulijoita Helsingissä –

Anonyymi

Ilmeisesti irakiaanolla on suomalainen matkakassa huvennut ja on pitänyt lähteä uutta satsia hakemaan.

Ilkka Mänttäri

Sarkasmi on sellainen asia että se auttaa maissa joissa on toimiva oikeusjärjstelmä ja toimitaan sen mukaan. Jää nyt vähän kyseenalaiseksi onko meillä suomessa enää sarakasmilla mitään sijaa.

Kata

No eikös se EU:n pyrstötähdet aatelleet kieltää huumorin?Ajatelkaa missä mennään!Sairasta touhua kaikkialla.

John Quiman

Nauru pidentää ikää ja se nostaa valtion kuluja, kun pitää vanhuksien kustannuksia niin kauan maksella. Siksi tuo huumori pitää kieltää haitallisuutensa vuoksi.

Frank

Milläs helvetillä noi suomalaiset desantit saa pois tuolta ? Tuostahan pitäisi järjestää mielenosoitus pääesikunnan eteen niin pitkäksi aikaa, että palauttavat kotiin ne ukot sieltä, poliisikaan ei puuttuisi siihen kun suomessahan kaikki on saman arvoisia lain edessä..

Jane Tarzan

Parisataa koputtelee ovelle ja maailmanlaajuinen kriisi??
Mites ne 30000 matua jotka marssi rajan yli ruotsista suomeen, ensin puolenkymmentä turvallista kelatonta maata ohittaen. Jotain mätää tässä nyt on

Ilkka Forsten

Kun on ” pimiä ” niin ei ole varmaan tietoinen siitä että Neuvostoliiton puna-armeija koitti vuonna 1939 maahan tuloa. Olisiko heidätkin pitänyt päästää läpi ja muistaa että perus ja ihmisoikeuksia pitää kunnioittaa.

Tilanne on nyt täsmälleen sama. Vaikka tulijoilla ei ole vintofkaa kourassa ( vielä ), niin siihen ne turvautuu heti kun tilaisuus tulee. Pimiää on, ja pimiämmäksi menee jos asioista saa päättää henkilöt joiden kyky nähdä todellisuus on nolla.

histoori

”– Maahantulijoita on kohdeltava heidän perus- ja ihmisoikeuksiaan kunnioittaen kaikissa tilanteissa, Pimiä muistuttaa”
Tuo Pimiän lausuma pitää paikkansa ainoastaan silloin kun tulijoita on vähän verrattuna kohdemaan väestömäärään ja he itse kunnioittavat sen arvojen mukaisia perusoikeuksia. Muutoin kohdemaan yhteiskuntarauha tulee rikkoutumaan
.

Anonyymi

Pimiä on Ohisalon nimitys ja siinähän ei ole mitään poliittista, koska vihreät niitä vastustavat…

murre riepunen

Kunnioittaa meidän täytyy, kontillaan on kantaväkeen kuuluvan oltava vieraan tulijan ( tunkeutujan ) edessä, majapaikka, ruokaa, myös vaatetusta on uusittavan pitkän, vaivaloisen ja vaarallisen matkan jälkeen jne.
Vai alkoi saifia naurattamaan kun mainittiin suomi, eikä mikään ihme, näin hölmöä ja puupäistä koostuvaa kansaa ei taivaltaja ole tavannut.

Jussi Hämäläinen

Miten siinä sitten mahtaneekaan käydä, kun tuota porukkaa tulee oikein pilvin pimein? Kun suomalainen yhteiskunta alkaa murtumaan paineen alla, kun enää ei riitä sossurahaa jakaa kaikille tulijoille ja kun – tavan mukaan – ensin vähennetään suomalaisilta että vain tulijoille piisaisi.
Mahtavatko suomalaiset silloinkin tyytyä nöyränä katsomaan, kun koko yhteiskuntamme, sen rauha, tulevaisuus ja hyvinvointi luhistuu syöttiläitten ja rötöstelijöitten takia?
Punaviherkuplassa olisi tätäkin hyvä miettiä, sillä kun sitten alkaa tapahtumaan, on jo liian myöhäistä. Silloin tapahtuu ja silloin jaetaan korpioikeutta myös niille, joitten takia tähän tilanteeseen on jouduttu.

Kata

Kyllä näin on ja emme me pelkää pimiää Suomessa.Kaamokseen on totuttu!

U. Kamutapsa

Oikeastaan viherpunikkipimiää kannattaisi jokaisen järkevän ihmisen pelätä, tai ainakin preppailla tulevan varalle. Jos kansan äänestyskäyttäytyminen ei muutu…

Kata

Emme suostu pelkäämään 😀 ..terveisin kaarnalaivaorkesteri solistina lelusalakuljettaja…avustaa tavja ja muutama muu poskisolisti.
O’herratunaika sitäkin konserttia…

John Quiman

Tulee se päivä, että kaaranlaivaorkesterin ja myös kansainvälisen menestyksen tehneen kaarnalaivaimperiumin jäsenet pelkäävät solisteineen, tavjoineen sekä poskisolisteineen ja etsivät suojaa räjähtävän kiukkuiselta kansalta.

Ilkka Forsten

1918 asioiden lopputulema selviteltiin sorakuopilla, niin tapahtuu tälläkin kerralla.

John Quiman

Suvakki kertoo konkurssin tultua, että ei maahanmuutto liity mitenkään konkurssiin, sehän on puhdasta voittoa vastaanottavalle maalle.

U. Kamutapsa

”…sehän on puhdasta voittoa vastaanottavalle maalle.”
Jos ei ehkä maalle, niin ainakin vokkibisneksien parissa puuhasteleville, sun muille välistävetäjille. Ota rahat ja juokse, mutta kun niitä juoksupaikkoja/maaleja alkaa olla koko ajan nykymenon vallitessa yhä vähemmän.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by U. Kamutapsa
Irmeli

Yksikin sanoi ettei Irakissa voi olla…Jaa miksi ei katsois peiliin, siinä syy. Eivat osaa missään elää rauhassa ja lakia noudattaen. Mihin ikinä läpsyttelevätkin niin alkaa ryöstelyt, raiskaamiset, joukkotappelut, ampumiset ym. rikollisuuden koko kirjo. Mitäs jos vaan olisivat siellä omissa maissaan ja eivätkä tulisi tuhoamaan meidän rauhallisia ja turvallisia maita, mihin röyhkeesti tuppaavat, keinolla millä hyvään.

Ilkka Mänttäri

Jos tulijoista on todellisia pakolaisia n. 1% niin kyllä Suomen talous kykenee heistä huolehtimaan, tavalla tai toisella, onhan se rämpinyt jo aika pitkään tämän vihervasemmistolaisen hallituksenkin kanssa, vaikka se on tehnyt miljardien ja miljardien tappiot Suomelle, ja vielä laittomasti. Eivät ne kuitenkaan saa rajaa kiinni. Täytyy vain toivoa että oikeus ja tuomiopäivä näille byrokraatelle vielä tulee. En nyt kuitenkaan pidättäisi henkeä kun tiedämme Suomen oikeuslaitoksen.Ongelma ovat nämä heinäsirkkalaumat jotka vaeltavat euroopassa miten haluavat.

John Quiman

Todellisia turvapaikanhakijoita on korkeintaan yksi promille. Sekin taitaa olla yläkanttiin.

Aikoinaan esim. Ruotsiin otettiin turvapaikanhakijoita pitkin maailmaa. Ne olivat oikeita turvapaikanhakijoita ja niitä tuli muutamia vuosittain. Tämä turvapaikkamarssijoiden virtaus ei ole muuta kuin vihervassujen lakeja ja sopimuksia vääristelevien tulkintojen avulla juonittelua. Tällä ei ole mitään tekemistä aidon turvapaikanhaun tai pakolaisuudenkaaan kanssa.

Ilkka Mänttäri

Anteeksi mittakaavavirhe. Nuo nollat menevät niin usein sekaisin kun en ole matematiikan ihmelapsi.

Kata

https://www.foxnews.com/us/oregon-governor-signs-bill-suspending-math-reading-proficiency-requirements-for-hs-graduates
No matematiikka se vaan muuttaa muotoaan että kaikki saavat läpi vaikkei mitään osaisikaan.

Ilkka Mänttäri

Katsoin tuon ja jotenkin tuli toivoton olo. Tiedän että et tarkoittanut sitä mutta noin se menee. Kun saa paljon tietoa niin ei kai sitä voi olla jotenkin ymmärtäväinen ja mennä Mannerheimintielle istumaan ruuhka-aikaan. Lapset voivat niin tehdä. Muiden täytyy siivota jäljet, ennemmin tai myöhemmin.

John Quiman

Ehkä sinne pitäisi mennä istumaan, koska se tuntuu toimivan. No jaa, ei se toimi muille kuin lehdistön lellikeille. Muut poliisi kerää pois ennen kuin takapuoli pääsee asfalttikosketukseen.

John Quiman

70-luvulla huomasin, että Ruotsissa oli vähennetty tohtoriksi tulemisen vaatimuksia. Pilailin sitten sillä, että kun Palme huomasi, että Ruotsissa ei ole tarpeeksi tohtoreita, keksi hän vähentää vaatimuksia ja simsalabim, johan oli tarpeeksi tohtoreita.

En tosin arvannut, että vasemmistolaiset tosiaan ajattelevat niin, että kun vähennetään vaatimuksia saadaan enemmän osaamista. Minä luulin pilailuni olevan vitsi.

John Quiman

🙂 Minulla ei ole tapana antaa anteeksi muille kuin itselleni, koska vain se toimii. Voisin sanoa, että annan anteeksi, mutta se on merkityksetöntä. Sen sijaan toivon, että keksit itse antaa itsellesi anteeksi ja johan nousee hymy huulille 🙂

Turistikeskus

Eli entinen mukapakolainen-Saif otti ne muutama tuhat euroo ”painu helvettiin”-rahaa ja lähti takaisin kotiin elämään leveästi muutaman vuoden. Nyt sitten muslimin logiikalla kun rahat ovat loppu niin tullaan hakemaan lisää. Jätkä ei tällä kertaa edes teeskentele turvapaikanhakijaa, osaa nää hommat jo ja tietää miten tässä menee. Kohta iltasanomat hakee tuon loisen tänne ja sitten kirjoitetaan vähän nyyhkysatua ja sossuillaan ja discoillaan niin kauan kunnes taas tulee seuraava mojova ”painu helvettiin”-setelinipputarjous ja taas mennään kotiin spräädäilemään pariksi vuodeksi.

Kata

Tämä on varmaan sama josta verkkouutiset mainitsi että ollut täällä Postin ”tiimiesimies”,siis halooooooooooooooooooo ilimankos postit viipyy tai on hukassa kun tiimiesimieskään ei taatusti puhu sujuvaa suomea jos edes ei-sujuvaakaan. 😀
Miettikää…annetaan tuollaisa asemia kun oli ollut Suomessa pari vuotta ja nyt lentää Eurooppaan koska haluaa taas tiimiin voi kiesus ja pärekori!

Voimavara

Joo että oikein tiimi esimies. Tarkoittaa muutamaa afrikaanoa jne, joita ns opastanut. Raketti insinööri, kirurgi yms jämähtänyt urallaan postiin.

Kaino-Vieno Huttunen

Liettuassa jumittaa myös 3,5 vuotta Suomessa asunut iraqiaano, joka on karkoitettu ja saanut kahden vuoden maahantulokiellon Schengen-alueelle. Helsingin Sanomat muistaa muistuttaa, että läpsy oli tehnyt Suomessa kahta työtä ja hänet oli juuri ennen karkotusta ylennetty Postin tiimiesimieheksi.

Maahantulokiellon kahden vuoden määräaika on jo ko. irakilaisen kohdalla päättynyt. Mutta tällaisia maahantulokieltoja ei määrätä Suomessa kovin löyhin perustein. Migrin sivulta löytyi mm. seuraavia perusteita: maahantulosäännösten kiertäminen esim. lumeavioliiton avulla, turvapaikanhakija katsotaan uhkaksi yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle, turvapaikanhakijan kansainvälistä suojelua koskeva hakemus on hylätty nopeutetussa käsittelyssä tai käännytyspäätöksen saanut ei poistu maasta vapaaehtoisesti annettuna määräaikana.

Otammeko siis työvoimapulan paikkaajan avosylin vastaan?

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008172964.html

Kata

Mua vaan naurattaaKIN…”tiimiesimies” mutta mikä se TIIMI oli?Siis noilla taustoilla….perskutarallaa ja tiimi tallaa! 😀

Ilkka Forsten

Kolmen hengen työyhteisö jossa työnjako oli seuraava. Yksi Irakilainen on kieli ulkona suusta, toinen kastaa siihen postimerkin, ja kolmas liimaa sen paikoilleen. Tiimin esimies sitten ilmoittaa oliko työn koko kuva oikeaoppinen, ja muistuttaa siitä että rukoushetkien aikana ei saa liimata mitään. Näin ollen tulokseksi saadaan kahdesta kolmeen kirjettä per työpäivä, joka on irakilaisella mittapuulla huomattavan suuri määrä.

Se mikä heiltä on kenties jäänyt huomaamatta, oli homomerkkien käyttö jonkin aikaa, jolloin ainakin yksi harras muslimi nuoli hitintintin ”perhettä”.

Kata

OMG 😀

Esinahkamies

Tiimiä taamia tallallaa….

Niisk

Ja tottakai iltaroskan toimittaja päivystämässä, minkä nyyhkytarinan pistäisi eetteriin.

jii

Kirsi pimiä on jo nyyhkinyt

haiseva niqab

Todellakin, miten helvetissä jokin Kirsi Pimiä voi määräillä mitä itsenäisen Liettuan rajoilla tehdään?

John Quiman

Lähettivät Suomesta rajavartijoiden sijasta tervetuliaisjoukot turvaamaan laittoman maahantulon.

Mirkku

Ja laukkuja kantamaan…

juu

– Kun sanoin täällä poliisille, että olin Suomessa ja haluan mennä Suomeen, niin hän alkoi nauraa. En tiedä, miksi hän nauroi. ”
Kyllä suomalaisiakin naurattaisi jos sanoisi että haluaa mennä Ruotsiin.
IS ei taas kyseenalaistanut ollenkaan että miksi tyyppi surffaa eestaas? Suomesta kun ei ole aikoihin karkoitettu kun joitain rikollisia, niin luulisi ”journalisteilla” heräävän vähän kysymyksiä miksi on palautettu Irakiin?

Ilkka Forsten

Journalisteilla se kysymys olisikin ilmeinen, mutta nythän kyse ei ole journalisteista vaan copy/paste menetelmällä tuotetusta tuubasta.

Anonyymi

Ja siihen malliin kuin vain HS osaa; objektiivisesti ja faktat tarkistaen.🤣

John Quiman

Pitäähän ne faktat tarkistaa, etteivät vahingossa tule sotkemaan hyvää julkaistavaa tarinaa.

Mikäpä olisi objektiivisempaa kuin puhtaasti oikeaan ideologiaan perustuva asian muotoilu?

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by John Quiman

Kansalaisen verkkokauppa