Eurooppa Maahanmuutto

Bangladeshiläiset Eurooppaan saapuvien laittomien siirtolaisten kärjessä – monet haluavat parantaa sosiaalista asemaansa

Kuva De Visu / Shutterstock.

Bangladeshilaiset ovat kärjessä tilastoissa, jotka kuvaavat Välimeren tai maarajan vuonna 2021 ylittäneitä Euroopan maihin ilman voimassa olevia asiakirjoja matkaavia.

UNHCR:n viimeisimpien tietojen mukaan vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana analysoiduista 26 917 laittomasta siirtolaistapauksesta 3332 eli 16,2 prosenttia oli bangladeshilaisia.

Shariful Hasan, kansalaisjärjestön BRAC:n maahanmuutto-ohjelman johtaja kertoi, että monet bangladeshilaiset, pääasiassa nuoret, aloittavat matkan kohti Länttä nähtyään, että heidän sukulaisensa tai tuttavansa olivat päässeet Eurooppaan ja asuneet siellä sekä nauttineet paremmasta elämästä ja toimeentulosta vuosien ajan.

– Meillä ei ole sotaa … Monet heistä menevät sinne parantamaan sosiaalista asemaansa, hän lisäsi.

Eurooppaa kohti vierailuviisumeilla

Bangladeshiläiset käyttävät vähintään 18 reittiä Eurooppaan useimmiten vierailuviisumien avulla. Ihmiskauppiaat ovat vahvasti toiminnassa edustettuina.

Saidur Rahman Khan, poliisipäällikkö rikostutkintaosaston vakavien rikosten ja henkirikosten osastolla sanoi, että he yrittivät tunnistaa viisumiehtojen väärinkäyttäjät.

Kotiutuminen ei kiinnosta

Bangladeshin ulkoministeriön virkamiehet kysyivät yli 160 bangladeshilaiselta, jotka poimittiin aiemmin tänä vuonna Välimereltä, halusivatko he palata kotiin, mutta kukaan ei ollut halukas tekemään niin.

– Bangladeshin suurlähetystön virkamiehet haastattelivat joitakin Välimereltä pelastettuja bangladeshilaisia, jolloin kävi ilmi, että ihmiskauppiaat houkuttelivat tai loivat väärän toivon korkeapalkkaisista työpaikoista Euroopassa, ulkoministeri Masud Bin Momen sanoi.

Lainvalvontaviranomaiset ovat useaan otteeseen pyrkineet hajottamaan ihmissalakuljetusta harrastavia ryhmiä. Nopean toiminnan pataljoonan jäsenet pidättivät 11. heinäkuuta seitsemän jengiä, jotka salakuljettivat ihmisiä Madaripurista, Gopalganjista ja Dhakasta Eurooppaan Välimeren kautta.

Bangladeshiläiset pyrkivät Eurooppaan pääasiassa Libyan kautta.

Bangladeshin jälkeen useimmiten kohti Eurooppaa lähdetään Tunisiasta, Syyriasta, Norsunluurannikolta, Egyptistä, Eritreasta, Sudanista, Guineasta ja Afganistanista.

Lähteet New Age Bangladesh, UNHCR.

Tilaa
Ilmoita
guest

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Jos eurooppalainen tahtoo ”parantaa sosiaalista asemaansa”. On hänen lähdettävä täältä ”niin kauaksi kun pippuri kasvaa”!!!

Totuus asiasta

Kaikki ne haluu parantaa sosiaalista asemaansa saapumalla tänne länsimaalaisten eläteiksi.

John Quiman

Nuo eivät käsitä, että heillä ei ole mitään edellytyksiä pärjätä Euroopassa muutoin kuin sosiaalin ”palkalla”. Mitään osaamattomia ovat Euroopassa, vaikka kotimaassaan ehkä sikäläisiä tarivttavia taitoja osaisivatkin. He eivät edes voi käsittää tuota, koska heillä ei ole edellytyksiä sen käsittämiseen. He uskovat, että sillä mitä he kotimaassaan osaavat, olisi jotain käyttöä Euroopassa. Jos he olisivat kotimaassaan osaavia paremmasta päästä, ei sekään riittäisi Euroopassa, paitsi hyvin harvoissa tapauksissa, mutta eivät he olisi lähdössäkään, koska pärjäävät hyvin kotimaassaan.

Suurin syypää tähän massojen ”turvapaikanhakuun” yllyttävät suvakit ja suvakkijärjestöt sekä ylettömät tukirahat jokaiselle, vaikka eivät päivääkään tekisi työtä. Saavat kotimaahansa verrattuna ruhtinaalliset tulot tekemättä mitään. Eipä ihme, jos ilmaisesta elämästä kuuleminen houkuttaa, kun kotimaassaan jotuvat tekemään työtä elääkseen, eikä elintaso ole kummoinen.

Merkittävimmät syylliset löytyvät politiikasta, mediasta ja erilaisista järjestöistä, jotka pyrkivät edistämään tuollaista ”maahanmuuttoa”. Taustalla on superrikkaat, joiden pyrkmys on se aganda 2030, the great reset jne. Näiden ”maahanmuuttajien” osa on luoda kaaosta, mutta sithän ei kerrota, eivätkä he itsekään tiedä sitä, että kyseessä ei ole ihmisoikeudet, vaan ihmisoikeuksien kaventaminen.

Hätätila tai väärinymmärrys

Ihan kuvasta näkee, että ovat hyviä ihmisiä ja korkeakoulutettuja. Pitää muistaa, että jokainen pelastettavaan sijoitettu euro tulee kahtena takaisin. Eli mikä voisi mennä pieleen?

Kata

Juu ja letkajenkkakin jo hallinnassa!Hyviä suomalaisia heistä tulee,ihan pikku pikku säätöjä vain! 😀

John Quiman

Vai onko tuo harjoittelua sossun jonoon? No, joka tapauksessa ei tule ongelmia kotoutumisessa ainakaan siltä osin.

Ilkka Mänttäri

😂

Hätätila tai väärinymmärrys

Nuo viattomat kasvot herättävät halun halata ja lohduttaa, mutta se on meille suomalaismiehille niin vaikeaa näyttää tunteitaan. Naisille se on helpompaa.

Talot ja kaikkea

Lupasihan eräs Juha Sipilä talonkin. Tosin varmasti Sanna Marin SDP johdolla ottaa lisää porukkaa kanssa, sekä Vihreät ja Keskusta. Nämäkään eivät käsitä hallituksessa, ettei kotoutuminen ole muuallakaan onnistunut, eikä onnistu Suomessakaan.

John Quiman

Saattavat ymmärtää, mutta ainakin tietävät, että kotoutuminen ei ole onnistunut. Kotoutumisongelmista puhumisen tarkoitus on hämätä suomalaisia, harvemmin uskomus kotoutumisesta.

Irmeli

Mitäs jos koittaisivat rakentaa niistä omista maista sivistyneitä, vapaita, demokraattisia ja turvallisia maita. Koska kun nämä äijälaumat tulee maihimme meiltä pikkuhiljaa lähtee sivistys, vapaus, demokratia ja turvallisuus…

John Quiman

Tulee niin tasa-arvoinen olo, kun kaikkialla maailmassa on kotimaan kaltainen kaaos ja köyhyys.

Yks nainen vaan

Nämä eivät arvosta naisia pätkääkään. Esim maaseudulla tyttöjä raiskataan vessareissulla, syy on sitten tytön ja heidät saatetaan hirttää sen palkkioksi. Intia ja nuo maat vielä kammottavampia kuin Lähi-Itä.

Kaino-Vieno Huttunen

No, jos bangladeshiläiset on sentään tuotu Välimerelle pelastusalusten noukittavaksi, ei heitä ole huijattu. On tapauksia, joissa matka on tyssännyt Libyaan, salakuljetettava on rahastettu ja hänet on orjuutettu. Löysin aiheesta jo parin vuoden takaa lehtiartikkeleita, joista käy ilmi, etteivät nämä ole köyhimmästä päästä, matkaan otetaan sukulaisilta lainaa kymmeniä tuhansia euroja. Alla olevassa Aamulehden artikkelissa kokemuksestaan kertoo bangladedhiaano, joka pääsi palaamaan kotimaahansa ja elättää perheensä myymällä hedelmiä. Eli työtä siis on.

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000007441441.html

Ilkka Mänttäri

Miten tästä rajojen loukkaamiseta on tullut jotenkin laillista. Ei se ole laillista ja sanktioiden tulisi olla sen mukaisia. Lakia pakolaisista on jossakin vaiheessa alettu tulkitsemaan väärin. Tässä varmasti on tietyllä ideologialla sormensa pelissä. Ei laki pakolaisuudesta koskaan ole tarkoittanut massamaahanmuuttoa, se on tarkoitettu yksittäistapauksiin. Tällainen massamuutto vie kaiken motivaation parantaa oman maan oloja ja asettaaa vastaanottavat maat lähes mahdottomaan tilanteeseen. Vähän samaan tapaan kuin esim. Suomen poliitikot asettavat KANTASUOMALAISET pahaan tilanteeseen hyväksymällä kaikenlaisia laittomia tukipaketteja. Ei tässä jää kansalaisille muuta keinoa kuin vaihtaa hallitus.

John Quiman

Nämä hallitukset eivät ehkä vaihdu kuin siten, että ne kannetaan käsityönä ulos palatseistaan. Muutoin tulee kyllä uusia naamoja, mutta mikään ei muutu.

Suomi kantaa vastuunsa jne.

Suomenkin hallitus on peräti YK-tasolla luvannut osallistua väistämättömänä pidetyn ilmastonmuutoksen haittojen kantamiseen, eli pakolaisten vastaanottoon.
Megaluokan matumigraation vaikutukset on helppo arvata, mutta tehdyt sopimukset jyräävät kantasuomalaisten yli.
Tuleehan perinteisissä sodissakin verisiä tappioita, niin tulee myös tässä ”pakolaissodassa”.

Ilkka Mänttäri

Eivät ne tehdyt sopimukset välttämättä jyrää yli mutta kun politiikkomme ovat keskenään niin sopineet. Sopimuksista voidaan myös irtisanoutua.

John Quiman

Suvakki ei selaile sopimusten velvoitteita, vaan ideologialle sopivia velvoitteita. Jälkimmäisten he kertovat olevan sopimusten velvoitteita.

tyhjäntoimittaja

Miltei minkä tahansa harvakseltaan sattuvan tapahtuman pimittäminen kyllä onnistuu, kuten on aina onnistunut.
Trendinomaisesti lisääntyvien tapahtumien (esim. matuväkivalta) pimittäminen on kuitenkin tuomittu epäonnistumaan, koska se pimittäminen vain voimistaa kyseistä trendiä.
Luulisi esimerkiksi valtalehtien päätoimittajien ymmärtävän tuon asian.

John Quiman

Varmaan tietävät, että piilottelu ei onnistu loputtomasti, mutta koska perimmäinen tavoite on särkeä suomalaisten yhteishenki, eivät he välitä muusta kuin tavoitteestaan ja yrittävät saada aikaan kaaoksen ajoissa, jotta kansannousu ei alkaisi ennen kuin on jo myöhäistä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Bangladeshiläiset pyrkivät Eurooppaan pääasiassa Libyan kautta.
Sattami,tule takaisin….
Näyttää siltä että niin Afrikka kuin itämaat satuineen haluavat kansoittaa Euroopan ja että se ”rikkaus”vain jatkuisi ja kaikilla on kaikkea.Eiiiii kohta ei kellään mitään koska iso resetti lähestyy niin voi tulla kiirus kotio ehkä jopa parempi paikka kuin kylmä ja köyhä pohjola..?
Kun onnellisesti kellään ei ole mitään vain tyhjät taskut ja onnellinen,suorastaan auvoinen olo koska ei huolta huomisesta hahahahaa…kiesus sentään.

Aslak

Näitä väkivaltaisia henkilöitä joilla ei ole mitään ymmärrystä sitoutua läntisen Euroopan arvoihin ei saa ottaa Eurooppaan.