Eurooppa Maahanmuutto

Bangladeshiläinen sai jäädä Ranskaan, koska kotimaan ilmanlaatu on huono

Bangladeshin maaseutua. Kuva Md Shahel Ahmed / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Joulukuussa 2020 korkein hallinto-oikeus tunnusti bangladeshiläismiehen oikeuden oleskelulupaan. Mies kärsii hengityselinsairaudesta, mikä osoittautui lopulta riittävän painavaksi syyksi oleskeluluvan myöntämiselle.

Jo noin 10 vuoden ajan Ranskassa oleillut bangladeshiläinen sai sairaille ulkomaalaisille suunnatun oleskeluluvan vuonna 2015. Toulousessa oleileva 40-vuotias kärsii astmasta ja uniapneasta.

Bangladeshiläisen oleskelulupaa ei kuitenkaan jatkettu vuonna 2019, ja miestä uhkasi karkotus kotimaahan. Myös perheeneyhdistämishakemus Bangladeshissä asuvan vaimon kanssa evättiin.

Vuotta myöhemmin hallinto-oikeus kumosi aiemmat ratkaisut. Hallinto-oikeus katsoi, että vaikka Bangladeshissä on myynnissä astmalääkkeitä, varsinaista hoitoa ei ole saatavilla.

Aluehallinto vei jutun korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka kuitenkin asettui hallinto-oikeuden kannalle. Mies saisi jäädä Ranskaan. Lisäperusteena oleskeluluvan myöntämiselle korkein hallinto-oikeus mainitsi Bangladeshin ilman huonon laadun.

– Kerta on Ranskassa ensimmäinen, kun tuomioistuin on ottanut huomioon ympäristökriteerit sairaan ulkomaalaisen asemasta hyötyvän henkilön tapauksessa, bangladeshiläisen asianajaja Ludovic Rivière kertoi.

Lähde Infomigrants.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa