Eurooppa Rikos

Belgiassa lapsen sieppauksesta epäilty radikaali-islamisti vapautettiin ennenaikaisesti vankeudesta

Kuva Francisco Osorio / Flickr / CC BY 2.0

Belgiassa 13-vuotiaan pojan sieppauksessa pääepäilty on Khalid Bouloudo. Miehellä on pitkä historia Maaseikissa. Pieni kaupunki yhdistettiin islamilaiseen ekstremismiin jo 15 vuotta sitten.

Vahvasti aseistautuneet miehet sieppasivat 13-vuotiaan pojan tämän kotoa Genkissä 20. huhtikuuta. Sieppaajat vaativat pojasta 5 miljoonan euron lunnaita.

7 epäiltyä pidätettiin maanantaina 1. kesäkuuta ja 13-vuotias poika vapautettiin tämän oltua 42 vuorokautta vangittuna. Sieppaajat ovat kaikki radikalisoituneita muslimeja.

Maaseikin entinen pormestari Jan Creemers sanoo, että pääepäillyllä, Khalid Bouloudolla on Maaseikissa pitkä historia.

– Tiedän hänet hyvin, hän on pitänyt meidät kiireisinä jo pitkään.

Pormestari ei osaa sanoa, miksi Bouloudo kumppaneineen on toiminut juuri Maaseikissa.

– Täytyy olla sattumaa, että he tulivat juuri tänne.

Bouloudo ja hänen 12 hengen terroristiryhmänsä olivat mukana terrori-iskussa Marokossa vuonna 2003 ja Madridissa vuonna 2004. Bouloudo tuomittiin vuonna 2006 viideksi vuodeksi vankeuteen terrori-iskujen vuoksi. Hän vapautui vankeudesta vain tullakseen tuomituksi 10 vuodeksi vankeuteen vuonna 2015. Hänen tuomionsa kuitenkin alennettiin valituksen johdosta 3 vuoteen.

Bouloudo on käyttänyt Maaseikissa sijaitsevaa moskeijaa islamistien rekrytoimiseen Syyrian taisteluihin. Paikallispoliisi on ollut tietoinen Bouloudon sijainnista Maaseikissa ja pitänyt tätä silmällä. Terrorismin torjunta kuuluu Belgiassa liittovaltiolle.

Islamistien suorittama lapsen kidnappaus ei tullut pormestari Creemersille yllätyksenä.

– En ollut kovinkaan yllättynyt, kun kävi ilmi, että Bouloudo oli sekaantunut sieppaukseen. Aina kun uskonnollinen ekstremismi on kyseessä näillä kulmilla, voi olettaa, että Khalid Bouloudolla on jotain tekemistä asian kanssa. Se huolestuttaa minua edelleen, vaikka en ole enää vastuussa.

Theo Francken kansallismielisestä N-VA -puolueesta on kritisoinut voimakkaasti Bouloudon ennenaikaista vapauttamista vankilasta.

– Khalid Bouloudo tuomittiin 10 vuodeksi, mutta tuomio muutettiin valituksen johdosta 3 vuodeksi viime vuonna. Tietyt mielivaltaiset ja löysät tuomiot ovat suurimpia turhautumisen aiheita jokaiselle keskustalaiselle ja oikeistolaiselle poliitikolle tässä maassa. Lopettakaa rankaisemattomuus, Francken twiittasi.

Lähde VRT, Kansalainen.

  • 193
    Shares