Eurooppa Kulttuuri

Belgialainen kaupunki muutti joulutorin nimen talvimarkkinoiksi

Bruggen talvimarkkinat. Kuva Arthurious / Wikimedia Commons / CC BY 4.0
Belgialaisessa Bruggen kaupungissa asukkaat käyvät nyt talvimarkkinoilla, eivät enää joulutorilla. Kaikkia tämä muutos ei kuitenkaan miellytä.

Belgialaisen Bruggen kaupungin joulutori tunnetaan nyt talvimarkkinoina, kertoo belgialainen HLN. Paikallinen kauppakeskus perustelee päätöstä sillä, että se haluaa nimen olevan mahdollisimman neutraali.

Lehden mukaan myös jouluvalot korvataan ”talvivaloilla”. Kaikkia muutos ei kuitenkaan miellytä, vaan he vaativat, että joulutorin yhteys jouluun on ja pysyy.

– Uskomatonta ja käsittämätöntä, oppositiopuolue N-VA:n poliitikko Pol Van Den Driessch ihmettelee.

– Tämä ei ole pelkästään naurettava päätös, vaan se myös rikkoo sitä vastaan, mitä me olemme. Bruggessa on erittäin kaunis ja vanha jouluperinne. Olipa uskonnollinen vai ei, se on osa kulttuuriamme. En halua antautua tälle typerälle suvaitsevaisuudelle, hän painotti.

Brugge ei ole ainoa Belgian kaupunki, joka on antanut joulumarkkinoille uuden virallisen, monikulttuurisen nimen. Brysselissä, Antwerpenissa, Gentissä ja Hasseltissa joulun ajan tapahtumat alkavat sanalla ”talvi”. Leuvenissa järjestetään edelleen joulumarkkinat, vaikka kaikki talven muut tapahtumat alkavat sanalla ”talvi”.

  • 539
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset