Eurooppa Maahanmuutto

Belgia: maahanmuuttajataustaisten määrä Brysselissä on 82,5 prosenttia – sosiologi näkee kuitenkin vain ”rikkautta ja voimaraa”

Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Lupus in Saxonia.

37,3 prosenttia Belgian väestöstä on maahanmuuttajataustaisia. Mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoittaa? Sitä, että nämä ihmiset itse tai heidän vanhempansa tai isovanhempansa ovat alun perin eläneet vieraassa maassa. Brysselissä tämä osuus on jo 82,5 prosenttia, Antwerpenissä 62 prosenttia ja Gentissä 41 prosenttia. ”Näitä prosenttilukuja käytetään systemaattisesti ja virheellisesti todisteena suuresta väestönvaihdosta”, sanoo belgialainen sosiologi Jan Hertogen, joka paljasti luvut.

”Ilman tätä maahanmuuttoa sinä ja minä olisimme vähemmän vauraita ja kulttuurisesti köyhtyneitä”. Hertogen uskoo myös, että maahanmuutto auttaa pelastamaan väestörakenteen flaaminkielisen kansallismielisen Vlaams Belang -puolueen nousun uhatessa.

Jan Hertogen, 76, sosiologi ja entinen KU Leuvenin tutkija, joka toimi eläkkeelle jäämiseensä asti aktiivisesti vapaaehtoissektorilla ja kristillisessä ammattiliitossa ACVpulsissa. Viimeiset 17 vuotta hän on tutkinut maahanmuuttotilastoja oma-aloitteisesti. ”Tavoitteena on esittää ihmisille objektiivista tietoa, jota ei ole manipuloitu”, hän selittää. ”Se on välttämätöntä, kun on kyse näin kiistanalaisesta aiheesta”.

Sosiologi julkaisi eilen verkkosivuillaan (npdata.be) tilastoja ja taulukoita, joista käy ilmi väestönkehitys Belgian 581 kunnassa sekä eri maakunnissa ja alueilla. Niistä käy ilmi, että Flanderissa 29,2 prosenttia väestöstä on maahanmuuttajataustaisia. Valloniassa luku on 38,3 prosenttia ja Brysselissä 82,5 prosenttia. Koko maassa luku on 37,3 prosenttia.

Nämä prosenttiluvut ovat korkeammat kuin valtion viraston Statbelin prosenttiluvut. Belgian tilastokeskuksen mukaan 33,1 prosenttia Belgian väestöstä on ”ulkomaista alkuperää”. ”Tämä johtuu siitä, että Statbel laskee vain Belgian kansalaisiksi tulleiden ulkomaalaisten lapset, kun taas minä lasken mukaan myös lapsenlapset. Jos näin ei tehdä, prosenttiluvut laskevat lähitulevaisuudessa eivätkä enää vastaa todellisuutta”.

Brysselin alueen asukkaista 82,5 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia, Antwerpenissä 62 prosenttia. Eikö tämä ole todiste siitä, että on kyse suuresta väestönvaihdosta, kuten Vlaams Belang -puolueen Filip Dewinter väittää?

”Se on täysin väärin. Dewinter siteeraa mielellään lukujani kirjassaan ”suuresta väestönvaihdosta”, mutta hän käyttää niitä väärin rasististen puheidensa tueksi. Suuren väestönvaihdon teoria perustuu tarkoitukselliseen prosessiin. Dewinterin mukaan on olemassa suuri suunnitelma alkuperäisen väestön korvaamiseksi muslimeilla ja muilla ulkomaalaisilla. Tämä on hölynpölyä ja paskapuhetta. Tämä on täysin normaali väestökehitys. Kehitys, joka on tuonut meille niin runsaasti etuja. Maahanmuutto ei ole ongelma, se on ainoastaan ratkaisu.”

Miten maahanmuutto on ratkaisu meille?

”Ensinnäkin demografisesti. Ilman muuttoliikettä kaupunkimme tyhjenisivät. Brysselissä olisi vain 250 000 asukasta ja Antwerpenissä puolet nykyisestä. Myös taloudellisesti muuttoliike on erittäin tärkeää. Varovaisen arvioni mukaan ainakin kolmannes BKT:stämme eli noin 180 miljardia euroa tulee maahanmuuttajataustaisista ihmisistä. Lyhyesti sanottuna ilman maahanmuuttoa olisimme kaikki vähemmän vauraita. Ja sitten on vielä kulttuurinäkökulma. Kun taiteilijat kertovat minulle, että Bryssel on maailman johtava modernin tanssin, musiikin ja muun muassa musiikin keskus, se on täysin kaikkien näiden eri kulttuurien synergian ansiota. Maahanmuutto on tässäkin suhteessa synonyymi rikastumiselle, ei köyhtymiselle.

Mikä on oma johtopäätöksenne?

”Näkemyksemme maahanmuutosta on pohjimmiltaan virheellinen. Kehotan erityisesti nykyisiä tutkijoita korjaamaan sen. Jos näin ei ole, maahanmuutto itsessään pelastaa viime kädessä demokratiamme: vai luuletteko te, että kaikki maahanmuuttajataustaiset ihmiset, jotka asettuvat asumaan Denderin alueelle tai vähitellen tyhjenevään Länsi-Flanderiin äänestäisivät muka Vlaams Belang-puoluetta?”

Lähde: 7 sur 7

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Suurin huoli tuntuu kuitenkin olevan ettei mikään puhtaasti Belgialaisten etua ajava puolue pääsisi valtaan. Ihan sama asia toistuu kaikissa EU maissa tätä nykyä. Väestönvaihto on fakta, ei fiktio. Eikä sille ole olemassa mitään perustetta liittyen maan tulevaan kehitykseen ja hyvinvointiin. Päin vastoin, maat joihin tullaan ovat loputtomassa suossa kun pitää elättää tulijat joiden vaatimustaso kasvaa kaiken aikaa. Miten nykyajan ” lukeneet ja sivistyneet ” ihmiset voivat olla noin tomppeleita ettei ymmärretä mitä tapahtuu, kun valtaosa väöestöstä on jotain muuta kuin alkuperäistä ryhmää. Eurooppa muutetaan kehitysmaaksi pelkästään siksi että sosialistit ja puunhalaajat voisivat hyveliputtaa, ja toivoa että tulijoiden äänestyskäytös antaisi loputtomasti valtaa jota virheellisesti jo nyt nimitetään demokratiaksi.

John Quiman

Suvakit kiljuvat suoraa huutoa, että demokratia on vaarassa, jos ihmiset äänestävät ketä haluavat.

Suvakkien demokratia on sitä, että heidän aatteensa on yksivaltias ja kansalaiset elävät heidän johtamassaan totalitarismissa, jotta pysyisivät oikeiden ajatusten tiellä.

Marko Kristian

Varovaisen arvioni mukaan ainakin kolmannes BKT:stämme eli noin 180 miljardia euroa tulee maahanmuuttajataustaisista ihmisistä.”

Niinhän täälläkin vasemmistoliitto ( Kontula sen sanoi ääneen) uskoo että mitä enemmän maksamme sosiaalitukia ym tulonsiirtoja kehitysmaalaisille Suomessa, niin sitä paremmin Suomella menee koska niistä sosiaalietuuksistakin menee veroa.
Eli jos otamme miljoona afrikkalaista ja annamme jokaiselle 2000e/kk ja siitä menee veroa 400e/kk, niin vasemmiston matematiikalla tienaamme 400e * 1 000 000 joka kuukausi.
Tietysti ihmetyttää että miksi sitten kaikille suomalaisille ei anneta 10 000e kansalaispalkkaa kuukaudessa, ja siitä otettaisiin 50% veroa, niin sitten vasta rikas maa olisimmekin 🙂

John Quiman

Suvakkien matikka on luovaa ideologista matikkaa.

Ilkka

Kontulan matematiikkaa. Annan ” nehrulle ” työtätekevien rahoista veroina kerätyt osuudet, pyydän annetusta summasta noin 2 % takaisin veroina ja olemme tasoissa. Kontula elää vielä sitä aikaa kun sanottiin että pennissä piilee miljoonan alku. Hän ei ota kuitenkaan huomioon sitä että nehrujen määrä kasvaa koko ajan, ja samalla kasvaa vaatimustaso joka ylittää kantaväestöltä kerättyjen verojen määrän. Hyveliputus on kallis harrastus työtätekeville.

Jukka Severinkangas

Taakanjako EU:ssa on ratkaistu, jos maahanmuutto on tuonut Belgiaan näin paljon onnellisuutta. Taitaa tullakin kova kilpailu, mikä maa saa eniten tulijaa varsinkin Lähi-Idästä ja Afrikasta!!

Ilkka

Vaarana on että Unkari kerää koko potin.