Eurooppa Politiikka

Belgialainen islam-puolue haluaa islamilaisen valtion ja sharia-lain

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Belgiassa islam-puolue osallistuu aluevaaleihin. Puolue haluaa islamialisen valtion ja ottaa käyttöön sharia-lain.

Jo toista kertaa 6 vuoden sisällä islam-puolue ottaa osaa aluevaaleihin Belgiassa. Puolue haluaa luoda islamilaisen valtion ja erottaa miehet ja naiset julkisessa liikenteessä, kertoo belgialainen HLN.

– Tavoitteemme on 100% islamilainen valtio, mutta emme tee päähuivia pakolliseksi. Ottamalla käyttöön sharia-lain seuraamme profeetan ja koraanin tietä, puolueen perustaja Redouane Ahrouch selittää Breitbartin mukaan.

Islam-puolue keskittyy vanhoillisiin muslimeihin ja sillä on jo 4 vuoden 2012 aluevaaleissa valittua edustajaa. Tänä vuonna puolue osallistuu vaaleihin 28 alueella.

Puolueen tavoitteena on erottaa miehet ja naiset toisistaan julkisessa liikenteessä, mutta Ahrouch sanoo puolueen myös kunnioittavan Belgian perustuslakia. Kuinka molemmat edellä mainitut tavoitteet ovat mahdollisia, ei ole tiedossa.

Belgian maahanmuuttoministeri Theo Francken pitää puoluetta kuvottavana.

– Poliittinen puolue ”ISLAM” kasvaa Belgiassa. He vaativat avoimesti sharia-lakia. Sharia rikkoo ihmisoikeuksia. Shariapuolueet ovat siksi  epädemokraattisia. Nämä ovat susia lmpaiden vaatteissa, hän sanoo twiitissään.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit